De wereldkeukens onder één dak: Foodhall Breda

  • Internationaal
  • Hart
Dé plek waar wereldkeukens samenkomen. Geen idee wat je wilt eten of kun je gewoon niet kiezen? Ga dan naar de FoodHall in Breda! Hier vind je keukens van over de hele wereld, samen onder één dak. Superhandig als je met een gezelschap bent en iedereen wil iets anders eten. Er is voor allemaal wat lekkers te vinden want de keuze is reuze! Geen tijd of zin om naar de FoodHall te komen? Geen probleem, bijna elke foodstand bezorgt ook aan huis.

Hieronder vind je de verschillende foodstands in de FoodHall die deze plek tot leven brengen met hun unieke keukens en gerechten. 

Viet Mi

Viet Mi serveert Vietnamees streetfood, bekend van het Vietnamese straatbeeld. De welbekende Vietnamese baguette (Banh Mi), de frisse lenterollen (Goi Cuon), de rijstvermicelli salades (Bun) en de gefrituurde loempia’s (Cha Gio) zijn dan ook niet te missen op het menu van Viet Mi Street Food.

Kun je geen keuze maken tussen al dat lekkers? Ga dan voor een sharing plateau met verschillende hapjes van het menu. Superleuk om te delen met een gezelschap!

Bubblz

Bubble Tea, ook wel Boba Tea genoemd, wordt steeds hipper in Nederland. Het is een op thee gebaseerd drankje, afkomstig uit Taiwan waar het al zo’n 40 jaar wordt gedronken.

Bij Bubblz maken ze niet alleen bubble tea maar ook milktea. Je kunt kiezen uit veel verschillende smaken en toppings. Je kiest eerst je thee (Jasmijn of Earl Grey), daarna jouw favoriete smaak en vervolgens of je gaat voor popping Boba of voor Jelly als topping. Ga eens een keer langs om deze bijzondere thee te proeven.

Fooks

Met een brede ervaring in de Aziatische keuken, heeft de chef van Fooks zijn focus gelegd op de keukens van Japan en Hongkong. Op het menu staan heerlijke ramen noedelsoepen én dim sum gerechten. De koks van Fooks maakten een selectie van de highlights van Dim Sum. Met passie bereiden ze hun favoriete Dim Sum gerechten. Bij voorkeur gestoomd, want die bereiding vinden ze zelf het lekkerst. 

Er staan verschillende Dim Sum gerechten op het menu maar de echte favoriet is de Dim Sum platter. Dit is een proeverij van verschillende Dim Sum hapjes om met je vrienden te delen.
Volgens Fooks dé manier om Dim Sum te ontdekken, samen delen met vrienden en daardoor samen genieten.

The Loaded Foodbar

Bij dit Amerikaanse concept geniet je van loaded fries, hotdogs en freakshakes. Een echte specialiteit is de ’truffel Parmezaan friet’, een echt unieke combinatie. Niet genoeg gegeten? Dan neem je er toch een pulled pork of pulled chicken bij.

Kun je niet kiezen tussen al dit lekkers? Dan is een high friet echt iets voor jou! Dit is een leuke samenstelling van het menu voor 2 personen met verschillende loaded fries, mini snacks, een broodje van het menu, en nog veel meer. De high friet is in het weekend op reservering via de Loaded Foodbar te verkrijgen.

Good Munchies

Poffertjes en bitterballen. Dit klinkt als een rare combinatie maar bij Good Munchies vinden ze de twee zo lekker dat ze die beide aanbieden. De bitterbal gaat verder dan de gebruikelijke rundvleesvulling. Je kunt ook kiezen voor cheddar, knoflook scampi of de vegetarische groenten linzenbitterbal.

Het beslag voor de poffertjes wordt dagelijks volgens eigen recept vers gemaakt. Good Munchies maakt gebruik van kefir waardoor de poffertjes super luchtig worden. Er zijn verschillende toppings verkrijgbaar zoals: verse aardbeien, banaan, Nutella, witte chocolade, salted caramel, kokos en nog veel meer. Ook hier geldt, kun je niet kiezen? Ga dan voor een proeverij!

