Fietstours in Breda

    Natuurlijk kun je op de fiets springen en Breda op eigen houtje verkennen. Ga je liever met een gids op pad? In Breda zijn verschillende organisaties actief die jou met je groep(je) op de fiets meenemen voor een stadstour.

    Streetart met Blind Walls Gallery

    Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Een groeiende collectie van meer dan 100 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken. 
    Duur fietstour: 2,5 uur 

    Fietsen door het groen met Gilde de Baronie

    De stadsgidsen van Gilde De Baronie verzorgen rondleidingen in de Grote Kerk Breda en beklimmingen van de kerktoren. Maar wist je dat ze ook fietstours verzorgen? Je fietst door Breda en omgeving door de bossen, langs weilanden, landgoederen, heidegebieden, door polders en over paden en laantjes. Je leert van alles over het landschap om je heen. Wat groeit er, wat leeft er, hoe is het ontstaan? Je komt in dorpjes, in steden en stoppen als er iets bijzonders te zien is. Van tijd tot tijd pauzeer je op een terras of in een café.
    Afstand: vanaf 30 kilometer

    Op pad met seeBreda

    Wist je dat Breda iets te maken heeft met het ontstaan van New York? En dat de stad heroverd werd door de Spanjaarden door een listige truc? Fiets langs de bezienswaardigheden van Breda en krijg van seeBreda alle verhalen te horen. Je komt onder meer langs STEK, het Valkenberg Park, het Kasteel van Breda, de Koepelgevangenis en natuurlijk de Grote Markt. 
    Duur fietstour: 3 uur 

    Beleef Breda

    Met z’n tweetjes een weekendje in Breda? Of juist met het hele gezin, vriendengroep, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? Met een groep mee of je eigen privégids? De leukste manier van sightseeing is fietsen in Breda. Fiets langs alle highlights met de fietstour van Beleef Breda. 
    Duur fietstour: 2,5 uur 

    https://beleefbreda.nl/breda-highlights-fiets-tour