Heerlijk uit eten buiten het Bredase centrum

Heerlijk uit eten buiten het Bredase centrum

Het Bredase centrum barst bijna uit haar voegen van de eetcafés en restaurants, maar ook daarbuiten zijn er genoeg fijne restaurants te vinden. We zetten een paar toppers op een rijtje voor je.

Wolfslaar

In het voormalige Koetshuis op het landgoed Wolfslaar verwerkt chef-kok Maarten Camps de beste producten uit de regio en groenten uit eigen moestuin tot prachtige gerechten. Hij bedenkt mooie smaakcombinaties zoals rabarber met gember of gepocheerde kalfshaas met knolselderijpuree en zwarte truffel. Dit restaurant heeft al sinds 2005 een Michelinster.

Wolfslaardreef 100-102

Reserveer hier

‘t Jagthuijs

Als je ‘t Jagthuijs binnengaat, is het meteen duidelijk: deze plek heeft een rijke historie. Op de kaart vind je klassiekers zoals kreeft en zwezerik, maar ook zeker vernieuwende gerechtjes. Volgens de directie onderscheidt hun keuken zich door “originaliteit, ambacht, oog voor primeurs en een niet te temmen enthousiasme.” Dat belooft wat.

Dorpsstraat 3, Ulvenhout

Reserveer nu!

Stadstuin

Van klompenmakerij, via kruidenierswinkel naar een intiem restaurant met huiskamersfeer. Dat is heel kort door de bocht de geschiedenis van het herenhuis waarin de Stadstuin huist. De keuken van de Stadstuin is Frans georiënteerd, maar wel met een moderne twist. De chef gebruikt vooral Nederlands en Belgische producten en veel lekkers uit de Noordzee. Dat heeft het restaurant een Bib Gourmand opgeleverd. Een aanrader? De eigen versie van Vitello Tonnato.

Ginnekenweg 138

Salon de Provence

Als je dit nostalgische huiskamerrestaurant binnenkomt, voel je al: hier zit je goed! Ook letterlijk trouwens, want de comfortabele stoelen mogen best even genoemd worden. Chefkok Jan van der Sluijs kookt biologisch en gebruikt veel groenten en kruiden uit eigen tuin. De van oorsprong Franse keuken is al lang niet meer alleen Frans. De chef gebruikt namelijk ook smaakmakers van ver buiten Frankrijk.

Ginnekenweg 172

Zuyd

Wat chef Stefan Dirkx en zijn team op tafel toveren, kun je het best vergelijken met eetbare schilderijtjes. De basis van de gerechten komt uit de Franse keuken, maar dan wel met invloeden uit de rest van de wereld. Van de amuses tot de bonbons bij de koffie: alles is huisgemaakt aan de Ginnekenweg in Breda.

Ginnekenweg 35

Ruitersbosch

Aan de rand van het Mastbos vind je het Ruitersbosch: een echte parel van Breda. De basis van dit restaurant is de Franse keuken. Klassiekers als steak tartare en ganzenleverpaté vind je daarom uiteraard op de kaart. Wist je trouwens dat een gast laatst een parel in zijn oester vond?

Dr. Batenburglaan 111