Dier - in het zonnetje

4 oktober is de dag om (huis)dieren nóg meer aandacht te geven dan normaal. Op zoek naar een leuk uitje voor Dierendag in Breda? Of je nou zelf wel of geen huisdier hebt, wij maakten een lijstje met tips! 

Kinderboerderijen

Ga naar een kinderboerderij! Wist je dat er in Breda en omgeving zo'n 9 kinderboerderijen zijn? Genoeg keuze dus! Maak een wandeling, voer en aai de dieren en help eventueel een handje mee. Een leuk, leerzaam én nuttig uitje voor Dierendag. 

Bekijk hier alle kinderboerderijen in en om Breda.

Reptielenhuis De Aarde

Geen olifanten, leeuwen of apen in Breda, maar wel reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Reptielenhuis De Aarde is een van de kleinste dierentuinen van Nederland met een heleboel speciale dieren die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien. Een leuke plek om vragen te stellen aan verzorgers en om te spelen voor kinderen.

Kattencafé Familie Snorhaar

Net buiten het centrum van Breda vind je Familie Snorhaar; hét Kattencafé van Breda. Een aantal asielkatjes hebben hier hun nieuwe thuis gevonden. Omringd door de lieve beestjes geniet je van een kop koffie of thee en een van de zelfgemaakte (lunch)gerechten. 

Dierenasiel

Steek je handen uit de mouwen op Dierendag door vrijwilligerswerk te doen bij het Dierenopvangcentrum in Breda. Extra handjes zijn hier altijd welkom. Op zaterdag 8 oktober vindt er hier ook een open dag plaats voor als je een kijkje wil nemen!

Wandelen

Wat is nou leuker dan op Dierendag lekker naar buiten met je trouwe viervoeter? Breda leent zich hier perfect voor met het vele groen in en rond de stad. De beste spot voor jou en je hond als je het ons vraagt? Het Mastbos!

Meer over natuur in Breda

Alpaca Country Oosterhout

Helemaal hot en happening op het moment; alpaca boerderijen! En ook dichtbij Breda kun je terecht bij een knusse Alpacafarm, namelijk in Oosterhout. Op de farm is vanalles te beleven:

  • Meet, Greet and Feed
  • Kinderfeestjes
  • Picknicken
  • Wandelen
  • Bootcamptrainingen
  • Yoga

Wanneer ga jij er naartoe?!

Alles over Alpaca Country

Vogelrevalidatiecentrum Zundert

VRC Zundert is hét opvangcentrum voor inheemse vogels en zoogdieren in Noord-Brabant. Behalve het verzorgen van de dieren vinden ze natuureducatie hier heel belangrijk. Er zijn o.a. workshops, lezingen en excursies. Genoeg te doen dus voor een dagje uit!

 

Paardrijden

Breda heeft een uitgebreid netwerk aan ruiterpaden langs de mooiste plekken van de Brabantse natuur. Deze paden vertrekken vaak ook vanuit verschillende maneges en stallen in Breda. Het ideale uitje op Dierendag voor als je lekker buiten wil zijn.

Stippel hier je eigen ruiterroute uit

Ook leuk