Groene tips van Monique

    Ken je Monique van The Green Submarine al? Met haar eigen plantenjungle in Breda is zij niet te missen als plantenliefhebber. Als je zelf graag met planten bezig bent, weet je dat het soms een uitdaging kan zijn. Als een echte plantenkenner heeft Monique daarom een aantal must-haves die je niet mag missen!

    Plantenspuiten

    Regelmatig de bladeren van je planten sproeien voorkomt beestjes en stof. Minder stof betekent meer licht voor de plant, wat ervoor zorgt dat je plant beter groeit.

    Biologische verzorgingsproducten

    Denk eraan om af en toe je planten een boost te geven. Met de juiste plantenvoeding en bestrijdingsmiddelen blijft je plant zo lang mogelijk op z’n best!

    Waterbollen

    Heb je moeite om je planten de juiste hoeveelheid water te geven? Dan is een natuurlijk watergeefsysteem de oplossing! Hoe werkt het? Je plaatst de terracotta staak in het water, zodat deze zich verzadigt, vult het waterreservoir bij en steekt de staak met reservoir voorzichtig in de aarde bij de wortels van je plant. Wanneer het reservoir leeg is, is het tijd om bij te vullen.

    Tweedehands gieters

    Voor milieubewuste plantenliefhebbers zijn tweedehands gieters een uitstekende keuze. Niet alleen goed voor je planten, maar ook voor de wereld om ons heen!

    Radiatorhangers

    Een goede luchtvochtigheid is goed voor jezelf en voor je planten, een win-win dus. Verbeter de luchtvochtigheid met behulp van luchtbevochtigers die je aan je verwarming kunt hangen, zo verdampt het water dat erin zit. Zorg er wel voor dat je dagelijks het water vervangt.

    Verpotmatten

    Overal rommelige aarde, water dat lekt op je tafel of vloer… Met een verpotmat is dat voorgoed verleden tijd. Met een verpotmat als ondergrond is verpotten nog nooit zo gemakkelijk geweest. Een échte must-have voor plantenliefhebbers dus.

    Kweeksets voor kamerplanten

    Wil je graag zelf planten kweken? Met de ‘Growyourownn kweekset’ is dat heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt in één pakket, dan weet je zeker dat je de beste plantjes gaat kweken!

    Duurzame behandeling tegen beestjes

    Helaas ontkom je er niet aan: ongewenste beestjes op jouw planten. Maar hoe help je nou die plaag van je plant af te krijgen? Doe dat met behandelmethodes die ook goed zijn voor het milieu.

    Meer groen Breda