Groene tips van Kay

    Kay van Bloesem Vintage is gek op vintage kleding. Niet zo raar, want vintage is opvallend en uniek, heeft een minder negatieve impact op de aarde, is van hoge kwaliteit én ook nog eens betaalbaar. Of je nu zo lang mogelijk met je kleding wilt doen, of gewoon duurzamer wilt leven, als liefhebber van vintage deelt Kay graag enkele tips voor duurzamere kledingkeuzes.

    Materiaal

    Controleer het materiaal label op de samenstelling. Bestaat een item voor een groot deel uit polyester of uit een mix van veel verschillende materialen? Dan gaat het waarschijnlijk minder lang mee.

    Repareer je kleding

    Wanneer er iets stuk gaat, is je eerste instinct vaak om het gewoon weg te gooien. Maar doe dat niet! Breng het naar de kleermaker of ga zelf aan de slag. Met een handige YouTube video kom je waarschijnlijk veel verder dan je zou denken. Ben je ook nog eens creatief bezig als je het zelf maakt!

    Zoek alternatieven

    Zoek eerst naar een vintage of tweedehands alternatief van het kledingstuk dat op je wishlist staat. Dit kan bijvoorbeeld op Vinted, maar je kunt ook een bezoek brengen aan een vintage- of tweedehands kledingwinkel. Ontdek leuke vintagewinkels in Breda!

    Wassen

    Was je kleding niet te vaak, dan heb je er langer plezier van. Kies voor natuurlijke materialen, en je zult merken dat je minder vaak hoeft te wassen, want tussentijds uithangen is vaak al voldoende. Je kleding zal je dankbaar zijn én langer meegaan!

    Gooi je kleding niet weg

    Voordat je overweegt om iets weg te gooien, geef het een tweede kans! Verkoop de kleding die je niet meer draagt via een platform zoals Vinted of doneer het aan een kringloopwinkel. Ontdek welke kringloopwinkels er allemaal te vinden zijn in Breda.

    Meer duurzaam Breda