Samba Food

Samba Food staat voor een ongedwongen, relaxt en vooral smaakvol Brazilian streetfood concept. Veel van de gerechten die Samba Food aanbiedt, hebben gezonde voedingswaarden. Niet alleen perfect voor vegans en vegetariërs maar ook als je een lactose-intolerantie of glutenallergie hebt, is er ruime keuze in het aanbod.  

Toch is Samba Food geen 'health bar'. Het concept is echt uit ervaring geïnspireerd op het alledaagse leven in Brazilië, waar de kleine eetkraampjes op elke hoek van de straat te vinden zijn. Er wordt hard gewerkt aan een vernieuwd menu om jou te verrassen. 

Crazy Grill

Bij Crazy Grill kun je terecht voor de lekkerste grillgerechten. Zo kun je er genieten van heerlijke verschillende gegrilde kipgerechten zoals: kippenbouten, kipschnitzel of sticky chickenwings. Daarnaast kun je je ook laten verrassen door de ossenhaas of de spareribs die natuurlijk niet kunnen ontbreken bij een grill foodstand. Er wordt hard gewerkt om het menu uit te breiden en te verbeteren om de grillgerechten nog unieker en lekkerder te maken.

De echte favoriet op het menu is de mix platter. Dit is een variatie van verschillende gerechten op het menu om te delen met vrienden of als je zelf niet kunt kiezen. Crazy Grill gelooft heel erg in het concept van delen en dat is dan ook de reden waarom zij zich in de FoodHall gevestigd hebben.

The Butcher's Burgers

Bij The Butcher’s Burgers maken ze voor jou de allerbeste burgers. En daarvoor trekken ze alles uit de kast! Meatstreet levert het allerlekkerste en beste vlees: Double Dutch Beef. En bakker Pol van de Bogaert bakt speciaal voor Butcher's Burgers ontwikkelde hamburgerbroodjes.

Houd je van pittig of heb je grote trek? Er is voor iedereen een burger die bij hem of haar past.

Ume

Sushilovers opgelet! Bij Ume kun je terecht voor lekkere sushi en pokébowls. Ume ken je misschien al van hun restaurant aan de Markendaalseweg. De sushi een pokébowls kun je ook thuis laten bezorgen! 

Ragazzi Italiani

Zin in pasta of pizza? Dan ben je bij Ragazzi Italiani aan het juiste adres. Giancarlo en Roberto zijn Italiaanse chef koks die Nederland een revolutionaire smaak explosie brengen. De pasta en pizza zijn niet zomaar bij elkaar geraapt; over elk ingrediënt is nagedacht, hoe en op welke manier de smaken helemaal tot zijn recht komen.

Minang Kabau

Versgegrilde saté, gado gado, nasi, mini loempia's en garnalenkroketten. Of ga je liever voor de shared platter? Bij Minang Kabau kun je terecht voor heerlijk Indonesisch eten. Zin in zoet? Dan kun je er terecht voor spekkoek, tjendol of pisang goreng van bakbanaan. Lekker! 

Mavka

Ook de Oekraïense keuken is vertegenwoordigd in de FoodHall! Je hebt de keuze uit een diverse kaart met onder andere kip- en aardappelgerechten, soep, salade en desserts. Het restaurant dat Rezo Kokhtayeva en zijn familie ooit in Oekraïne hadden, was 1000 vierkante meter. In Breda gaan zij al het lekkers voor je serveren op 10 vierkante meter! Bijzonder, hè? Je vindt de stand direct als je de FoodHall binnenkomt links in de hoek. 

Chop Chop

Bij Chop Chop kun je terecht voor heerlijke wokgerechten. Je kunt je maaltijden geheel zelf samenstellen, dus dat wordt gegarandeerd smullen!

El Patron

Voor heerlijke nacho's, verse guacamole en de lekkerste burrito's moet je bij El Patron zijn. Deze specialist in Mexicaans eten heeft alles wat je nodig hebt voor een top maaltijd! 

Thai Kitchen

Voor heerlijke Thaise gerechten ben je bij Thai Kitchen aan het juiste adres. Zeker een aanrader voor de spicelovers onder ons!