Bucketlist voor de Bredase student

  • Student
Als je een student bent in Breda, zijn er talloze avonturen en ervaringen die je niet mag missen. Om je te helpen het meeste uit je studentenjaren te halen, hebben wij de ultieme bucketlist voor Bredase studenten samengesteld. Hier zijn de activiteiten die je écht niet mag missen tijdens jouw studententijd in Breda.

Speciaalbieravond XXL

Op maandagavond een biertje drinken? Hier in Breda kan dat gewoon! Elke eerste maandag van de maand organiseren Studio Dependance en Proost de Speciaalbieravond XXL. Op deze avond struinen er veel studenten en bierliefhebbers over de havermarkt en ben je verzekerd van een gezellige avond. Met een stempelkaart kun je vier speciaalbieren naar keuze proeven, uit hun selectie van 150 verschillende bieren. Denk je wel aan je hoorcollege de volgende dag?

Rondvaart over de Singels

Ben je net begonnen met studeren in Breda? Dan is een rondvaart over de Singel een leuke manier om Breda te verkennen. Zelfs als je Breda al goed kent, is het een unieke ervaring, want op deze manier zie je de stad vanuit een ander perspectief. Huur een bootje met leuke arrangementen, zoals een BBQ boot of high tea boot. Deze boten worden bestuurd door schippers, maar het is ook mogelijk om een bootje met je vrienden te huren en zelf te varen! Een rondvaart over de Singel kun je ook helemaal anders aanpakken, bijvoorbeeld met een sup-plank, bier waterfiets of kano.

Carnaval in 't Kielegat

Als een Bredase student mag je een van de meest levendige en uitbundige evenementen van het jaar niet missen: carnaval in ’t Kielegat. Breda weet elk jaar hoe je het mooiste feest van Nederland moet vieren. Elfde van de elfde, kroegentocht, klûnen, de grote optocht, hossen op de markt... Je moet het allemaal een keer gedaan hebben. Nou is het meer dan alleen een feest. Het is een oude traditie die diep geworteld zit in de cultuur van Breda. De sfeer in deze tijd is daarom geweldig en het gevoel van saamhorigheid moet je een keer meegemaakt hebben.

Festival

Natuurlijk heb je als student vaak een beperkt budget. Daarom is het maar goed dat Breda het hele jaar door genoeg gratis festivals organiseert! Het HBO intro festival is een goed festival om het schooljaar mee te beginnen. Dit is een besloten festival voor mensen die in Breda studeren. Daarnaast is er Brand Parkies, dat elke dinsdagavond plaatsvindt in de maanden juli en augustus, midden in het Valkenbergpark. Andere festivals zoals Breda Barst en het Jazz Festival zijn ook zeker de moeite waard. Hou je toch wat geld over aan het einde van de maand? Kijk dan ook eens naar festivals zoals Dreamvillage, Breda Live en Ploegendienst.

Studenten Cravattentocht

De Cravattentocht is de grootste Bredase studentenkroegentocht. Hier lopen meer dan duizend studenten met een stropdas om hun nek rond door de straten van de binnenstad. Het is de perfecte manier om de kroegen in Breda te leren kennen! Met een stropdas voor € 22,50 kun je bij 10 kroegen bier, wijn, fris of een flügel halen. Deze tocht kun je op je eigen tempo en in eigen volgorde lopen.

Silent Muziekbingo

Geen getallen maar liedjes: de Silent Muziekbingo is inmiddels een begrip geworden in Breda. Het is een combinatie van muziek en spel, feest en een hele hoop humor en entertainment. Elk jaar vind hier een gratis editie van plaats op de Havermarkt, speciaal voor studenten! Heb je bingo? Dan mag je een van de toffe prijzen in ontvagst nemen op het podium, maar zal je waarschijnlijk ook een grappige opdracht moeten doen.

Avondje NAC

Ben je niet zo sportief, maar meer van het kijken? Dan kan een avondje NAC in het Rat Verlegh Stadion ook niet ontbreken. Of je nou wel of niet van voetbal houdt, hier is het altijd gezellig. Het is meer dan alleen een voetbalwedstrijd, NAC Breda heeft een unieke sfeer die je nergens anders zult vinden en waar andere clubs jaloers op zijn. De passie, trots en gezelligheid zijn hier niet te omschrijven.