Weinig steden kunnen, net als Breda, zeggen dat ze temidden van 4000 ha natuurgebied liggen. Een heerlijk gebied om te fietsen. Groene bossen, paarse heide en veel dorpen met een rijke geschiedenis. Via uitgestippelde routes fiets je langs alle highlights en zie je de mooiste plekken. Een ontspannen én sportief dagje uit! We geven je een paar fietsroute tips!

Re-cycle: een duurzame fietstocht

Bourgondisch genieten en tegelijk koers zetten naar een duurzame wereld? Dat kan in Breda met deze fietsroutes van Breda doet mee. Download de fietskaart en ontdek de duurzame kant van Breda en van jezelf. Op deze fietsroute kom je langs de leukste plekjes om duurzaam te winkelen, een hapje en drankje te doen of meer te leren over recyclen en upcyclen. Er is een route van 18 en 27 kilometer. 

Bekijk de fietsroutes

Nassau Fietsroutes

Stichting Breda Nassaustad ontwikkelde fietsroutes langs Nassau erfgoed. Als je deze routes rijdt, ontdek je wat de voorouders van ons Koningshuis voor Breda hebben betekend. De Nassaus woonden zo’n 150 jaar in Breda en lieten de stad veel monumenten, maar ook onder meer het Mastbos na. Je rijdt zowel door de stad als door het mooie gebied aan de zuidkant van Breda.

Vind hier meer informatie.

Door het centrum en het groen van Breda

Het authentieke Breda ligt te wachten om ontdekt te worden. Een gezellig centrum waar je leuk kunt winkelen en een mooie groene omgeving maken Breda zeer de moeite waard. Maar voor je de stad en het historische stadscentrum met de KMA gaat verkennen, start je deze route vlakbij de Galderse meren en het Mastbos bij Het Wapen Van Galder. Hier geniet je van een van de vele (speciaal)bieren op het terras. Geen zin om een broodje te smeren voor onderweg? Je kunt hier ook terecht voor verschillende lunchgerechten. Je fietst door het prachtige Ulvenhoutse Bos, waarvan de oudste delen al meer dan duizend jaar geleden werden aangelegd. Het oude wintereiken-beukenbos werd, net als het Mastbos, aangelegd voor de houtopbrengst en de jacht. Dit bos is als het ware een levend museumstuk.

Bekijk hier de route

Trappen en tappen

Het kan! Tijdens deze speciale bierbrouwerij fietsroute bezoek je alle voormalige bierbrouwerijen en speciale monumenten in Breda. Uiteraard zijn er ook bierbrouwerijen open voor een koud getapt biertje! 

Bekijk hier de route

Monumentenroute in Breda

Benieuwd naar welke monumenten Breda allemaal heeft? Ga er fietsend langs met deze speciale route van 11,6 km. 

Bekijk hier de route

Met je fiets in het bos!

Met je fiets de bossen in? Het kan in Breda. Geniet van de rust en stilte van het Markdal en het Mastbos. Laat je onderdompelen in de natuur waar je fietst in de schaduw van de bomen. 

Bekijk hier de route

Fietsen met een gids van Fietsgilde de Baronie

Het Fietsgilde, onderdeel van Gilde de Baronie, organiseert fietstochten onder leiding van een gids door de mooie regio Breda. De gidsen weten vaak een hoop interessants te vertellen over de omgeving.

 

Bekijk het programma

Baronie stad en land fietsroute

De Baronie biedt het beste van twee werelden: stedelijke ambiance en uitgestrekte natuur. Een gebied waar tuinbouw en (voedsel)industrie bepalend waren voor de ontwikkeling van stad en land. Breda, al in de middeleeuwen een stad vol moestuinen en boomgaarden, groeide uit tot een belangrijk centrum voor de tuinbouw, waarvandaan aardbeien getransporteerd werden naar Londen. Ook de fruitverwerkingsindustrie, waar fruit tot jam en frisdrank werd verwerkt, vonden hun plek in Breda.

Tijdens een bezoek aan het centrum van de Brabantse suikerindustrie zijn de sporen van het verleden nog altijd zichtbaar en maak je kennis met zoete specialiteiten en andere kenmerkende producten uit de Baronie.

Bekijk hier de route.

A taste of Van Gogh fietsroute

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh. In Brabant werd Vincent geboren, groeide hij op en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De Aardappeleters. In 1881 woonde en werkte Vincent een periode bij zijn ouders in Etten-Leur. Ontdek de monumenten en de landelijke omgeving die Vincent zo inspireerde en die een keerpunt in zijn leven vormden.

Extra leuk: onderweg kom je meer te weten over de lokale eetcultuur en fiets je langs allerlei adressen voor de aan te raden streekproducten.

Blind Walls Gallery Fietsroutes

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Met deze fietsroutes ontdek je de muurschilderingen met bijzondere verhalen. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. Met de web-app van Blind Walls Gallery kun je alle verhalen lezen van de kunstwerken die je tegenkomt op de fiets! 

De ene fietsroute is 12,5 km en hiermee zul je 28 muurschilderingen rondom het centrum van de stad ontdekken. Ga je liever voor een groter rondje? Ontdek dan de fietsroute van 23 km die langs 27 muurschilderingen komt. Bij deze route ontdek je ook een groter gebied van Breda!

Bekijk hier de routes

 

Nog meer fietsen

Ook leuk om te doen