Als je aan 24 uur Breda - niet genoeg hebt

Die 24 uur in Breda zijn natuurlijk zo om. En dan bllijft er nog heel veel Breda over. Dus blijf nog een nachtje en geniet van dag twee. Hieronder onze tips. 

 

Haveneiland skateboarden, freerunning, basketbal, varen , fietsen

Een nog relatief onbekende plek van Breda is het Haveneiland: urban, industrieel en hip. In de toekomst verrijst hier een woonwijk. Maar tot het zover is , is dit de perfecte plek om een hele dag met of zonder het gezin doorbrengen.

Allereerst is het stadsstrand Belcrum Beach waar je met een drankje van (live) muziek kunt genieten. Bij Skatehal Pier 15 kun je skateboarden, aan freerunning doen of basketballen. In het weekend wordt er van alles georganiseerd zoals het Terrassenfestival.
STEK is een gebied met kunstenaars/ondernemers en heeft nieuwe hippe foodplekken Prooef en Radio Pannenkoek. Liever eerst een biertje? Ga dan naar Brack met overdekt terras en brouwerij Bliksem.

Buiten actief in het historische centrum

Breda leent zich als historische stad uitstekend voor een actieve dag buiten in het centrum. Er is een rijk aanbod aan stadstours: Spaans Rondje, De Historische Kilometer, Hip Ambacht, Foods & Boots.
Of laat je op de fiets of te voet rondleiden door de gidsen van de Blind Walls Gallery: inmiddels tachtig muurschilderingen vertellen de verhalen van de stad. Of boek een citygame!

Als je zo een tijdje op pad bent, wil je wel even uitpuffen: ga naar het T-huis, midden in het Valkenberg. Koffie in het T-huis…dit kan zo maar uitlopen in een lunch (speeltuin voor de deur).
Tot slot hebben we nog een bijzondere proeverij voor je. Dit voorjaar opende Whisky&Gin: een bar, proeverij en slijterij. De eigenaren stellen met veel zorg smaken voor je samen. Sluit je tweede dag af bij El Quinto Pino voor heerlijke tapas.