Iedereen op 't - gemakske

Niet alleen een boodschap aan autorijders, maar ook de perfecte samenvatting van de Boschstraten. Met één van de oudste straten in de binnenstad is dit het thuis van creatieve ondernemers, typische Bredase bedrijven en uiteraard het Stedelijk Museum.

Rijke historie

De Boschstraat en de Korte Boschstraat zijn van oudsher straten met een rijke historie. En dat zie je nog steeds. Kijk maar eens omhoog als je door deze straten loopt. Eeuwen geleden was dit de straat die toegang bood tot de stad. Je passeerde een aantal imposante panden gebouwd door en voor gegoede burgerij en de middenstand. Een aantal van deze rijksmonumenten staat er nog steeds. Eerdere namen van de Boschstraat waren: Bij het Gasthuis (1338), Buiten die Gasthuijspoorte (1359 tot 1539), Gasthuyseynde (1526), Boscheind (1535) en Gasthuisstraat.

Foto: A0162 / collectie Stadsarchief Breda

Stedelijk Museum Breda

Sinds de opening van Stedelijk Museum Breda in 2017 behoort het tot een van de pijlers die je niet mag missen in Breda. Eeuwen Bredase geschiedenis en kunst samengevat in één museum. Natuurlijk kom je hier ook veel te weten over het Nassauverleden van Breda. Kom je een dagje naar Breda? Dan mag je het Stedelijk Museum niet overslaan. Ben je inwoner van de stad? Dan moet je hier minstens een keer zijn geweest! 

Wist je dat het Stedelijk Museum vroeger Het Gasthuis heette en bestond al in 1246? Hier vonden passanten, pelgrims en daklozen een plaats om te eten en slapen. Daarna heette het 'het Oudemannenhuis', Cultureel centrum de Beyerd, Graphic Design Museum en MOTI. 

Lees hier meer over het Stedelijk Museum

Kamu

Een fietsenwinkel meets koffiebar meets werkplek. Een ideale combinatie toch? Strijk neer bij Kamu voor een kop koffie met wat lekkers en klap je laptop even open. Lekke band? Of wil je een nieuwe fiets? Naast een goede bak koffie vind je in de fietsenwinkel niche fietsmerken en unieke custom bike builds. En je kunt er ook je fiets laten repareren! 

Boschstraat 31

Dit vind je in de Boschstraten

Ontdek ook de andere sfeergebieden