De leukste picknickplekken in Breda

De leukste picknickplekken in Breda

Verborgen - picknickplekken

Zodra het lekker weer is, breekt het picknickseizoen weer aan. Breda ziet groen van de bossen en parken met genoeg verborgen picknickplekjes. Wij tippen enkele van deze geheime parels.

Houd bij je picknick altijd de huidige maatregelen van het RIVM in je achterhoofd. Is het al erg druk in het park? Ga dan ergens anders naartoe. Zo ga jij corona-proof op pad en help je drukte te spreiden.

Zorg er altijd voor dat de 1,5 meter afstand gehandhaafd wordt. Breda kent genoeg plekken waar je je kleedje kunt spreiden en op veilige afstand kunt genieten van het lekkere weer. Enjoy!

Park Sonsbeeck

Dit oude park, vernoemd naar een oud-burgemeester, staat bekend om het verscheiden landschap. Het park bestaat namelijk uit negen delen en varieert van speeltuin tot Engelse tuin. Perfect dus voor ieder buitenmens en een fijne plek om ‘s middags of ‘s avonds te picknicken.

Een ideale spot om je zonnige middag door te brengen onder het genot van een hapje en drankje zonder dat er drukte ontstaat.

Mastbos

Neem een picknickmaaltijd mee en jouw wandeling in het Mastbos is compleet. In dit grote bos dichtbij de stad staan veel banken en picknicktafels waar je kunt pauzeren na een wandeling. Genieten van het uitzicht over een meertje terwijl je geniet van die meegebrachte appel. In het speelbos kunnen kinderen ook naar hartelust ravotten.

Wilhelminapark

Net iets buiten het stadscentrum vind je het Wilheminapark. Dit grote park met twee vijvers is ‘s middags voor veel scholieren een ideale pauzeplaats om te lunchen. Naast de pauzeplaats is het park onder Bredanaars ook bekend als het park met de tank. Op de hoek vind je namelijk een oude Duitse tank die in 1945 door Polen werd geschonken aan de stad.

Help drukte te spreiden door hier een middag te spenderen in plaats van in een overvol park.

Park Overbos

Een leuk park net buiten Breda, namelijk in Prinsenbeek! Park Overbos is een bijzonder park, want het ligt deels over de A16 en langs de hoge snelheidslijn. Vervelend? Nee hoor, er heerst hier namelijk een heerlijke rust! Kinderen kunnen hier lekker rennen en ravotten, terwijl jij geniet van een kop koffie op je picknickkleedje. Ook leuk: er is een hertenweide!

Een fijne plek als je de rust wil opzoeken. Tegelijk help je mee aan het verspreiden van de drukte. 

Chassé Park

Het Chassé Park is een groen gebied met een aantal hoge gebouwen met appartementen, zogenaamde parkappartementen. Aan de rand van het Chassé Park is in de voormalige Kloosterkazerne het Holland Casino Breda gevestigd. Aan de andere kant is de poptempel Mezz te vinden. In het hoofdgebouw van de Chassékazerne zijn het Breda's Museum en het Stadsarchief gevestigd. 

Een fijne plek om tijdens je stadswandeling naar uit te wijken en je picknickkleed corona-proof te spreiden!

Het Zaartpark

Het Zaartpark is een waterrijk wandel- en picknickpark in het beekdal van de Aa of Weerijs. Het dankt zijn naam aan het vanuit het Mastbos stromende beekje de Zaart. Dit park is een van de meest natuurlijke en natuurrijke parken van Breda. Een fijne plek om lekker te relaxen. 

Het park ligt ten zuiden van het Sonsbeeckpark. 

 

Westertuin

In de wijk Westerpark vind je Westertuin. Een waterpartij omringd door groen met een vlonderpad om te wandelen. Dit uitgestrekte gebied biedt genoeg ruimte om te genieten van een wijntje of biertje in de zon. 

Park Valkenberg

Dit is dé picknickplek in de binnenstad van Breda. Of je nu voorkeur geeft aan zon of schaduw, voor ieder is genoeg van beide. De grote vijver met fonteinen is de blikvanger van dit park en kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de grote speeltuin.

