Via welke route je Breda ook binnenkomt, Breda is makkelijk toegankelijk. Reizen naar Breda is uitstekend te doen! Liggend aan de A16, de A27 en de A58 en met voldoende parkeergelegenheden, twee treinstations en een uitgebreid busnetwerk is de stad prima bereikbaar.

Met de trein

Kom je met de trein naar Breda? Op het station van Breda is reisassistentie van de NS aanwezig. Reis je met een lichamelijke beperking en heb je hulp nodig met het in-, over- of uitstappen? Dan kun je gratis gebruikmaken van NS Reisassistentie. Klik voor meer informatie over de NS Reisassistentie. Op het station van Breda zijn ook liften en het station is voorzien van geleidelijnen. De geleidelijnen lopen van de perrons via de trap of lift en komen uit in de stationshal. Vanaf hier kun je naar het busstation, het Stationsplein en de Stationslaan. Aan de Stationslaan is een taxistandplaats aanwezig. In de stationshal is een kaartverkoopautomaat, een service en alarmzuil, een servicewinkel en OV-chipkaartpoorten. Op het station is ook een openbaar toilet aanwezig. Via de Willemstraat kun je via het Valkenbergpark het centrum bereiken. Het Valkenbergpark is voorzien van geleidelijnen.
Adres centrumkant: Stationsplein 16
Adres overzijde: Stationslaan 19 
 

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Met de auto

Kom je met de auto naar Breda? In Breda zijn voldoende parkeergelegenheden in en rondom het centrum. Bekijk hier een overzicht voor alle parkeergarages en parkeerterreinen in Breda. Op de website van de gemeente vind je een overzicht van het aantal gehandicaptenparkeerplaatsen per garage of parkeerplaats.

Met de bus

Kom je met de bus naar Breda? In het station van Breda bevindt zich het busstation. Vanaf hier kun je met verschillende stadsbussen naar het centrum. Het centrum van Breda (De Grote Markt) bevindt zich op 900 meter van het station. Via de Willemstraat kun je via het Valkenbergpark het centrum bereiken. Het Valkenbergpark is voorzien van geleidelijnen.