Toffe - plekken

Begin je net met je studie of zoek je een plek om een leuke tijd door te brengen? Is Breda nog nieuw voor jou of ben je gewoon op zoek naar de beste hotspot? Hier zetten we de leukste koffietentjes om te studeren tot aan de meest toffe plekken om lekker te borrelen met je vrienden op een rij.

Brandpunt

Brandpunt is de perfecte hotspot om te studeren! Geniet van een lekker kopje koffie, thee of een tosti tijdens het werken aan je schoolopdrachten. De huiskamer setting geeft je de rust en ruimte om te studeren. Behalve studeren kun je er ook lunchen of meetings houden met je groepsgenoten. Een rustige plek om je verbeelding de vrije loop te laten.

Reigerstraat 16

Nieuwe Veste Bibliotheek

De Bibliotheek van Breda is een van de betere hotspots om aan school te werken. Kennis binnen handbereik en een rustige fijne plek om te zitten. Honger of een break nodig? In de bieb tref je Café Nieuwe Veste waar je kunt lunchen of genieten van een warm drankje.

Molenstraat 6

De Basis

Met zicht op de Grote Markt heb je aan De Basis een geweldige hotspot om te werken. Ga in alle rust boven zitten met een lekkere koffie of heerlijk kopje thee. Naast werken voor school kun je er ook gezond lunchen of genieten van een speciaalbiertje of een cocktail. 

Veemarktstraat 4

 

Kamu

Cafeïne nodig? Maak een pitstop bij Kamu. Zij brengen koffie en fietsen samen. Met hun eigen branderij 'White Label Coffee' geniet je van de beste koffie. Tevens zijn ze ook een fietsenwinkel. Naast fietsenwinkel en koffieketen is het ook een fijne werkplek. Kamu is dus een gave en multifunctionele plek waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen.

Boschstraat 31

Nooit saai bij BAAI

BAAI is leuk in alle seizoenen! Bij deze hotspot aan het water kun je perfect borrelen, maar je kunt hier ook leuke groepsspellen spelen. Wil je bootje varen? Ook dan is BAAI de perfecte uitvalsbasis. Ben je hier nog nooit geweest? Ga dan zeker eens een kijkje nemen. 

Markkade 1AB

Lawaaipapegaai

Op zoek naar Zuid-Amerikaans specialiteiten, dan ben je bij Lawaaipapegaai aan het juiste adres. De aan de haven gelegen hotspot voorziet je van burritos tot burgers. Aan de 17-meter lange bar kun je de lekkerste cocktails bestellen. Wil je ook nog even actief bezig zijn dan staat er in het midden van het café een tafeltennistafel. Maar ook buiten aan de Haven is het lekker mensen kijken. Zeker een leuke plek om een avondje met vrienden te bezoeken. 

Haven 5

 

Holy Moly

Holy Moly is een locatie waar eten en vermaak samen komen. Ga uit eten en geniet van de combinatie tussen streetfood en fine dining. Zin om een avondje te lachen? Holy Moly is ook een comedy club waar comedians, groot en klein, het podium nemen. Vind je de avond nog een beetje te jong? Waag dan een dansje tijdens een van de clubavonden. 

Torenstraat 17

Goed(koop) eten

Geen zin om te koken en zin om een hapje te eten in de stad? Wil je een beetje op je geld letten? Hier vind je betaalbare restaurants in Breda. 

  • Bij de Pasta Kantine geniet je van lekkere huisgemaakte pasta’s, antipasti, salades en desserts.
  • Of toch zin in een heerlijke tosti, ga dan naar The Tosti Club.
  • Zin in een maaltijd die vult? Kom dan naar Den Boerenstamppot, waar je voor €10,50 een drie gangen menu van de dag hebt.
  • Bij Eetcafé Walkabout, kun je van maandag t/m donderdag genieten van een daghap voor nog geen €10,- p.p.
  • Verder zijn The Tiger Club, Da Attilio, Proeflokaal Bregje, Bruxelles en De Suikerkist ook leuke tentjes om goedkoop te kunnen eten. Kom het proeven en ervaar het voor jezelf!

Pool Café

Het Pool Café spreekt natuurlijk voor zich. Samen met je vrienden een balletje slaan terwijl je geniet van een drankje en de muziek. Geen fan van poolen, maar wel zin om een wedstrijd te kijken? Dan ben je hier op de juiste plek. Van maandag t/m zondag zijn er live sportwedstrijden te zien op de tv schermen.

Catharinastraat 4

Jeu de BoulesBitesBar

Wil je actief zijn terwijl je geniet van een hapje en een drankje, ga dan naar BoulesBitesBar. Tijdens een potje jeu de boules ervaar je heerlijke streetfood, (speciaal) bieren, diverse wijnen en cocktails. Neem dus al je vrienden mee en daag ze uit voor een potje jeu de boules.

Nieuweweg 83

Havenkwartier

Vlakbij het centrum van Breda vind je het Havenkwartier. Het is een plek waar regelmatig evenementen en festivals plaatsvinden. De moderne tentjes die zich hier vestigen zijn BRACK, waar je nieuwe verfrissende biertjes drinkt met (h)eerlijk eten. Pier15 waar creativiteit, de skatecultuur en een zonovergoten terras bij elkaar komen. En STEK waar uiteenlopende ondernemingen toch zorgen voor creativiteit en verbinding. Een must see voor bewoners én bezoekers!

Bier drinken in Breda

Bier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Breda. Rond 1540 waren er maar liefst 38 bierbrouwerijen in de stad. Nog steeds zijn er brouwerijen te vinden in Breda. Bier en Breda gaan dus hand in hand. Dit zijn de leukste plekken in Breda om bier te drinken: 

  • Bierbrouwerij Frontaal. Opgericht in 2015, maar nu al een begrip. 
  • Bruxelles. Ze hebben hier meer dan 80 Belgische bieren. 
  • Big Belly. Drie Bredase vrienden begonnen in 2016 met hun eigen biermerk. 
  • De Beyerd. Dé stamkroeg van Breda. 
  • DOK19. De place to be aan de haven. 
  • De Boterhal. Zin in een bierproeverij? Met meer dan 100 bieren op fles en 25 tappunten ben je hier aan het goede adres. 
  • 't Hart. Vergeet ook niet de nacho's te bestellen. 

Lees hier meer over de geschiedenis van Breda en bier. 

Uitgaan in Breda

Breda staat natuurlijk bekend als echte studentenstad waar uitgaan enorm leuk is. Breda beschikt dan ook over een grote hoeveelheid cafés en restaurants. Hier wil je natuurlijk met “volle teugen” van genieten, maar waar moet je dan precies zijn? Ga naar Proost, waar op vrijdag De Jongens van Je-weet-wel te vinden zijn. En in de avonduren verandert Proost in een club. Of kom naar Feestcafé Walkabout waar je geniet van cocktails, speciaalbier en snacks voor een goede prijs. Verder organiseert Proost samen met Studio Dependance elke eerste maandag van de maand de Speciaalbieravond XXL. Benieuwd naar de rest? Check dan Studeren in Breda nog even, en kijk wat jou leuk lijkt. 

Je jas opbergen is altijd een vreselijke beproeviing, er moet namelijk eeuwig wachten bij de gardarobe. Op 1 september 2022 opende de eerste stadgarderobe Jassie, aan de Reigerstraat 11. De kosten voor een kluisje zijn 4,95, maar dat is altijd goedkoper dan een nieuwe jas!

Ben jij student en heb je de gouden tip voor andere studenten? Deel deze dan met ons. Stuur een mail naar marketing@bredamarketing.nl en wij voegen het toe!