Kringloopwinkels in Breda

    Kringloopwinkels zijn dé plekken om duurzaam te winkelen in Breda. Door het bestaan van kringloopwinkels worden er minder spullen weggegooid. Ze besparen de gemeente in het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval. En hergebruik van tweedehands spullen zorgt ervoor dat er minder nieuw geproduceerd hoeft te worden. Door spullen een nieuw leven te geven, draag je jouw groene steentje bij aan de wereld en de natuur. Wij geven je tips voor kringloopwinkels waarmee jij kunt bijdragen aan duurzaamheid in onze stad!

    Emmaus Kringloopwinkel

    Kringloopwinkel Emmaus heeft 800 m2 waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Je vindt alle spullen die in huis voorkomen. Van curiosa en antiek tot huishoudelijke spullen en meubels. Iedere dag zetten de medewerkers nieuwe artikelen neer die zijn opgehaald of afgegeven.

    Emmaus is een wereldwijde beweging die mensen zonder thuis, huis of houvast de kans biedt hun leven weer op de rails te krijgen.

    Veilingkade 7

    Vindingrijk Kringloopwarenhuis

    Kringloopwarenhuis Vindingrijk heeft 1650 m2 winkelgenot en iedere dag een wisselend assortiment aan tweedehands spullen. Ieder artikel in Vindingrijk is uniek en wordt aangeboden om het een nieuw leven te gunnen. De mogelijkheid om een alternatief te vinden voor nieuw is groot! Aan de achterzijde van Vindingrijk kun je spullen afgeven om die een tweede kans te geven.

    Riethil 6

    Parels

    Parels is een circulaire kringloopwinkel met een webshop voor tweedehands pareltjes. Iedere dag ontdek je nieuwe artikelen in de kringloopwinkel en een selectie online, aangeleverd door Kringloopwarenhuis Vindingrijk. Met circulariteit streeft Parels naar een wereld met minder afval door de producten van nu te hergebruiken als grondstoffen voor later.

    Bij Parels kun je ook terecht voor leenboxen met verschillende inhoud zoals een gereedschapsbox, kinderfeestbox en een spelletjesbox. Verder vind je hier info over circulariteit en ontmoet je gelijkgestemden.

    Houtmarkt 33

    Henkie's Tweedehands Hoekie

    Henkie’s tweedehands hoekie heeft 2.500 m2 aan snuffelplezier en krijgt iedere dag volop nieuwe goederen aangeleverd. Het is een van de grootste kringloopwinkels van Breda en je kunt hier dagelijks langs voor tweedehands meubels, kleding en meer.

    Slingerweg 86

    Kringloopwinkel Goedkoop & Zo

    Kringloopwinkel Goedkoop & Zo heeft twee locaties in Breda met tweedehands en vintage spullen. De kringloopwinkel heeft een duurzame stichting in Noord-Brabant met het doel om armoede in Nederland te bestrijden. Goedkoop & Zo realiseert dit door spullen te recyclen en een tweede bestemming te geven.

    Valkenstraat 8
    Oranjeboomstraat 330

    Terre Des Hommes

    Terre des Hommes verkoopt tweedehands spullen van goede kwaliteit. Samen met de kringloopwinkel strijdt je mee tegen uitbuiting van kinderen door spullen te kopen en geven. Door spullen een tweede leven te geven, geef je kinderen in andere landen een betere toekomst. Kom winkelen om de projecten van Terre des Hommes te steunen voor hun missie om kinderuitbuiting te stoppen.

    Hooghout 54

    De Vince

    De Vince is een kringloop waar je tussen alle tweedehands spullen mooie vintage items kunt ontdekken. De inkomsten van de kringloopwinkel gaan naar de Vincentius Vereniging voor armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening. De vrijwilligersorganisatie geeft hulp aan mensen die problemen hebben met de verwerving van de eerste levensbehoeften door armoede.

    Koele Mei 2

    Sanaga

    Sanaga heeft een diverse collectie aan tweedehands artikelen en ook Afrikaanse spullen uit Benin. De kringloopwinkel ondersteunt financieel het ontwikkelingswerk van de Stichting Afric’Sanaga. Door tweedehands spullen te kopen steun je de stichting om gezondheid en onderwijs in derde wereldlanden te bevorderen.

    Erasmusplein 12

    Carolina's Outlet

    Carolina’s Outlet heeft een breed aanbod aan verschillende gebruikte producten en voordelige outlet artikelen. Op de website vind je online een deel van de tweedehands producten waar je nog meer van kunt vinden in de kringloopwinkel. De outlet artikelen worden met een hoge marktwaarde verkocht voor een fractie van de aankoopprijs.

    Epelenberg 18