Kunstgaleries in Breda

  • Kunst
Breda barst van de creativiteit en er zijn dan ook verschillende plekken waar je deze kunst kunt bewonderen. Daarnaast is er ook een aantal kunstcollectieven actief in Breda die op diverse plekken in de stad hun werk tentoonstellen. Hieronder lees je waar je terecht kunt voor expo's en tentoonstellingen.

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Ontdek de muurschilderingen tijdens een wandel- of fietsroute of kies voor een rondleiding met een ervaren gids! Een erg leuke openlucht galerie die je niet moet overslaan bij je bezoek aan Breda.

Terheijdenstraat 1

MotMot

Electron is de culturele broedplaats waar cultuurliefhebbers, professionele kunstenaars en vormgevers maken, ontmoeten, vernieuwen. Dat gebeurt in ateliers, werkplaatsen, eventruimtes én in de culturele huiskamer MotMot Gallery.

In dit galeriecafé worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals exposities, poëzie avonden, performances, muziekoptredens en netwerk events. Ook kun je er terecht voor een kop koffie of lunch. Een toffe plek om je thuis te voelen.

Belcrumweg 19

Cultkitchen

Ook wel broedplaats voor de schone kunsten genoemd. Cultkitchen is een creatieve en culturele plek waar regelmatig exposities plaatsvinden. Daarnaast is er ook een muziekstudio, repetitieruimte en een atelier waar workshops plaatsvinden. Hier is Raymond Assink aan het werk, een schilder met prachtig werk. Verder biedt Cultkitchen de ruimte aan Yogakitchen, een yogaschool met een divers aanbod. Een heerlijke plek!

Lachappellestraat 7

StadsGalerij

De StadsGalerij is gevestigd in het voormalige gebouw F van de Chassékazerne. De galerij is een kunsthal waar regelmatig tentoonstellingen plaatsvinden. Daarnaast zijn er ook activiteiten als muziek, dans, theater en vormgeving.

Bekijk het programma van StadsGalerij

Oude Vest 34

3sec.gallery

3sec.gallery is een initiatief van Graphic Matters. Het is 's werelds enige drive-by gallery! Langs de inrit van de Chassé Parking zie je elke drie maanden een nieuwe reeks posters. Je vindt er groeps- en solo exposities met werk van internationale ontwerpers. 

Ook tof: eens per jaar zijn de posters te koop tijdens de Poster Sale! Houd de kanalen van Graphic Matters in de gaten voor alle info. 

Coulissen 2

Club Solo

Club Solo is een kunstenaarsinitiatief. Solotentoonstellingen van Nederlandse en Belgische kunstenaars worden hier geprogrammeerd. Naast tentoonstellingen worden er ook filmavonden, lezingen en avonden rond vragen uit de kunstenaarspraktijk georganiseerd. 

Vind hier de website en agenda van Club Solo

Kloosterlaan 138

Galerie Ecker

Galerie Ecker biedt presentatieruimte voor beeldend kunstenaars. De ontmoeting tussen kunstliefhebber en kunstenaar staat hier centraal. Zowel bekende als minder bekende kusntenaars tonen hier hun werk met een accent op beeldhouwkunst, schilderkunst, grafiek en fotografie. Gemiddeld organisert de galerie zes tentoonstellingen per jaar. 

Klik hier voor het actuele programma van Galerie Ecker. 

Markendaalseweg 18

SBK Breda

SBK Breda is gelegen in De Teruggave, het voormalige belastingkantoor van Breda. SKB leent kunst uit en het is een galerie waar regelmatig expo's te bezoeken zijn. Ze vinden het belangrijk om kunstenaars van, uit en verbonden met Breda een podium te bieden en leggen in de uitleen de focus op het werk van Bredase kunstenaars. 

Ontdek meer van SBK Breda

Gasthuisvelden 11

Lijstenmakerij & Galerie M. Jas

Galerie M. Jas verkoopt moderne kunst en antieke Japanse houtsneden. Daarnaast is het ook een lijstenmakerij. 

Veemarktstraat 37

Kunstgalerie Très Art

Bij Kunstgalerie Très Art vind je een gevarieerde collectie van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Naast schilderijen is er ook een hele collectie aan beelden. De galerie bestaat maar liefst uit 250 m2, hoog tijd om een kijkje te nemen!

Van Coothplein 38

Via Mioni

Bij VIA MIONI vind je een uitgebreide kunstcollectie van circa 1850 tot heden. Schilderijen, tekeningen, grafiek en bronzen beelden. Ook is VIA MIONI een lijstenmakerij en wordt er antiek verkocht. 

Ginnekenweg 330

Het Gele Huis

Kunstenaar Vincent van Gogh woonde in Arles. In het gele huis. Daar wilde hij kunstenaars ontmoeten. Om samen te schilderen. Samen kunst te maken. Elkaar te inspireren. Praten over kunst. Denken over kunst. Schrijven over kunst. Dat was zijn droom.

Zijn droom werd werkelijkheid in Princenhage. In 2017 werd Stichting Het Gele Huis opgericht door Princenhagenaars die kunst en cultuur een warm hart toedragen. In Het Gele Huis kunnen mensen op verschillende manieren kennis maken met kunst. Er is een divers programma met beeldende kunst, muziek en lezingen.

Haagsemarkt 6a

Kunsthuis Breda

Kunsthuis Breda behoort tot een groep van meerdere Kunsthuizen verspreid door Nederland. Samen hebben zij de grootste hedendaagse kunstcollectie van Nederland. Het is een galerie en je kunt er kunst lenen.

Wilhelminastraat 11

Bijzonder - Schilderijen & Fotokunst

Bijzonder is een galerie met mooie en bijzondere schildrijen, fotokunst en unieke interieur items en accessoires. De galerie werkt met geselecteerde nationale en internationale kunstenaars en fotografen. 

Ginnekenweg 136

Nog meer cultuur ontdekken?