Let op: bij lekker weer stroomt dit park al snel vol met Bredanaars die hetzelfde idee als jij hebben. Zorg ervoor dat je dan een andere groene plek in Breda kiest om te picknicken. 

© DRIEQ

Galderse meren

Vooral in de zomer is de Galderse meren een populaire plek om te zwemmen en genieten van de zon. Ook in het voorjaar is het een fijne plek om te picknicken. Er is genoeg ruimte om een perfecte plek uit te kiezen om er de hele middag te vertoeven en aan het eind van de dag de zon zien onder te gaan.

Brabantpark

Midden in Brabantpark ligt een groot park met dezelfde naam. Centraal ligt een eendenvijver met daaromheen een groot sportveld, twee kleine speeltuintjes en genoeg bomen om de schaduw op te zoeken op een hete dag. Langs het veld en de vijver lopen ruimte wandelpaden. 

Spoorpark

Een verborgen groene parel in Breda: het Spoorpark achter het gerechtsgebouw aan de Stationslaan. Tussen het spoor en het gerechtsgebouw vind je een groen park met picknickbanken op een ideale locatie. Het park is nog bij weinig mensen bekend, waardoor je er echt kunt relaxen. Het park is toegankelijk via de twee trappen aan beide kanten. Tijdens je picknick heb je uitzicht op de Grote Kerk. Dat wordt genieten!

Het park is doordeweeks geopend tot 20:00 uur. 

Liesbos

Het Liesbos is het grootste oude zomereikenbos van ons land. In het voorjaar is de bosbodem bedekt met teerwitte bosanemoontjes. Op een zonnige dag vind je hier schaduwrijke plekken om tijdens je wandeling uit te rusten. 

Het Markdal

Plof neer in het gras naast De Mark. Deze beekt stroomt door de weilanden ten zuiden van Breda. Vandaar ook de naam 'Het Markdal'. In dit prachtige gebied geniet je van de rust en ruimte van Breda.

© Wessel Keizer

Asterdplas

De Asterdplas is een recreatieplas in de wijk de Asterd van stadsdeel de Haagse Beemden aan de noordkant van Breda. 

Picknicken in het zand, heerlijk! Een ultieme plek om te genieten van het zomerse weer.

© Bureau Duizenddingen

Verkoelen aan het water

Gemeente Breda creëert binnenkort extra plekken in het groen en aan het water. Let op: het zijn geen officiële zwemplekken!

 • Waterdonken, locatie aan de noordwest- en noordoostelijke waterkant 
 • Brack en Belcrum Beach, 2 stroken langs de waterkant
 • Zaartpark, de waterkant en het veldje dat nu in gebruik is als hondenlosloopplek
 • Boeimeerpark, een bescheiden stadsstrandje
 • Gasthuisvelden, de oever aan de Singel achter de Teruggave (het voormalig belastingkantoor) tussen de Weerijssingel en de Arsenaalsbrug
 • ‘t Zoet, een nieuwe plek aan de Markkade. (vermoedelijk begin augustus).

Veel horeca heeft op het moment een take away mogelijkheid. Haal bij jouw favoriete zaak wat lekkers op om van te smullen tijdens je picknick. Kijk van tevoren even naar de openingstijden en of je wellicht op tijd moet bestellen.
Hier haal je jouw lokale snacks:

 • Bakkertje Bol (Karrestraat 5) 
  Picknicktas met jus d'orange, belegde broodjes, krentenbollen, muffins en yoghurt! 
 • Yirga (St. Annastraat 19C) 
  Sandwiches, cake, koffie, verse sappen en een Bredaas biertje. 
 • Anne & Max (Wilhelminastraat 17) 
  Verse sandwiches, rijkgevulde salade, zoetigheden, huisgemaakte ijsthee en koffie. 
 • Brasserie Stiefkwartierke (Halstraat 32) 
  Vers fruit, verse jus d'orange, hartige snacks, breekbrood.
 • JA! BREDA
  Een mand vol met onder andere club sandwich, zalm sandwich, muffins...
 • ZIN eetlokaal
  Breng je mandje, zij vullen het tot het randje!
 • Dennenlucht
  Borrel- en lunchboxen voor je picknick in het Mastbos.
   

Ontdek nog meer mooie plekken