Plaatjes - kijken

320.000 foto’s van Breda. Ze werden allemaal gedigitaliseerd door Stadsarchief Breda en zijn te bekijken via de beeldbank. De foto’s zijn afkomstig van onder meer BN De Stem-fotograaf Johan van Gurp. Hij schonk al zijn negatieven (270.000 stuks) aan Stadsarchief Breda.

Leuk en ludiek beeld uit de collectie van fotograaf Johan van Gurp. Hij fotografeerde ruim 37 jaar de stad en heeft Breda in al haar facetten gedocumenteerd. Een waardevol beeldarchief dat gedigitaliseerd werd om het voor de toekomst veilig te stellen. Van Gurp hield nauwgezet bij wie, wat en waar hij fotografeerde. Dat resulteert in een hele uitgebreide collectie van foto’s.

Ga er een avondje voor zitten en scrol door de foto’s heen. In de online beeldbank kun je filteren op datum, straat, buurt en trefwoord. Ben je benieuwd naar bepaalde foto’s van jouw straat? Neem eens een kijkje in de online beeldbank

Effe wat anders

Misschien heb je ze al zien hangen door de stad: de posters van Effe wat anders. De campagne van Stadsarchief Breda bevat een greep uit de collectie van Johan van Gurp. De campagne bevat 61 foto’s en zorgen ervoor dat je een glimlach op je gezicht krijgt. Even wat anders. Even geen corona. Een simpele, maar belangrijke boodschap! Van ‘dakzitter’ tot Pipo de Clown, nijlpaard, olifant en lama, de grootste spruit, de grootste pompoen, Vader Abraham en Gerard den Haan. De posters hangen tot en met 21 februari door de hele stad.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Foto's: Johan van Gurp