Vandaag nemen we een kijkje in het 'hippe' en creatieve Breda op het Haveneiland. Het Leonardo Hotel ligt vlakbij het station en precies in het midden tussen het historische centrum en het Haveneiland. Zo combineer je verleden en heden in één wandeling. Of fietstocht want bij het station Breda kun je ook een OV-fietsen huren. Bekijk hier waar je je fiets kunt stallen

(De tekst gaat door onder de foto's) 

Op naar het Haveneiland dus. In dit hippe, industriële gebied ligt Pier15, de skate-hotspot van Breda. Het staat bekend als een van de mooiste skateparken van Europa en heeft ook een buitenbowl, waar je je heerlijk kunt vergapen aan de spannende capriolen van de skaters. Bij Pier zijn ook regelmatig evenementen. 

Het Haveneiland is de urban place to be met stadsstrand Belcrum Beach, Brack, Electron. Hier hoef je echt voorlopig niet meer weg. 

Een verfrissend biertje van het lokaal gebrouwen Bliksem op het terras van Brack en daarna eten bij De Kolenmeesters op STEK waar je innovatieve werkplaatsen van ontwerpers, makers en andere creatieven vindt. Ben je toch meer van het driegangendiner? Restaurant de Veestallen is 3 minuten lopen. Moe maar voldoen zoek je je bed in het Leonardo Hotel op.