Dé creatieve hotspot - van Breda

Bij STEK Breda komen alle facetten van creativiteit samen. Het is dé plek voor nieuwe unieke ideeën, duurzame initiatieven, met je handen werken en vooral heel veel passie. Je vindt hier allerlei uiteenlopende ondernemingen maar voelt er de sfeer van verbinding en samenwerking. Dat is de kracht van STEK.

Elemental

Een van die unieke initiatieven is Elemental. De eigenaars van de  Elemental Eco Shop willenmensen helpen duurzamer en bewuster te gaan leven. Ze verkopen zero waste lifestyleproducten, onverpakte levensmiddelen, kruiden, thee, koffie en schoonmaakproducten in bulk. Je brengt je eigen potten, bakken of tassen mee zodat je deze daar kunt vullen en afvalvrij kunt shoppen. Online bestellen is ook mogelijk. Elemental Eco is momenteel bezig met een crowdfundactie voor een zelftap-systeem. Hiermee kunnen ze hun assortiment uitbreiden en meer mensen in Breda afvalvrij laten winkelen en daardoor Breda groener maken. Wil je hen hierbij helpen? Je kunt hier doneren.

Geopend: wo t/m za 11.00 – 17.00 uur.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Radio Pannekoek

Over bijzondere initiatieven gesproken. Radio Pannekoek is een radiostation, bar en pannenkoekenhuis in één! Je kunt hier luisterend naar de beste muziek, optimaal genieten van een diner, lunch of borrel. Het menu vind je op een vinyl plaat met een A- en B-side. Hierdoor geniet je in stijl van de lekkerste gerechten. Ook Radio Pannekoek heeft gebruik moeten maken van een crowdfunding om overeind te blijven tijdens de coronacrisis. Hier werd gelukkig massaal op gereageerd. Bekijk de openingstijden.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Vinyl & Skating

Tegenover Radio Pannekoek vind je twee vinylshops: Green Vinyl en Unit. Bij Green Vinyl vind je platen in allerlei soorten en maten. Oud en recent, klassiekers en nieuwkomers. Je vindt het allemaal. Daarnaast hebben ze ook elektronica zoals platenspelers, speakers, draaitafels en versterkers. Kortom een muziekliefhebber kijkt hier zijn ogen uit.
Unit is een echte winkel die Urban uitstraalt. Je vindt hier een grote hoeveelheid vinyl, delen van of hele skateboards en de vetste bedrukte T-shirts en hoodies.

Unit is geopend van: 13.00 tot 18.00 uur. 
Green Vinyl is geopend van: wo t/m za van 10.00 tot 17.00 uur. 

Creatievelingen

Verschillende ondernemers bij STEK ontwerpen en creëren zelf:

  • Het Houtje Touwtje Strogebouwtje is een huisje gemaakt van hergebruikte materialen. Maker Erik helpt je bij het ecologisch klussen.
  • Meubelmakerij de Steenbeuk maakt duurzaam en circulair meubilair van nieuw en gerecycled hout.
  • Klus voor Kaatje creëert staalobjecten. Lassen, zagen, sieraden maken. Kaatje doet het allemaal.
  • Stam Indoor is duurzaam interieur designer/stoffeerder en hergebruikt stoffen voor kussens, zitzakken, poefen, gordijnen, bootbekleding, luifels, kleding en andere dingen

Veel ondernemers werken op afspraak. Klik op de ondernemer om de openingstijden te bekijken.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Fijnproevers

Ook fijnproevers kunnen uit de voeten op STEK. Roa is een Moluks-Indonesisch afhaalrestaurant dat ook aan bezorgcatering doet. Al de Moluks-Indonesische menu’s, broodjes, satéschotels en snacks zijn zelfgemaakt en vers. Ze produceren zo weinig mogelijk afval en werken zo veel mogelijk met milieuvriendelijke materialen.
Smokehouse is een BBQ cateringbedrijf met mooie vlees-, vis- en vegetarische gerechten van de BBQ of de Smoker.

Bekijk de openingstijden door op de ondernemer te klikken. 
 

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

SeeBreda

Vier je een romantisch weekend met z'n tweeën, familiedag, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest in Breda? Boek dan een fiets- of wandeltour bij SeeBreda.Tijdens de originele stadstours van SeeBreda zie je Breda eens vanuit een ander perspectief! Leer meer over de Nassaus of fiets langs de highlights van Breda. Wil je het bourgondische leven van Breda écht ervaren? Dan is de Bredase Bierwandeling echt iets voor jou. Hartstikke leuk om met een (vrienden)groep te doen! Bekijk hier de tours.

Geopend op afspraak.

Activiteiten op STEK

STEK Markt 
Om de zoveel tijd is er een STEK markt. Deze staat meestal helemaal in het teken staan van circulair en duurzaam ondernemen. Het is een gezellige markt waar niet alleen verschillende kleinschalige ondernemers hun producten en diensten aanbieden, maar ook diverse activiteiten organiseren in het kader van duurzaamheid en circulariteit.

STEK Toer
STEK Breda geeft rondleidingen op maat. Je kunt als groep aangeven welke plekken je graag wil zien of over welke onderwerpen je meer te weten wil komen. Een echte Stekker zal je rondleiden en het verhaal van STEK Breda vertellen. De gidsen zijn bekend op STEK en hebben goede contacten met de ondernemers. Dat maakt de rondleidingen nog interactiever en leuker.

STEK Evenementen
Gedurende het jaar door organiseert STEK verschillende evenementen met thema's als circulaire economie, duurzaamheid en lokaal.