Ravotten in de - speeltuin

Het is lente! De hoogste tijd om met de kinderen naar buiten te gaan en speeltuinen op te zoeken. Wat is er nu lekkerder voor kinderen dan een plek waar ze lekker kunnen spelen en rondrennen? Een plek waar ze zich, als het moet, de hele dag kunnen vermaken, terwijl de ouders of verzorgers genieten in het zonnetje op een bankje. Wij zetten speeltuinen in Breda voor je op een rijtje.

Speeltuin Somerweide

Midden in de Haagse Beemden vind je speeltuin Somerweide. Glijden van de glijbaan, ravotten met water bij de waterpomp en roetsjen van de kabelbaan.
Adres: Somerweide 35, Breda

Speelbos Boeverijen

Aan de Bouvignedreef vind je Speelbos Boeverijen. Een extra leuke plek voor kinderen om te spelen, want het is in het bos! Er staat een klimtoestel en er is een kabelbaan. Een ideale plek om de fantasie de vrije loop te laten gaan en ridder te spelen, verstoppertje te doen en hutten te bouwen.
Adres: Bouvignedreef, tegenover Kasteel Bouvigne

Speeltuin Valkenbergpark

Het Valkenbergpark is er voor jong en oud, en dat bewijst de speeltuin die hier zich bevindt maar weer. Terwijl ouders en verzorgers koffie (to go) kunnen drinken bij het T-huis, kunnen de kinderen ravotten in de zandbak, spelen bij de glijbaan of een potje tafeltennissen.
Adres: John F. Kennedylaan 15, Breda

Speeltuin Ploegstraat

Lekker spelen in de zandbak, glijden van de glijbaan of klauteren in een van de klimtoestellen. Ook leuk: er kan volop gesport worden op het voetbalveldje of bij het basketbalnet. Kortom: kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven.
Adres: Ploegstraat 89, Breda

Boykes Speelhoeve

Dankzij met de hand beschilderde vormen en lijnen is het asfalt omgetoverd tot een multifunctionele speelplaats. Er kan gevoetbald worden maar kinderen kunnen ook met hun fiets de lijnen volgen waardoor er allerlei routes ontstaan en hinkelen kan ook. Met de aanleg van een crossbaan, balanceerparcours, speeleiland voor de allerkleinste en een XXL picknicktafel is Boykes Speelhoeve een aanwinst de wijk Tuinzigt.
Adres: Kwakkelhutstraat 48, Breda

Speeltuin De 7 Heuveltjes

Bij Eetcafé De 7 Heuveltjes ligt een leuke speeltuin waar kinderen lekker kunnen spelen als de ouders of verzorgers een koffie (to go) drinken. Er staat een draaimolen, tokkelbaan, klimrekken, glijbaan, (familie) schommels en een zandbak voor de kleintjes.
Adres: Galderseweg 27, Breda

Speeltuin Heuvelbrink

Blikvanger van deze speeltuin in Princenhage is een groot ruimtenet. Daarnaast staan enkele draaitoestellen. Bij speeltuin Heuvelbrink staat ook een metalen beheerdershuisje. Hier zit de beheerder die toezicht houdt op de vier beheerde speeltuinen in Breda (Ploegstraat, Zomerweide, Abeelstraat en Heuvelbrink). In dit huisje zit ook een wc waar je gebruik van kunt maken.
Adres: Heuvelbrink 110

Tip met kinderen: Toeractief maakte een wandeling van 6,5 kilometer door (met name) het centrum van Breda, met streetart als verbindend thema. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende speeltuinen, deze combinatie maakt het voor kinderen extra leuk! Meer info.