Kinderboerderijen in en om Breda

  • Kinderen
Leuk voor kinderen, maar eigenlijk voor iedereen! Ga naar een kinderboerderij! Maak er een wandeling, voer (alleen als het mag!) en aai de dieren en help eventueel een handje mee. Niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Een fijn uitstapje om lekker buiten te zijn. In Breda en omliggende dorpen zijn meer kinderboerderijen te vinden dan je denkt. Wij tippen ze hieronder!

Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord

Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin! In het noorden van Breda, vlakbij wandel- en fietsgebied de Lage Vuchtpolder, vind je Parkhoeve, een kinderboerderij waar er voor jong en oud van alles te ontdekken en beleven valt.

Zo kun je kennismaken en knuffelen met de dieren, met vrienden een balletje slaan op de midgetgolfbaan of spelen in de speeltuin. Daarnaast worden er geregeld activiteiten georganiseerd en kun je in de Hoeve en op het bijbehorende terras genieten van een hapje, drankje en het mooie uitzicht. 

Meer informatie.
Tussen de Dijken 101, Breda

Kinderboerderij Zandberg

Verscholen tussen de Marijke Meustraat, de Grazendonkstraat en de Zandbergweg ligt een kleinschalige kinderboerderij. Er zijn geiten, schapen, kippen, kalkoenen, konijnen, cavia’s en er woont ook een duif. Iedere dag is deze gezellige kinderboerderij vrij toegankelijk voor kleine en grote bezoekers. Je koopt er verse eieren en walnoten van de bomen op de weide. Bij de kinderboerderij is een speelveld met glijbaan en zandbak. 

De kinderboerderij wordt onderhouden en de dieren worden verzorgd door vrijwilligers uit de buurt. Heb je zin om mee te helpen? Vraag gerust naar de mogelijkheden. Dat kan via de mail of via de Facebook-pagina.

Marijke Meustraat 1, Breda

Kinderboerderij de Sik

In de Haagse Beemden bevindt zich Kinderboerderij De Sik. Een kinderboerderij geheel gerund door vrijwilligers. Het is een mooie plek om op een leuke manier kennis te maken met de dieren, andere mensen te ontmoeten en te genieten van de mooie, rustige natuur. Voor kinderen is er een leuke speeltuin en is het een leuke locatie om een kinderfeestje te geven. 

Tip: adopteer een dier van de kinderboerderij!

Meer informatie.
Kesterendreef 14, Breda

Boerderij Wolfslaar

Boerderij Wolfslaar is een educatieve boerderij, gelegen op Landgoed Wolfslaar. Een plek waar kinderen binnen en buiten in de (speel)weides met boerderijdieren in contact kunnen komen. Maar ook om er spelenderwijs van alles te leren over je leefomgeving. Er worden dieren gehouden als schapen, kippen, varkens en geiten. Binnen zijn er stallen met enkele paarden, koeien, varkens en een ezel. Op de buitenplaats bij de boerderij is een konijnenberg. Overal op het terrein staan informatiepanelen met bijzonderheden over dierenrassen. Ook is er een boerderijwinkel!

Voor jong, oud of in gezinsverband: kinderfeestjes, speurtochten, excursies, workshops, lezingen en markten. Er is genoeg te doen!

Meer informatie.
Wolfslaardreef 95, Breda

Dierenweide 't Waaijke

Midden in het dorp Ulvenhout ligt deze leuke en kleinschalige kinderboerderij! Er lopen schapen, geiten, kippen, ganzen, parelhoenders en een ezel rond. De kinderboerderij wordt volledig door vrijwilligers gerund en heeft in 2012 een modern dierenverblijf gekregen. Een ideaal uitstapje om even samen met je (klein)kinderen een frisse neus te halen.

Meer informatie.
Dorpstraat 94, Ulvenhout

Dierenweide de Bunderij

De Bunderij is een dierenweitje in Bavel waar bezoekers (van buiten het hek) kunnen genieten van geiten, schapen, duiven en kippen. Ga hier vooral eens kijken naar de pasgeboren lammetjes!

Meer informatie.
Lange Bunder ter hoogte van de Groene Long, Bavel

Recreatieboerderij Johan & Caroline

Een dagje uit, een weekendje weg of heerlijk op vakantie. Bij recreatie-/kinderboerderij, camping en boerderijwinkel Johan en Caroline ben je op het juiste adres. Geniet van de omgeving, spelende kinderen en op het terras van een kopje koffie met huisgemaakte cake. Vier je feestje op de boerderij of doe mee aan één van de activiteiten. Wil je thuis nog verder genieten? In de boerderijwinkel koop je verse groenten en fruit en is er een ruim assortiment aan lekkere streekproducten en mooie streekpakketten.

Kortom, Brabantse gezelligheid, gastvrijheid en lekkernijen. Kom ook boergondisch genieten bij Johan en Caroline!

Meer informatie.
Wagenstraat 74, Wagenberg

Kinderboerderij de Leijhoeve

In Rijsbergen vind je (de volledig rolstoel toegankelijke) Kinderboerderij De Leijhoeve. Naast dieren in de contactweide en een speeltuin, beschikken zij over veel educatiemateriaal. Hiervoor zijn leskisten verkrijgbaar. Door middel van vragen, versjes, voelen en luisteren, leren kinderen op een andere manier naar dieren te kijken. Je kunt er ook lekker picknicken onder de bomen! Iets te vieren? Dat is hier ook mogelijk!

Op de kinderboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking. Samen met hun begeleiders zijn zij verantwoordelijk voor de dieren en het onderhoud. 

Meer informatie.
Tiggeltsebergstraat, Rijsbergen

Kinderboerderij de Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve is van oorsprong een boerderij. Daarom wonen er nog steeds veel dieren op en om de boerderij. Je kunt niet tussen de dieren lopen, omdat de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving verblijven. Loop het laarzenpad en breng zo een bezoek aan alle dieren, de fruitgaard, het bos en weide. Onderweg kom je onder andere langs de koeien, schapen, paarden, kippen, eenden en ganzen.

Wil je alle dieren echt zien en meer leren over de dieren? Doe dan de puzzelspeurtocht: de beestenboelroute!

Meer informatie.
Zundertseweg 66, Etten-Leur

Meer boerderijen

In en rondom Breda vind je een heleboel boerderijen. Deze boerderijen zijn niet per se ingericht als kinderboerderij, maar zijn wel een bezoek waard!

Ga eens naar een boerderijwinkel om de lekkerste streekproducten te halen en combineer je bezoek met een leuke fietsroute langs andere boerderijwinkels. Bij veel boerderijen is het mogelijk om een (gratis) rondleiding te krijgen. Boeren vertellen graag over hun vak! Vraag vooral naar de mogelijkheden bij de desbetreffende boerderij en maak er een leuk en leerzaam dagje uit van met de kids!