Grote Kerk - Breda's icoon

Een Bredanaar voelt zich weer thuis zodra hij vanaf de snelweg de 97 meter hoge toren van de Grote Kerk ziet. Hét icoon van Breda. Een gebouw met een lange historie én een mooie toekomst. De Grote Kerk Breda is een Rijksmonument, een van de vier topmonumenten in Brabant en maakt deel uit van het Grootste Museum van Nederland.

We nemen je mee in de rijke historie en vertellen je over de ambities voor vandaag en morgen.  

Culturele hotspot

De Stichting Grote Kerk Breda heeft een duidelijke visie voor de toekomst van de kerk. Die ontwikkelt zich steeds meer van religieuze naar culturele hotspot. Met een vernieuwend programma en gebruik makend van nieuwe technologieën. Daarvoor werkt de organisatie samen met een breed netwerk aan kunstenaars, ondernemers, opleidingen en culturele en maatschappelijke organisaties.


 

 

  

Lees hier meer over de ontwikkelingen
Museum of the Moon in de Grote Kerk Breda

750 jaar historie

De rijke historie van de Grote Kerk gaat terug tot in de middeleeuwen. In de 750 jaar daarna is er op deze plek voortdurend gebouwd, verbouwd, gerestaureerd en gerenoveerd. Er is gebeden, getreurd, gevierd en bewonderd. 

We nemen je in vogelvlucht mee door de historie en langs de belangrijkste monumenten in de kerk.    

Duik mee in de historie van de Grote Kerk

Restauratie en onderhoud

Een monument als de Grote Kerk Breda is nooit af. Onderhoud en restauratie zijn dagelijkse kost. Op het moment loopt er een restauratietraject dat t/m 2027 duurt. Die restauraties gebeuren enerzijds met de meest innovatieve apparatuur, maar worden ambachtelijk afgewerkt door kundige beeldhouwers. 

 

Lees hier mee over het restauratieproces

Ben jij al Vriend van de Grote Kerk?

Aan de Grote Kerk blijft altijd onderhoud en restauratie nodig. Er zijn fondsen, maar de Grote Kerk moet zelf ook fors bijdragen.

Je kunt daarbij helpen door Vriend van de Grote Kerk te worden. Wist je dat de overheid voor iedere euro die jij als Vriend bijdraagt, € 2,00 bijlegt? Voor bedrijven zijn er speciale programma's om de kerk te ondersteunen. 
Zo zorgen we samen voor de instandhouding van 'onze' Grote Kerk en helpen we mee aan een waardevolle toekomst. Want de Grote Kerk is van ons allemaal, toch?   

 

 

Zo word je Vriend van de Grote Kerk

Grote Kerk als eventlocatie

Ontvangsten, concerten, huwelijken of bedrijfsevents. De Grote Kerk biedt een groots en sfeervol decor en diverse ruimtes t/m 600 zitplaatsen.
Er kan misschien wel meer dan je denkt! 

 

Vind hier alle informatie

Bekijk de agenda van de Grote Kerk

Ontdek meer Breda