Fijne - Moederdag

Zondag 14 mei is het Moederdag: dé dag om je moeder, oma, bonusmoeder, schoonmoeder of andere liefste vrouw in je leven in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alles wat ze doet! Inspiratie nodig om haar goed te verwennen? Wij tippen een aantal leuke uitjes, winkels en plekjes om lekker te eten.

Begin de dag goed

Start Moederdag in Breda goed en neem je moeder mee voor een heerlijk ontbijtje bij een van de vele ontbijt hotspots in de stad. In Kannen en Kruiken is bijvoorbeeld dé place to be als het gaat om de lekkerste koffies en healthy ontbijtjes. Je kunt hier knus binnen zitten of op het terras gelegen aan de achterzijde. In de Sint Janstraat zit Sip First, hier hebben ze passie voor een lekker kopje koffie, thee en een heerlijk ontbijtje. Ze serveren hier koffies van over de hele wereld en je eet hier de lekkerste bowls of toast met scrambled eggs. Ook hier is het binnen fijn vertoeven maar kan je ook buiten in de gezellige straat zitten. Verscholen in de Nieuwstraat zit Koffiebar Sowieso. Dat ze hier de lekkerste, voornamelijk vegan, ontbijtjes maken en serveren, is één ding dat zeker is. Zoals de naam al zegt, zijn ze hier een kei in het maken van de allerlekkerste koffie's. Het geheim zit hem in de zelfgebrande koffiebonen. Er is ruime keuze uit ontbijtjes, allemaal uitsluitend gemaakt met lokale producten.

Bekijk hier alle leuke ontbijt hotspots in Breda!

 

Creatieve Route door Breda

Breda heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van creativiteit! Mochten jullie liefhebbers zijn van creatieve initiatieven, laat je dan verrassen door onze Explore Creative Breda route! Deze route neemt je mee langs toffe plekken waar ondernemers duurzaam en creatief aan de weg timmeren. Als coole winkel, gastvrije horeca of culturele plek. Wij hebben de route al helemaal voor jullie uitgestippeld, kies zelf hoe je 'm bewandeld!

TIP:  Loop de route nu gemakkelijk via de app van Explore Breda en wordt op de hoogte gehouden van alles rondom de hotspots in Breda:  Dowload de app nu via de App Store of via de Play Store.

Wandelen & fietsen

Breda verkennen te voet of op de fiets is een leuke én sportieve invulling van Moederdag. Of je nu kiest voor een korte wandeling of een lange wandeling in de buitengebieden, in Breda is er voor ieder wat wils. Toch liever fietsen? Ook dat kan! Denk eens aan de Nassauroute bijvoorbeeld die dwars door de stad en door het groen gaat of kies voor de Monumentenroute die je langs alle monumenten in Breda laat gaan. 

Tip: doe de lentewandeling door Breda! 

Bootje varen

Wat is nu leuker dan een middag spenderen met je moeder op het water? Bekijk Breda eens van het water en geniet van al het moois om je heen. Laat je rondvaren over de singels van Breda óf huur zelf een bootje. Stap bijvoorbeeld op een van de elektrische bootjes van Bootje Varen Breda of een motorbootje van Sloepverhuur Breda. Voor rondvaarten ben je bij Rondvaartbedrijf De Nieuwe Mark aan het juiste adres. Meer informatie over het varen in (en rondom) Breda vind je hier! 

Shop till you drop

Breda is dé place to be als het gaat om winkelen. Ga samen naar alle grote en kleinere winkels in Breda. Op zondag zijn de meeste winkels in het centrum van Breda en op de Woonboulevard open van 12.00-17.00 uur. In Breda heb je meerdere (overdekte) winkelcentra zoals De Barones en De Houtmarkt. Leuke winkelstraten in Breda zijn bijvoorbeeld de Sint Annastraat waar vele kleine ondernemers gevestigd zijn of de Veemarkstraat. De grote ketens zitten veelal op de Ginnekenstraat. Voor ieder wat wils dus!

Sluit de dag goed af

Sluit de dag af met een lekkere borrel. Er zijn genoeg leuke borrelplekjes in Breda waar dit kan. ‘t Hart van Breda staat onder Bredanaars ook wel bekend als één van de huiskamers van de stad. Naast lunchen en dineren kun je in deze bar aan de Grote Markt ook gezellig borrelen. Vergeet niet de bekende 't Hart nacho’s te bestellen! Waan je in Franse sferen bij Petit Bardot. Hier worden wel 50 verschillende wijnen per glas geschonken. Met mooi weer is het terras van De Suikerkist het adres waar je moet zijn. Op de kaart van deze bar staan maar liefst 24 verschillende gin-tonics en zelfgemaakte witte sangria. Een aanrader om daarbij de borrelplank Deluxe te bestellen. Bekijk hier alle borrel hotspots in Breda!