Sportieve activiteiten in Breda

  • Sport
Ben jij de standaard activiteiten zat en toe aan iets nieuws? Breda barst van de creativiteit, ook op het gebied van sport! We zetten allerlei sportieve activiteiten in Breda voor je op een rij, welke is jouw favoriet?

Boulderhal Bruut

Boulderhal Bruut laat jouw wereld op zijn kop staan, letterlijk! Met ruim 180 circuitboulders voor alle niveaus is dit dé activiteit voor jong en oud. Laat de wekelijkse wisseling van boulders je verrassen en uitdagen. Na afloop van het klimmen geniet je van een drankje aan de bar.

Spinveld 66

Padellen

Op het moment zijn er vier padellocaties waar jij en je vrienden even alle energie en calorietjes eruit slaan. De locaties waar je een balletje kunt slaan zijn: Padel@Push, Tennisvereniging de IJpelaar, Tennisvereniging Heksenwiel en The Padellers – Breda. Deze banen bevinden zich overigens allemaal outdoors. Met dit intensieve en competitieve spel is het de vraag of jij en je compagnons als vrienden de baan zullen verlaten…

Bounce Valley Breda

Wil je je springkunsten verbeteren? Ga dan naar Bounce Valley. In dit springpark kun je freerun lessen nemen, maar ook lekker vrij springen. Er staat altijd een trainer klaar die jullie tips en tricks kunt leren. Het is bestemd voor iedere leeftijd, dus neem je vrienden en familie mee. Of toch misschien een bezoekje als bedrijfsuitje?

Terheijdenseweg 514

Buggy rijden Breda

Heb jij zin met je vrienden, familie of collega’s in een gezellig en actief dagje uit? Kom dan naar Buggy Rijden Breda. Deze zo gehete Go Karts zijn speciaal gemaakt voor terrein rijden. Laat de innerlijke Max Verstappen gaan en druk het gaspedaal in op de baan!

Rijsbergsebaan 9

Urban Junkies

De Parel van het Zuiden verkennen op een urban e-bike van Urban Junkies is alles behalve een suffe fietstocht!  Huur een e-bike voor jezelf alleen of samen met familie of vrienden. Binnenkort kun je bij Urban Junkies ook de eerste straat legale e-step met trapondersteuning en een maximale snelheid van 22 km per uur huren.

Spinveld 66

Skate

Als je van skaten houdt dan moet je naar Breda toe komen! Breda heeft de welbekende walhalla voor skaters, namelijk Pier15. En mocht je deze baan na een tijdje wel gezien hebben, dan kan je altijd naar de anders skatebanen die Breda heeft. Bijvoorbeeld het Nine Yards Skatepark aan het Paradijspad in de Haagse Beemden of Outdoor Skatepark de Scharen aan de Claudius Prinsenlaan.

Aerial Silk

Bij Paaldansstudio & Dance Center Breda kun je buiten paaldanslessen nog een bijzondere sport doen: Aerial Silk. Dit is een sportieve en unieke ervaring op zich, waarbij je unieke en elegante bewegingen maakt in doeken!

Je klimt, hangt, laat je vallen en wikkelt je lichaam in doeken die in de lucht hangen. Je voelt je vrij in de lucht en leert trucjes door de tissues te gebruiken. Het is echt een kick als je in de doeken door de lucht zweeft!

Reigerstraat 22

Calesthenics, bootcamp en outdoor fitness

Als jij zo'n die-hard bent die zomer en winter wil buitensporten, dan hebben we wel een paar ideeën. 
Calesthenics Gym bevindt zich midden in het park. Deze outdoor gym heeft verschillende elementen waarmee je kunt werken. Denk dan aan pull-up bars, parallel bars of monkey bars. De combinatie van samen buitensporten en op een nieuwe manier zorgt ervoor dat je nooit meer anders wil! Verder kun je ook sporten bij Bootcamp Club Breda die iedere maandag en donderdag sporten op de campus van BUAS. Of bij Outdoor Fitness Prinsenbeek gelegen aan de Valdijk.

Yoga in het klooster

Bij  Live with Flow kun jij je volledig ontspannen met een yoga sessie in het klooster. Kom wanneer je er klaar voor bent om kracht, rust en ontspanning te vinden. Je wordt hier begeleid door vijf docenten die allen een eigen stroming hebben. Kom het ervaren voor jezelf en voel de stress wegstromen.

Schorsmolenstraat 13

Yoga met Alpaca's

Als je op zoek bent naar een nieuwe ervaring op het gebied van ontspanning, dan moet je eens meedoen met alpaca yoga bij Alpaca Country. Deze 'spirit animals' zijn de rust zelve en zorgen voor een ontspannen en relaxte sfeer. Kom het ervaren voor jezelf en word een met de natuur!

Seterseweg 3, Oosterhout

Pole Fitness

Bij Paaldansstudio & Dance Center Breda kun je onder professionele begeleiding profiteren van de beste paaldanslessen. Tweevoudig Benelux-kampioen paaldansen Antoni Wanders is de steunpilaar van Paaldansstudio & Dance Center Breda. Door het professionele team dat voor je klaarstaat (ook op voedingsniveau), haal jij het beste in jezelf naar boven. Kom het ervaren voor jezelf and hang in there!

Reigerstraat 22

Schermen

Onderzoek bij Schermvereniging Pallas de edele kunst van de schermsport! Ervaar de sensatie van een floret, degen of sabel en ontdek of er in jou ook een musketier schuil gaat.

Bijster 1

Onderwaterhockey

Ongewoon? Ja. Driedimensionaal? Zeker! Vreemd? Misschien voor de gemiddelde landrot, ja. Andere woorden die we aan dit lijstje kunnen toevoegen zijn: spannend, dynamisch en zelfs complex – doelend op het spel dat in de essentie simpel is, maar veel ingewikkelde tactieken kent. Grote verschillen in fysieke krachten buiten het water, worden onderwater minder duidelijk zichtbaar. De belangrijkste kracht is een snel reactievermogen samen met behendigheid. Heb jij het in je? Kom het testen bij O.S.V. Duikteam Aronauta.

Terheijdenseweg 494a

Nog meer activiteiten in Breda