Laat je Bredase - hart spreken

Breda leeft mee met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Er zijn verschillende manieren om de Oekraïners bij te staan. Laat je Bredase hart spreken en help de Oekraïense vluchtelingen! 

Weet jij nog meer acties in Breda? Laat het ons weten via marketing@bredamarketing.nl. Dan voegen we die toe aan deze pagina. 

 

#BredavoorOekraïne

Door de oorlog in de Oekraïne blijven grote stromen vluchtelingen richting Europa trekken. De komende maanden gaat het inzamelen van hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen daarom op volle kracht door. Inwoners, organisaties en ondernemers worden opgeroepen op om goederen te blijven inzamelen.

  • Samen in actie voor inwoners
    Iedereen kan zijn steentje bijdragen om goederen in te zamelen. Het inleverpunt is De Koepel, Nassausingel 26 (aanmelden bij de receptie). 
  • Samen in actie voor ondernemers 
    Ook aan ondernemers wordt gevraagd om hulpgoederen in te zamelen om de beoogde continue stroom hulpgoederen naar Wroclaw op gang te kunnen houden.
Breda voor Oekraïne

Vluchtelingenopvang in de Koepel

Veel Bredanaars hebben zich vrijwillig ingezet om de koepel klaar te maken voor de opvang van Oekraïnse vluchtelingen. De vluchtelingen krijgen hun eigen kamer in een van de vele voormalige cellen. De Koepel is omgebouwd tot een warm huis waar de vluchtelingen kunnen slapen, eten en douchen. 
Wil je de (toekomstige) bewoners van de Koepel helpen, kijk dan op de speciaal daarvoor in het leven geroepen website om te zien wat er nodig is. Ga niet op eigen initiatief, hoe goed bedoeld ook, spullen afgeven. 

Breda Maakt Mij Blij, Breda en Poolse zusterstad Wroclaw samen voor Oekraïne

Op verzoek van Breda’s Poolse zusterstad Wroclaw is er van 28 maart t/m 1 april in Breda een grote inzamelactie voor Oekraïense vluchtelingen in Polen. Door de enorme toestroom van vluchtelingen wordt de nood aan humanitaire hulpgoederen in Polen alsmaar groter.
De gemeente Breda heeft Breda Maakt Mij Blij gevraagd de actie te coördineren. Ook Bredase scholen en andere organisaties hebben hun hulp toegezegd.

Door samen te werken met de Poolse Foundation Oekraïne weet Breda Maakt Mij Blij precies welke producten het hardste nodig zijn. 
Alleen producten op deze lijst worden ingenomen.
Het is het handigst als je jouw producten aanlevert in een verhuisdoos of bananendoos. Dat kan van maandag 28 maart t/m vrijdag 1 april .

 

 

 

Inzamelpunten Breda Maakt Mij Blij

  • Kringloopwarenhuis Vindingrijk, Riethil 6   -   ma t/m vr 08:00 – 16:15 uur
  • Kantoor/milieustation, Slingerweg 9   -   ma t/m vr 08:30 – 16:15 uur
  • Parels Breda, Houtmarktpassage 33   -   ma t/m vr 10:00 – 17:45 
  • Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95   -   ma t/m vr 10:00 – 16:45

Vluchtelingenwerk Nederland

Vluchtelingenwerk Nederland biedt een overzicht van mogelijkheden om in actie te komen voor Oekraïense vluchtelingen. Door vrijwilligerswerk, het doneren van spullen of het aanbieden van onderdak. 

 

 

Landelijke inzameling giro 555

Hulporganisaties zijn zowel in Oekraïne actief om slachtoffers van de oorlog te ondersteunen als in de omliggende landen waar enorm veel vluchtelingen de grens overgaan. Wil je hiervoor geld doneren? Doe dat dan via giro 555 van de Samenwerkende hulporganisaties. 

Open Embassy

Open Embassy is op zoek naar mensen die goed Engels spreken, goed zijn in het verzamelen van informatie en/of de Oekraïense taal spreken. Het netwerk wordt ingezet om Oekraïense vluchtelingen te helpen met huisvesting, mentale gezondheid en praktische en juridische zaken. 

Nog meer initiatieven die Breda mooier maken