Instagrammable Breda

    Breda is ontzettend fotogeniek, daar kun je niet omheen. Je blijft maar foto’s maken van de idyllische straten en de sprookjesachtige doorkijkjes. Deze Instagram hotspots in Breda mogen niet ontbreken in jouw feed!

    Dé groene deur in de Catharinastraat

    De bekendste voordeur van Breda is dé groene deur in de Catharinastraat. Regelmatig poseren Instagrammers hier in hun nieuwste outfit. Nonchalant zitten op het stoepje en klikken maar!

    De Grote Kerk

    Het maakt niet uit van welke kant je Breda binnenrijdt, de Grote Kerk torent overal bovenuit. De kerk is hét symbool van Breda en de Bredanaars zijn er maar wat trots op. De Grote Kerk mag dus absoluut niet ontbreken op jouw Instagram feed.
    Tip: op de kruising van de Catharinastraat en Kasteelplein heb je het perfecte shot te pakken met het karakteristieke, schots en scheve pandje van café ’t Tapperijke op de voorgrond. Ook vanuit de Vismarktstraat staat de Grote Kerk prachtig op beeld.

    De Catharinastraat

    Het centrum van Breda barst van de Instawaardige achtergronden, maar geen een straat staat zoveel op Instagram als de Catharinastraat. Je vindt er dé groene deur, maar naast dit fotogenieke pand staat eigenlijk de hele straat vol met prachtige woningen waar je een foto kunt maken. Wandel eens door de straat en kijk omhoog. En probeer de Grote Kerk eens te fotograferen vanuit deze straat, ter hoogte van de ingang van het Valkenbergpark. Succes gegarandeerd!

    De Cingelstraat

    Een andere straat die vaak gefotografeerd wordt is de Cingelstraat. Of het nu komt door die magische lichtinval in de ochtend, het statige Koningin Wilhelmina Paviljoen of de sfeervolle lantaarns, één ding is zeker: hier schiet je een mooie foto!

    Het Valkenbergpark

    Het frisse groen in het voorjaar of de warme kleuren in de herfst, het Valkenbergpark is mooi in ieder seizoen. Fotografeer de eeuwenoude bomen, het typerende rode bruggetje of het Nassau-Baroniemonument aan het begin van het Valkenbergpark.

    Kasteel Bouvigne

    Ook deze highlight van Breda doet het goed op foto’s. Het sprookjesachtige Kasteel Bouvigne, dat uit de vijftiende eeuw dateert, ligt aan de rand van Breda, maar is zeker het bezoeken waard.

    Het Vlonderpad

    Ga je wandelen in het Mastbos? Dan mag een bezoek aan het Vlonderpad niet ontbreken. Vanaf het Vlonderpad heb je uitzicht over de heide (die in het najaar prachtig in bloei staat) en over het ven. Je schiet hier prachtige plaatjes, in welk jaargetijde dan ook.

    Blind Walls Gallery

    Breda barst van de Blind Walls. Het is één groot museum op straat! En deze kunstwerken doen het ook erg goed op foto’s. Een hele verzameling van Blind Walls vind je op de Mols Parking. Hier kun je uitstekend poseren voor een van de kunstzinnige creaties.

    Hotel Nassau Breda

    Als je bezig bent met je Instagram tour door Breda, mag het pand van Hotel Nassau Breda in de Nieuwstraat niet ontbreken. Dit mooie, roze gebouw doet het heel goed op foto’s!

    Sint Janstraat

    Wacht tot de zon aan het eind van de middag in de Sint Janstraat schijnt en je hebt gegarandeerd een topfoto te pakken. Het icoon van de straat is de St. Antoniuskathedraal

    De Vuurtoren

    Je altijd al afgevraagd waarom er een vuurtoren staat in de singel van Breda? Het kunstwerk ‘The Lighthouse’ is al sinds 1992 te zien in aan de rand van het Valkenbergpark. Mooi om te fotograferen in de ochtend, maar ook als de avond valt. Of als het helemaal donker is!