Wat is er te doen met Koningsdag?

  • Feest en events
  • Festival
Zaterdag 27 april kleurt Breda weer oranje. Tijdens Koningsdag 2024 is er van alles in en rondom Breda te doen. Van festivals tot rommelmarkten, je leest het hier!

Ceremoniële Aftrap Koningsdag

Tijdens de Buitengewone Vlaggenparade op de KMA neemt de commandant van de NLDA, in het bijzijn van de Burgemeester van Breda het appèl af bij de cadetten. Dat gebeurt volgens militair ceremonieel protocol. Wil je erbij zijn? Kom dan tussen 09:00 en 09:45 mét geldig legitimatiebewijs naar de KMA! De ceremonie begint om 09:55 stipt. 

Programma in de binnenstad

Tijdens Koningsdag is het altijd een leuk idee om door de binnenstad van Breda te wandelen. Hieronder vind je een greep van de evenementen die in de binnenstad plaatsvinden:

11:00 - 17:00 Kindervrijmarkt - Stadpark Valkenberg
11:00 - 17:00: Hobbymarkt en Modelbouw - Kasteelplein
11:00 - 17:00  Muziekplein - Kasteelplein

Daarnaast vind je heel veel gezelligheid op de Grote Markt, Havermarkt, het Veemarktplein en in alle omringende horecagelegenheden!

Festivals en feestjes tijdens Koningsdag

Koningsdag betekent reden voor een feestje en daar worden er genoeg van georganiseerd in Breda! Naar welk feestje ga jij?

538 Koningsdag
Al een aantal jaar op rij hét evenement waar Nederland naartoe gaat: 538 Koningsdag! Zoals ieder jaar komen de grootste nationale en internationale artiesten naar het Chasséveld.

Oranje Zoet
Radio 538, het Valkenberg Park, festiviteiten in de binnenstad. Breda heeft het allemaal, maar miste op Koningsdag nog iets voor de doelgroep die houdt van een tof house & rave feestje op een sicke locatie dicht bij de stad. Oranje Zoet is daarop het antwoord!

Free Your Mind
Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april wordt Breda International Airport omgetoverd tot een tof technofeestje op een wel heel bijzondere locatie! Ga los tijdens Free Your Mind!

Happy Feelings
Al zin om de nacht voor Koningsdag lekker los te gaan? Dan ben je bij Happy Feelings in STRND aan de Slingerweg 76 aan het juiste adres! 

Koningsdag bij The Streetfood Club
Stap binnen in het koninkrijk van smaak, ritme en royalty! Op 27 april wordt het terras van The Streetfood Club Breda omgetoverd tot koninklijke feesttuin met de beste cocktails en streetfood snacks. Check het evenement hier.

Koningsnacht & Koningsdag in De Avenue
Vier Koningsnacht en Koningsdag in headbangstijl bij De Avenue! Op 26 april overspoelt een golf van punkrockliefhebbers de Waterstraat in Breda, klaar om de geest van rebellie te omarmen en te genieten van opzwepende klanken. Op Koningsdag zelf verwelkomt deze spot de koningen van metal: Changing Tides, Inferum en Teneum! Lees hier meer.

Plattegrond & praktische info met Koningsnacht en Koningsdag 2024

Met de filters op onderstaande plattegrond kun je de verschillende locaties aan en uit zetten. Aan de linkerkant van het kaartje zit een knop met een poppetje. Daarmee kun je filteren op locaties die toegankelijk zijn voor rolstoelen. 

De kaart is gemaakt door Beter Bereikbaar Applicatie, voor vragen of opmerkingen over de kaart kun je terecht op www.bba.nl.

Alle informatie over bereikbaarheid vind je hier!

Ook buiten het centrum vier je Koningsdag in Breda

Niet alleen in de binnenstad vind je markten en festiviteiten, ook in de omliggende dorpjes en sfeergebieden is er van alles te doen!

Havenkwartier
Ook op het Havenkwartier is er dit weekend van alles te beleven. Electron, Phoenix, STEK en Belcrum Beach slaan de handen ineen voor een creatieve vrijmarkt. Naast de creatieve markt kun je ook genieten van muziek, een drankje en een hapje. En ook Pier15 zorgt voor een feestje tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Princenhage
Ieder jaar op 27 april viert Stichting Evenementen Princenhage samen met alle kinderen en ouders de verjaardag van onze Koning. Het Oranjecomité staat klaar met leuke spellen op de Dorpswei en in de middag zijn er poffertjes en ijsjes met een afsluitende borrel en muziek op de Haagsemarkt. 

Ulvenhout 
In Ulvenhout wordt er van alles georganiseerd tijdens Koningsdag. Zo is er een mini-snuffelmarkt, een versierde fietsen parade en worden de Kinderspelen georganiseerd. Er is ook een Oranje-loterij en een Jeu de Boules toernooi. Benieuwd? Bekijk hier het programma. 

Prinsenbeek
In Prinsenbeek wordt op Koningsdag de jaarlijkse kindervrijmarkt gehouden op de Markt. In de middag kunnen kinderen deelnemen aan acitiviteiten zoals schminken, smoothiefietsen en een kidscorner met leuke spellen. Ondertussen kunnen alle aanwezigen ook volop genieten van de muzikale optredens. Bekijk hier het hele programma van de Oranjefeesten in Prinsenbeek.

Bavel
Op Koningsdag in Bavel begint de feestdag met de aftrap van het Oranjecomité in cultureel centrum 't Klooster, gevolgd door de vrijmarkt. Daarna wordt de vlag gehesen, is er een fietsversiertocht en kunnen kids deelnemen aan de Oranje Spelen. De gehele dag is er muzikaal entertainment en later op de avond wordt er een gratis muziekfeest georganiseerd op het Jack van Gilsplein. Lees hier meer. 



Ontdek de evenementen tijdens Koningsdag 2024 in Breda