Via welke route je Breda ook binnenkomt, Breda is makkelijk toegankelijk. Reizen naar Breda is uitstekend te doen! Liggend aan de A16, de A27 en de A58 en met voldoende parkeergelegenheden, twee treinstations en een uitgebreid busnetwerk is de stad prima bereikbaar.

Met de trein

Kom je met de trein naar Breda? Op het station van Breda is reisassistentie van de NS aanwezig. Reis je met een lichamelijke beperking en heb je hulp nodig met het in-, over- of uitstappen? Dan kun je gratis gebruikmaken van NS Reisassistentie. Klik voor meer informatie over de NS Reisassistentie. Op het station van Breda zijn ook liften en het station is voorzien van geleidelijnen. De geleidelijnen lopen van de perrons via de trap of lift en komen uit in de stationshal. Vanaf hier kun je naar het busstation, het Stationsplein en de Stationslaan. Aan de Stationslaan is een taxistandplaats aanwezig. In de stationshal is een kaartverkoopautomaat, een service en alarmzuil, een servicewinkel en OV-chipkaartpoorten. Op het station is ook een openbaar toilet aanwezig. Via de Willemstraat kun je via het Valkenbergpark het centrum bereiken. Het Valkenbergpark is voorzien van geleidelijnen.
Adres centrumkant: Stationsplein 16
Adres overzijde: Stationslaan 19 
 

Geleidelijnen

Breda heeft op bij bushaltes, gevaarlijke drukke oversteken of gevaarlijke locaties korte geleidelijnen. Die sluiten aan op een gidslijn maar vormen geen duidelijke routes omdat iedereen een andere bestemming heeft. De natuurlijke gidslijnen werken ook goed voor een veilige looproute, maar geven geen route aan.

Op een aantal plaatsen zijn wel routes met geleidelijnen aangelegd:

  • Route station - centrum: vanuit het station loopt een gidslijn over de Willemstraat. Die gaat over op een combinatie van gids- en geleidelijnen door Park Valkenberg . Hierna gaat de route verder over het Kasteelplein met een combinatie van gids- en geleidelijnen. De route eindigt op de Grote Markt. 
  • Route Amphia Ziekenhuis: vanaf de parkeergarage en de bushalte leidt een combinatie van gids- en geleideleinen naar de entree van het ziekenhuis.
  • Route stadskantoor: vanuit de bushaltes Claudius Prinsenlaan loopt een geleidelijn naar de entree van het stadskantoor. 

Met de auto

Kom je met de auto naar Breda? In Breda zijn voldoende parkeergelegenheden in en rondom het centrum. Bekijk hier een overzicht voor alle parkeergarages en parkeerterreinen in Breda
Door de hele binnenstad zijn parkeerplaatsen waar je met een 'gehandicaptenparkeerkaart' gratis kunt parkeren. Deze vind je ook in de parkeergarages, maar daar betaal je het normale parkeertarief. Op de website van de gemeente vind je een overzicht. 

Met de bus

Kom je met de bus naar Breda? In het station van Breda bevindt zich het busstation. Vanaf hier kun je met verschillende stadsbussen naar het centrum. Het centrum van Breda (De Grote Markt) bevindt zich op 900 meter van het station. Via de Willemstraat kun je via het Valkenbergpark het centrum bereiken. Het Valkenbergpark is voorzien van geleidelijnen.