Koffie drinken - in Breda

Bredanaars zijn dol op koffie en dat merk je als je door de stad struint. Op iedere hoek is er wel een leuk koffietentje te vinden. Waar kun je lekkere koffie drinken in Breda? We zetten alle tips op een rij. 

Koffie bij Teun

Tweemaal verkozen tot beste koffiebar van Brabant: Koffie bij Teun is absoluut een bezoekje waard! Koffie bij Teun zit in De Barones, dus een ideale hotspot om tijdens het shoppen even neer te ploffen voor een kop koffie met wat lekkers. 

De Barones 17

Sip First

Een van de nieuwste koffiehotspots van Breda is Sip First. Onder het genot van een goede kop koffie geniet je hier ook van een lekkere lunch. Leuk om te weten: Sip First is van Teun, juist, van Koffie bij Teun! 

Sint Janstraat 24

Coffeelab

In het oude VVV-kantoor aan de Willemstraat, midden in het Stationskwartier, zit sinds kort Coffeelab gevestigd. Kom je net uit het station gewandeld en heb je zin in koffie voordat je Breda gaat verkennen? Dan is Coffeelab de place to be

Willemstraat 17 

IKEK

Midden in het bruisende Veemarktkwartier zit IKEK - In Kannen en Kruiken. Binnen is het gezellig en knus – vooral het plekje bij het raam is gezellig om mensen te kijken – maar met mooi weer zit je heerlijk in de diepe binnentuin. Probeer hier ook zeker eens de appeltaart... 

Veemarktstraat 45

Yirga

Drink een kop koffie in een van de gezelligste straatjes in Breda: de Sint Annastraat. Bij Yirga zit je Met mooi weer kun je lekker buiten zitten op het terras in de zon, of op het bankje voor de zaak. Gezellig!

Sint Annastraat 19C

Kamu

Iedereen op 't gemakske in de Boschstraten. Dat is precies de vibe die je voelt in Kamu. Extra leuk bij Kamu: het is niet alleen een koffiebar, maar ook een fietsenwinkel. 

Boschstraat 31

Barista Café

Ben je in het gezellige centrum van Breda en wil je op de Grote Markt koffiedrinken? Bij Barista Café eet je een lekker taartje onder het genot van een kop koffie, terwijl je kijkt naar de mensen die voorbij wandelen op de markt. 

Grote Markt 12

Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren

Al sinds 1950 is Banketbakkerij en Tearoom H. van Haaren een begrip in Breda. In de tearoom geniet je van thee of koffie met een van de prachtige taartjes uit het assortiment. 

Veemarktstraat 27

Andere fijne koffiehotspots in Breda zijn:

- Inspire Coffee Company (Veemarktstraat 4) 
Brandpunt (Reigerstraat 16) 
Anne & Max (Wilhelminastraat 17) 
Koffiebar Sowieso (Nieuwstraat 46)
- Coffee & Cream (Willemstraat 18) 
- Gusti Factory (Ginnekenweg 30)
- Stilleven (Ginnekenweg 26)