Zondagochtend in Breda

6 tips

6 tips: zondagochtend in Breda

Een fijne zondag - in Breda

Ben je een weekendje of een dagje in Breda? Dan is het extra leuk om zondagochtend, wanneer de stad langzaam ontwaakt, het historische centrum te ontdekken.

Koffie bij Sip First

Start je zondag goed met koffie en een lekker ontbijtje. Wat dacht je van heerlijke pannenkoeken, een vers croissantje of een healthy breakfast bowl? Of een gepocheerd eitje op toast met avocado? In ieder geval een lekker begin van je dag.

Sint Janstraat 24 – zondag open vanaf 9.00 uur

Stedelijk Museum

Struin op je gemak door het Stedelijk Museum nu het nog niet zo druk is. Zo heb je alle tijd om de collecties rustig te bekijken! Maak bijvoorbeeld kennis met tentoonstelling De Collectie en ontdek de rol van Breda door de eeuwen heen aan de hand van bijzondere voorwerpen.

Boschstraat 22 – zondag open vanaf 10.00 uur

Wandelen of fietsen langs de Blind Walls

Het grootste museum van Breda bevindt zich op straat: Blind Walls Gallery. Meer dan 80 muurschilderingen verspreid over Breda. Je kunt op eigen houtje verschillende routes lopen, maar je kunt op zondagochtend ook meedoen aan een georganiseerde fiets- of wandeltocht met een gids. Meer informatie vind je op de website van Blind Walls Gallery.

© Michel Kieviets

Ontbijtfilm bij Chassé Cinema

Hoe lekker is het om je dag te beginnen met een film en een uitgebreid ontbijt? Het kan bij Chassé Cinema. Een keer in de maand kun je op zondag genieten van een ontbijt in de foyer en aansluitend kijk je naar een (voor)première in de bioscoop. Kijk op de website van Chassé Cinema voor meer informatie.

© Jan Korebrits

De Grote Kerk bezoeken

Het maakt niet uit van welke kant je Breda binnenrijdt, de Grote Kerk torent overal bovenuit. De kerk is hét symbool van Breda en de Bredanaars zijn er maar wat trots op. Daarom mag een bezoek aan dit prachtige monument niet ontbreken tijdens je verblijf in de stad. Beklim samen met een gids de Toren met zijn 287 treden en geniet van een spectaculair uitzicht over Breda.

Kerkplein 2 – zondag open vanaf 13.00 uur

© Wessel Keizer

Lunchen op de Havermarkt

Klaar met je fietstour of bezoek aan het Stedelijk Museum? Tijd om te lunchen! En waar kan dat beter dan op de Havermarkt? Net even iets knusser en gezelliger dan op de Grote Markt. En nog steeds met het mooiste uitzicht van de stad, namelijk op de Grote Kerk.