Boschstraten

De Boschstraat is één van de oudste straten in de binnenstad. Je vindt hier creatieve ondernemers, typische Bredase bedrijven en uiteraard Stedelijk Museum Breda.

De beste plekken van de Boschstraat

Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. 
Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ geven een frisse blik op de geschiedenis van de stad en streek. 
Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud.  

Daarnaast kun je hier wisselende tentoonstellingen bezoeken waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod www.stedelijkmuseumbreda.nl

Stedelijk Museum Breda is onderdeel van de wandelroute Explore Royal Breda.

Kamu brengt koffie en fietsen samen

Een kop koffie drinken, ontbijten, lunchen, een ochtendje werken, je fiets laten repareren of een nieuwe fiets naar jouw wens samenstellen. Eigenaren Rob en Ralf brachten al hun passies samen bij Kamu en maakten zo deze bijzondere plek in de Boschstraat. Je bent hier overigens ook welkom voor koffie of lunch als je niet van fietsen houdt. 

Kamu is onderdeel van de Explore Creative Breda route.

 

Historie van de Boschstraten

De Boschstraat en de Korte Boschstraat zijn van oudsher straten met een rijke historie. En dat zie je nog steeds. Kijk maar eens omhoog als je door deze straten loopt. Eeuwen geleden was dit de straat die toegang bood tot de stad. Je passeerde een aantal imposante panden gebouwd door en voor de gegoede burgerij en de middenstand. Een aantal van deze rijksmonumenten staat er nog steeds. Bij voorbeeld het pand waar nu Stedelijk Museum Breda in huist. 
Eerdere namen van de Boschstraat waren: Bij het Gasthuis (1338), Buiten die Gasthuijspoorte (1359 tot 1539), Gasthuyseynde (1526), Boscheind (1535) en Gasthuisstraat.