Groene route door Breda - Explore Green Breda

(5,5 km)

Loop de route nu gemakkelijk via de app van Explore Breda en wordt op de hoogte gehouden van alles rondom de hotspots in Breda:  Download de app nu via de App Store of via de Play Store.

Maak via deze route kennis met unieke en duurzame ondernemers. Al deze locaties proberen op hun eigen manier bewustwording en een positieve beweging in gang te zetten. Van verpakkingsvrij winkelen tot verspillinsgsvrij horeca concepten waar je heerlijk vegan kunt eten, maar deze route leidt je ook langs de prachtige groene plekjes die Breda te bieden heeft. Een route langs ondernemers die impact maken, ga nu op ontdekking. 

Voel je vrij om de hotspots op deze route in je eigen volgorde en tempo te ontdekken. De route loopt van het centrum, naar Oranje Zuid, daardoor is het ook makkelijk om de in tweeën te delen.
Explore Green Breda

Dit ga je zien

1

Bloesem Vintage

Willemstraat 21
4811 AJ Breda
Bloesem Vintage
2

Stadspark Valkenberg

J.F. Kennedylaan 2
4811 XE Breda
Stadspark Valkenberg
3

Elemental Eco

Boschstraat 66
4811 GJ Breda
Elemental Eco
4

Willem Merkxtuin

Willem Merkxtuin 26
4811 ET Breda
Willem Merkxtuin
5

The Green Submarine

Sint Annastraat 13
4811 XK Breda
The Green Submarine
6

J'adore Vintage

St. Annastraat 8
4811 XK Breda
J'adore Vintage
7

Vintage Pop Up Store Breda

Kasteelplein 1
4811 CX Breda
Vintage Pop Up Store Breda
8

Lunchroom Sunshine

Lange Brugstraat 47
4811 WP Breda
Lunchroom Sunshine
9

Zeezicht

Ridderstraat 1
4811 JA Breda
Zeezicht
10

Reiger en de Raaf

Halstraat 16
4811 HW Breda
Reiger en de Raaf
11

Parels

Houtmarktpassage 33
4811 JC Breda
Parels
12

Wilhelminapark

Wilheminapark
Breda
Wilhelminapark
13

STILLEVEN

Ginnekenweg 26
4818 JE Breda
STILLEVEN
14

Ins and Outs

Ginnekenweg 41
4818 JB Breda
Ins and Outs
15

Mastbos

Bouvignedreef
Breda
Mastbos
16

PureLou

Wilhelminastraat 18
4818 SG Breda
PureLou
17

LOYA

Wilhelminastraat 31
4818 SB Breda
LOYA
18

Emily's Healthy Bar

Ginnekenstraat 24 C
4811 NS Breda
Emily's Healthy Bar

Beschrijving

1

Bloesem Vintage

Willemstraat 21
4811 AJ Breda
Bloesem Vintage
 1. #1 Bloesem Vintage 
  Willemstraat 21
  Bij Bloesem is de liefde voor vintage kleding groot. Niet zo gek want vintage is opvallend en uniek, heeft een minder negatieve impact op de aarde, is van hoge kwaliteit én ook nog eens betaalbaar. Bloesem verkoopt kleding op basis van de laatste trends, maar dan vintage.
 2. #2 Stadspark Valkenberg 
  J.F. Kennedylaan
  Het Valkenbergpark is een heerlijke groene oase midden in de Bredase binnenstad. Oorspronkelijk alleen voor bewoners van het Kasteel van Breda, maar nu een fijne ontmoetingsplek. Strijk lekker neer op een bankje langs de vijver, spreid je picknickkleedje uit op het gazon of geniet van een yogales midden in het groen!
 3. #3 Elemental Eco
  Boschstraat 66
  Bij Elemental Eco start jouw reis naar een schonere en mooiere toekomst. Je doet er verpakkingsvrij boodschappen en koopt er zero waste lifestyle producten en biologische groenten uit de buurt. Luara, de eigenaar van Elemental Eco, helpt je om milieuvriendelijker te leven.
 4. #4 Willem Merkxtuin
  Willem Merkxtuin 26
  De Willem Merkxtuin is een verborgen groene hotspot in Breda. Geniet in deze binnentuin van de rust, de kunst en een mooi uitzicht op de Grote Kerk en de achterkant van de hofhuizen van de Catharinastraat. Het is ook een mooie plek om op marktdagen (dinsdag en vrijdag) om 11.00 uur de beiaard van de Grote Kerk te beluisteren.
 5. #5 The Green Submarine
  Sint Annastraat 13
  De groene winkel van Monique ademt liefde voor planten. Monique helpt je met het vergroenen van je woning en het kiezen van de juiste planten. Maar ze geeft ook advies over de verzorging zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Stap binnen in The Green Submarine en laat je inspireren.
 6. #6 J’adore Vintage
  Sint Annastraat 8
