Creatieve - ondernemers

Hip en happening; conceptstores! In iedere stad kom je ze tegenwoordig tegen. Conceptstores bieden niet simpelweg wat producten aan, maar bieden een hele beleving daaromheen. Ook Breda heeft een aantal toffe winkels waar je terecht kunt voor lifestyle producten, cadeaus of accessoires voor je interieur. Neem een kijkje bij deze creatieve ondernemers!

De Nieuwe Winkel

De Nieuwe Winkel is een verzamelplaats van producten van creatieve enthousiaste ondernemers. De bijzondere, handgemaakte of duurzame producten hebben vaak een uniek verhaal. Denk aan kaarten, planten, (heren)gadgets, sieraden en tassen, woonaccessoires, boeken en meer. Het aanbod wisselt hier regelmatig, dus je slaagt hier gegarandeerd voor het perfecte cadeau!

Tolbrugstraat 24

Swan Market

Where creatives meet. Een bezoek aan Swan Market is een ontdekkingstocht. Je vindt er producten van meer dan dertig verschillende creatievelingen. Bij iedere aankoop steun je een lokale creatieve ondernemer en help je hen hun droom te verwezenlijken! Kleding, vintage, interieur- of kids-items, je vindt hier vanalles. 

Lange Brugstraat 4

Brandpunt

De huiskamer voor elke eigenzinnige Bredanaar. Bij Brandpunt komen lunchen, winkelen, vergaderen en laseren samen. In de winkel vind je unieke producten met een maatschappelijk of ecologisch verhaal. Allemaal een tikje eigenzinnig en altijd creatief. Kijk er lekker op je gemak rond onder het genot van een koffie van het cafépunt. 

Reigerstraat 16

YAYA

YAYA heeft een unieke en authentieke stijl met een historische en moderne look, helemaal passend in Breda! YAYA staat met name bekend om de vrouwelijke, comfortabele mode die ze maken. In de winkel vind je naast kleding ook lifestyle en interieurproducten. 

Veemarktstraat 49

LILA the store

LILA the store is de droom van eigenaresse Saskia. Toen Saskia in Milaan woonde, kwam ze achter haar passie voor mode, architectuur, lifestyle en de perfecte latte macchiato. Al deze onderdelen komen samen in LILA the store. Kleding, schoenen, accessoires, interieur & beauty met oog voor detail. Je vindt deze prachtige conceptstore op de Wilhelminastraat.

Wilhelminastraat 12

Mevrouw Janssen

Richting het Ginneken vind je conceptstore Mevrouw Janssen. Van meubels, kleding en verf tot sieraden, accessoires en parfum. Alles met liefde uitgezocht! Je kunt ook terecht voor interieuradvies!

Ginnekenweg 140

PureLou

PureLou is een kapsalon die je voorziet in je eco-lifestyle door de toevoeging van een ware conceptstore! Snuffel hier tussen de gerecycled en upcycled fashion, natuurstenen, planten en geniet van een heerlijke bio koffie van de barista! 

Tip: Meintje is manager van deze conceptstore en een echte plantengek; ze geeft je met liefde advies over jouw groene vrienden!

Wilhelminastraat 18

Kloffies & Koffies

De enige echte kids conceptstore in Breda! De naam zegt het al; een kinderkledingwinkel en kindercafé in één. Kloffies & Koffies verkoopt duurzame kinderkleding en speelgoed. In het horecagedeelte geniet jij van een koffie of lunch, terwijl de kids zich uitleven in de speelhoek. 

Tip: op woensdag, vrijdag en zaterdag is er een kinderkapper in de conceptstore!

Nieuwe Ginnekenstraat 36

LOYA

Een duurzame hotspot in Breda waar je terecht kunt voor dames- en herenkleding, interieur accessoires en persoonlijke verzorgingsproducten. De winkel is een lust voor het oog! Wil je verantwoord winkelen, kom dan naar LOYA

Wilhelminastraat 31

Meer tips