Dé creatieve hotspot - van Breda

Bij STEK in Breda komen alle facetten van creativiteit samen. Het is dé plek voor nieuwe unieke ideeën, duurzame initiatieven, met je handen werken en vooral heel veel passie. Je vindt hier allerlei uiteenlopende ondernemingen maar voelt er de sfeer van verbinding en samenwerking. Dat is de kracht van STEK.

De Kolenmeesters

Kolenmeesters Erny en Thuan kennen elkaar al 25 jaar. Ze hebben een passie voor lokaal en diervriendelijk eten (bij voorkeur uit het seizoen) én voor grillen.Hier kom je voor de lekkerste borrelplanken, shared platters en bbq van de meesters en geniet je van vlees, vis en vegan op vuur: duurzaam en puur! 

 

Vinyl & Skating

Tegenover De Kolenmeesters vind je twee vinylshops: Green Vinyl en Unit. Bij Green Vinyl vind je platen in allerlei soorten en maten. Oud en recent, klassiekers en nieuwkomers. Je vindt het allemaal. Daarnaast hebben ze ook elektronica zoals platenspelers, speakers, draaitafels en versterkers. Kortom een muziekliefhebber kijkt hier zijn ogen uit.
Unit is een echte winkel die urban uitstraalt. Je vindt hier een grote hoeveelheid vinyl, delen van of hele skateboards en de vetste bedrukte T-shirts en hoodies.

Unit is geopend van 13.00 tot 18.00 uur. 
Green Vinyl is geopend van wo t/m za van 10.00 tot 17.00 uur. 

Creatievelingen

Verschillende ondernemers bij STEK ontwerpen en creëren zelf:

  • Het Houtje Touwtje Strogebouwtje is een huisje gemaakt van hergebruikte materialen. Maker Erik helpt je bij het ecologisch klussen.
  • Meubelmakerij de Steenbeuk maakt duurzaam en circulair meubilair van nieuw en gerecycled hout.
  • Klus voor Kaatje creëert staalobjecten. Lassen, zagen, sieraden maken. Kaatje doet het allemaal.
  • Stam Indoor is duurzaam interieur designer/stoffeerder en hergebruikt stoffen voor kussens, zitzakken, poefen, gordijnen, bootbekleding, luifels, kleding en andere dingen. 
  • Vanuit PlaSTiEK geven Kristel en Jilles plastic afval een nieuw langdurig leven door er iets nieuws van te maken. Van herbruikbaar plastic maken ze wandtegels, vazen, lampen tot aan bouwmaterialen. Lees hier meer over PlaSTiEk. 
  • Op STEK hebben de zussen Chantal en Mirella een winkel vol met leuke tweedehands meubels, serviezen, vintage kleding, accessoires en nog veel meer: S@S Stadsjutterij. 
  • Zoek je een fiets of wil je je fiets laten maken? Bij Fiets van Bas ben je aan het goede, duurzame adres.
  • Voor workshops over taal of theater ben je bij Miranda en Wendy van Taal en Theaterwinkel aan het juiste adres.
  • Matti Kop is eigenaar van het metaalverwerkend bedrijf Kop & Co Metaalwerken. Hij ontwerpt en maakt metalen onderdelen en geeft ook les over deze ambachten. 
  • Thijs Touwhaar heeft een grote passie: historische vaartuigen in de vaart te houden en ze zo goed mogelijk restaureren. Bij Loods om oud ijzer kun je ook terecht voor ijzerwerk op maat. 

Fijnproevers

  • Roa is een Moluks-Indonesisch afhaalrestaurant dat ook aan bezorgcatering doet. Al de Moluks-Indonesische menu’s, broodjes, satéschotels en snacks zijn zelfgemaakt en vers. 
  • Smokehouse is een BBQ cateringbedrijf met mooie vlees-, vis- en vegetarische gerechten van de BBQ of de Smoker. 
  • PROOEF is een plek waar je niet alleen kan genieten van een overheerlijk ontbijt of lunch, maar waar ook het atelier van studio NVK zit. 
  • Zin in een wijnproeverij? Neem dan eens een kijkje bij ViNotheekje. Je vindt hier biologische wijnen uit Oost-Europa. In de winkel van Verena kun je terecht voor een uitgebreide collectie biologische wijnen. 
  • Ron van The Beanery brandt op kleine schaal koffie in zijn unit bij Stek. Na twintig jaar ervaring in verschillende functies voor grote koffiebranderijen en franchiseorganisaties vond hij het tijd om zijn passie meer te gaan delen met een lokale focus, dus in Breda.
  • Miss Meliz geeft tarotconsulten iin haar knusse vintage Constructam caravan uit 1967, die helemaal in tarotsferen is ingericht. 
  • Bij deze oldschool barbershop 'Licht Verknipt' kan je je op een relaxte manier en in een unieke omgeving je vakkundig laten knippen en opscheren. Michel maakt zelf objecten en verlichting van oude gereedschappen. Deze spullen verkocht hij in zijn zaak op STEK. 
  • Groenboekers is een administratiekantoor voor bedrijven met een groene-, maatschappelijk verantwoorde-, of duurzame insteek. 
  • Joost Meeuwissen van Meeuw.nu ontwerp is een grafisch ontwerp bureau op STEK. Daarnaast maakt Johan in zijn werkplaats kleine meubelen of wanddecoratie en van resthout. 
  • Ko van Weeshout ontfermt zich over harteloos achtergelaten hout en blaast het nieuw leven in. 
  • Remko van Gouden Handjes repareert alles waar een stekker aan zit of wat draadloos is.
  • Nachtbrood is de biologische bakker op STEK. Xavier maakt hoofdzakelijk desembrood, ook op bestelling. Nachtbrood organiseert regelmatig events, zoals pizza-avonden.
  • BredaPhoto heeft een romneyloods op Stek. Die wordt gebruikt voor opslag van expositiemateriaal maar ook om spullen te maken voor het festival. 
  • Hard Wok Kitchen is een cateringbedrijf dat gespecialiseerd is in de Aziatische keuken. Elke maandag kun je bij Hard Wok Kitchen een Aziatische maaltijd afhalen of binnen Breda laten bezorgen. 

SeeBreda

Vier je een romantisch weekend met z'n tweeën, familiedag, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest in Breda? Boek dan een fiets- of wandeltour bij SeeBreda.Tijdens de originele stadstours van SeeBreda zie je Breda eens vanuit een ander perspectief! Leer meer over de Nassaus of fiets langs de highlights van Breda. Wil je het bourgondische leven van Breda écht ervaren? Dan is de Bredase Bierwandeling echt iets voor jou. Hartstikke leuk om met een (vrienden)groep te doen! Bekijk hier de tours.

Geopend op afspraak.

Activiteiten op STEK

STEK Markt 
Om de zoveel tijd is er een STEK markt. Deze staat meestal helemaal in het teken staan van circulair en duurzaam ondernemen. Het is een gezellige markt waar niet alleen verschillende kleinschalige ondernemers hun producten en diensten aanbieden, maar ook diverse activiteiten organiseren in het kader van duurzaamheid en circulariteit.

STEK Toer
STEK Breda geeft rondleidingen op maat. Je kunt als groep aangeven welke plekken je graag wil zien of over welke onderwerpen je meer te weten wil komen. Een echte Stekker zal je rondleiden en het verhaal van STEK Breda vertellen. De gidsen zijn bekend op STEK en hebben goede contacten met de ondernemers. Dat maakt de rondleidingen nog interactiever en leuker.

STEK Evenementen
Gedurende het jaar door organiseert STEK verschillende evenementen met thema's als circulaire economie, duurzaamheid en lokaal.