Opleidingen in Breda

  • Student
  • Opleiding
Zoek je een toffe stad om te studeren? In Breda voelt iedereen zich meteen thuis. Ook als je hier als student komt wonen. Nu nog een opleiding, maar daarin heb je keuze genoeg. Wij maakten een overzicht met de hbo- en mbo-opleidingen in Breda. Doe er je voordeel mee!

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool biedt 58 verschillende opleidingen op het gebied van Aarde en Milieu, Economie en Bedrijf, Exact en Informatica, Gedrag en Maatschappij, Gezondheid, Kunst en Cultuur, Onderwijs en Opvoeding, Recht en Bestuur, Taal en Communicatie, Techniek. De school heeft 33.000 studenten verdeeld over Breda, 's-Hertogenbosch, Roosendaal en Tilburg en is al een aantal keren uitgeroepen tot beste grote hogeschool van Nederland.  

BUas

Bij Breda University of Applied Sciences studeren zo’n 7.700 studenten uit binnen- en buitenland. Hier kun je terecht voor een hbo-bacheloropleiding op het gebied van Built Environment, Data Science & AI, Facility, Games, Hotel, Leisure & Events, Logistics, Media en Tourism, maar ook voor wetenschappelijke bacheloropleidingen. Bovendien biedt BUas vwo’ers en mbo’ers een verkorte hbo-bachelor aan. BUas bereidt zijn studenten voor op een internationale carrière. Op de historische campus aan de Mgr. Hopmanstraat runnen studenten van de richting Hotel Facility Management het restaurant Sibilicious met bar en vergaderaccommodaties. 

Koninklijke Militaire Academie

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) leidt bij de Koninklijke Militaire Academie jaarlijks ongeveer 700 cadetten en cursisten op tot officier. De KMA verzorgt de militaire en vaktechnische opleiding en vorming van officieren voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.
De opleiding is gevestigd op het Kasteel van Breda, het vroegere woonslot van de Nassaus.

Foto: Nielo Schurs, Stadsarchief Breda

St. Joost

St. Joost School of Art & Design in Breda en 's‑Hertogenbosch leidt de kunstenaars en designers van de toekomst op. Het is al meer dan 200 jaar dé kunstacademie voor hoogstaand kunstonderwijs, met een sterke persoonlijke benadering. Je volgt hier opleidingen in Art & Research, New Design & Attitudes, Illustrated & Animated Storytelling, Photography en Film & the Digital.  St. Joost maakt deel uit van Avans Hogeschool. Studenten van St. Joost krijgen een goede voorbereiding op een beroep in de wereld van kunst, design en de creatieve industrie.

Curio

Onder de naam Curio is een aantal vmbo- en mbo-opleidingen in de regio samengevoegd. In Breda heeft Curio opleidingen in allerlei richtingen. Of je nu in de techniek, beveiliging, toerisme, mode of verzorging wil, Curio leidt je op.

De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is een scholengemeenschap met in Breda mbo-opleidingen op het gebied van horeca en toerisme, marketing en evenementen. De vestigingen in Tilburg en Eindhoven leiden ook op in andere richtingen. Op de schoolcampus op het historische terrein van de voormalige Seeligkazerne runt de school ook een opleidingshotel, twee restaurants en een toeristisch informatiepunt.

International School Breda

International School Breda is an established Dutch International School offering quality education to children and students aged 4 – 18. ISB is an intentionally small school with just over 300 students. They follow the International Baccalaureate Programmes with all year groups. They are currently going through the IB accreditation process* in our primary department, so the younger children follow the Primary Years Programme (PYP). In the secondary department the students between the ages of 11-18 follow the Middle Years Programme (MYP) and the Diploma Programme (DP). At the end of their schooling with ISB the graduates receive the IB Diploma, which gives access to higher education around the world. 

Alles wat je nodig hebt tijdens je studentenleven in Breda