  Suus van J’adore Vintage gaat iedere week op jacht naar vintage pareltjes voor haar winkel. Meestal is dat mode uit de 70's, 80's en 90's die ze vooral in België en Frankrijk scoort. Ieder item is uniek en heeft voor Suus een eigen verhaal.
 7. #7 Vintage Pop Up Store
  Kasteelplein 1
  Je huis inrichten met design items? Daarvoor hoef je echt niet per se nieuwe spullen aan te schaffen. De Vintage Pop Up Store staat vol met design en accessoires uit het midden van de vorige eeuw. Houd jij daar ook zo van? Wacht dan niet te lang, want de naam Pop Up Store zegt het al: de verkoop in deze winkel is maar tijdelijk.
 8. #8 Sunshine
  Lange Brugstraat 47
  Sunshine maakt het verschil met zijn no-waste policy, want ze weigeren hier gewoon om eten weg te gooien en proberen alles te verwerken.
  Ingrediënten komen bijna allemaal uit de buurt en de kleurrijke inrichting is voor 90% gerecycled. Ook de menukaart is bijzonder, met een bonte mix aan gerechtjes van over de hele wereld.
 9. #9 Zeezicht
  Ridderstraat 1
  Bij Zeezicht hebben ze een hekel aan verspilling en werken ze samen met de boeren uit de omgeving. Bij deze hotspot eet je net zo makkelijk vega(n) als vlees en je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner. Ze weten hier niet beter, dit doen ze al jaren. Al bijna dertig jaar is het goed toeven bij Zeezicht.
 10. #10 Reiger en de Raaf
  Halstraat 16
  Reiger en de Raaf is niet zomaar een speelgoedwinkel. Alles wat hier verkocht wordt, scoort hoog langs de meetlat: mooi, duurzaam en educatief. Het speelgoed dat je hier koopt, gaat echt generaties lang mee.
 11. #11 Parels
  Houtmarktpassage 33
  Parels is de ´schatkamer´ van Kringloopwarenhuis Vindingrijk én een plek waar actief gewerkt wordt aan een wereld zonder afval.
 12. #12 Wilhelminapark 
  Paul Windhausenweg 9
  Het Wilhelminapark dateert uit het eind van de 19e eeuw. De ontwerper (Leonard Springer) kreeg de opdracht om de vestinggrachten die hier nog lagen, op te nemen in het ontwerp. Dat verklaart de ‘slingervorm’ van de vijvers. In 1894 was het park klaar en vanwege het bezoek van de toen 14-jarige koningin Wilhelmina, kreeg het de naam Wilhelminapark.
 13. #13 STILLEVEN
  Ginnekenweg 26
  Stilleven verzorgt ontbijt, lunch, verse, huisgebakken taart en natuurlijk de fameuze High Tea, bestaande uit twee gangen en onbeperkt thee. Alles wordt hier zoveel mogelijk gemaakt van lokale en biologische producten. Je vindt bij Stilleven ook antiek en brocante. Gebruikt en geleefd, spullen met een verhaal.
 14. #14 Ins and Outs
  Ginnekenweg 41
  Op zoek naar designer- en merkkleding zonder daar de hoofdprijs voor te betalen? Grote kans dat Ins and Outs voor jou de hemel op aarde is! Want hier vind je jouw favoriete items tweedehands. Je kunt hier ook je eigen kleding inleveren.
 15. #15 Mastbos
  Duivelsbruglaan
  Aan de zuidkant van Breda, vind je het Mastbos. Dit oudste productiebos van Nederland werd ruim 500 jaar geleden aangeplant door Hendrik III van Nassau. Het is een mooi gevarieerd gebied met statige beukenlanen, prachtige vennen, uitgestrekte heidevelden en donkere naaldbossen.
 16. #16 PureLou
  Wilhelminastraat 18
  PureLou is de Eco-Friendly (krullen)kapper die jou tot in de puntjes begrijpt. Hier worden alleen producten gebruikt die goed zijn voor het milieu, geen schadelijke stoffen bevatten en dierproefvrij zijn. Kijk vooral ook even rond in de concept store met kleding, accessoires voor in huis en ecofriendly verzorgingsproducten.
 17. #17 LOYA
  Wilhelminastraat 31
  Bij LOYA vind je hippe en duurzame lifestyle producten. Hier zijn alle duurzame merken samengebracht. Of het nu om dames- en herenkleding, sneakers, interieur accessoires of persoonlijke verzorgingsproducten gaat. Het is dé plek voor mooie en toch eerlijke items.
 18. #18 Emily’s Healthy Bar
  Nieuwe Ginnekenstraat 24c
  Bij Emily's Healthy Bar staan gezond eten en drinken op de eerste, tweede en derde plaats. Een echte healthy hotspot met de lekkerste sapjes, smoothies, gezonde snacks én een heerlijke kop koffie.
18

Emily's Healthy Bar

Ginnekenstraat 24 C
4811 NS Breda
Emily's Healthy Bar