BredaPhoto toont verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren, nieuwe vragen oproepen en bewijzen dat fotografie hét artistieke medium is dat midden in de samenleving staat. Van 8 september t/m 23 oktober 2022 is de stad een levensgroot canvas die de foto’s een extra dimensie geeft.

Op maar liefst 17 locaties verspreid in Breda ontdek je dit fotofestival. Benieuwd waar in de stad je kunt genieten van dit cultureel festival? Lees gauw verder!

Station Breda

Op het station in Breda zijn er op verschillende plekken tentoonstellingen van fotografen te zien. Loop door de open stationsruimte en zie ook de zeven kunstenaars van het Residency Program aan het werk. Er is een informatiepunt met kaartverkoop voor dagkaarten en is tevens het startpunt van een BredaPhoto wandelroute onder begeleiding van een gids. Vanuit het station kun je twee kanten op. Via de wijk Belcrum bereik je met een korte wandeling het creatieve en industriële Havenkwartier. De route naar het centrum loopt via het Valkenbergpark, de groene parel tussen station en historische binnenstad. Wil je BredaPhoto verkennen op de fiets? Dan kun je op het station een OV fiets huren. 

FotografenEelco Brand - Carlijne de Wit – Koen HauserAhndraya Parlato & Gregory Halpern - Leonard Pongo  - Noor Boiten

Meer informatie

Foodhall

Foodhall Breda was ooit een oude bioscoop in het centrum van Breda: Casino Cinema. In een easy-going, ontspannen sfeer kun je hier op de bovenverdieping het werk bezoeken van Ilse Wolf en Alexandra Polina, een hapje eten en een drankje doen. De entree en grote zalen hebben plaats gemaakt voor 12 keukens onder één dak. De originele letters van de bioscoop hangen nog steeds in de Foodhall, bij de cocktailbar.

Fotografen: Ilse Wolf - Alexandra Polina

Meer informatie

Grote Kerk Breda

De Grote Kerk Breda staat in het teken van de tentoonstelling Space to Breathe. Hier komen historie, reflectie en creativiteit samen. Door creatieve benaderingen van sociale documentairefotografie visualiseren de fotografen gedachten en gevoelens die vaak niet onder woorden te brengen zijn. Daarmee bieden ze ruimte om na te denken en mee te voelen met degenen die, ondanks moeilijke politieke, economische of persoonlijke omstandigheden, hoopvol blijven en streven naar verandering.

Fotografen: Abbas AttarAishwarya ArumbakkamGabriella N. BáezGhazaleh RezaeiHedieh AhmadiKhalik AllahMerri MkrtchianNewsha TavakolianNooshin ShafieeParastoo EbnealiPouya ParsamaghamRanita RoySaba AlizadehSiavash EydaniTim HetheringtonUma Bista and Yael Martínez.

Meer informatie

Galerie Ecker

Galerie Ecker is een expositieruimte gelegen tussen de authentieke Haagdijken en de bruisende haven met de vele bootjes en terrassen aan het water. Het BredaPhoto project van Rehab Eldalil, een documentaire fotograaf en visuele verhalenverteller, sluit mooi aan bij de culturele diversiteit in de omgeving.   

Fotograaf: Rehab Eldalil

Meer informatie

StadsGalerij Breda

In het hart van de stad ligt StadsGalerij Breda. Het centrale informatiepunt van BredaPhoto Festival. Hier beginnen de wandel- en fietsroutes van Breda Photo en kun je je dagkaarten kopen. In de Stadsgalerij vind je werk van drie inspirerende fotografen die je uitnodigen om na te denken. Vanuit StadsGalerij Breda loop je langs de BredaPhoto tentoonstellingen in de open lucht op het XXL Plein en het Chassé Park. Een oase van rust in de Bredase centrum met een gezellige speeltuin voor de kinderen. Je passeert het markante poppodium Mezz onderweg naar de vele leuke horecazaakjes op en rond het van Coothplein.

Fotografen: Marc Ohrem Leclef - Hans van der Meer - Martín Weber

Meer informatie

XXL Plein

XXL Plein ligt in het centrum van Breda achter het Chassé Theater en naast het informatiepunt van BredaPhoto in de StadsGalerij. Vanuit deze locatie loop je makkelijk richting de Grote Markt en de imposante Grote Kerk voor de BredaPhoto tentoonstelling ‘Space to Breathe’. Zin in rondje binnenstad? Loop dan via de Veemarkstraat naar de Grote Markt en ontdek het creatieve St. Annastraatje met de rustgevende Merkxtuin en bezoek ook het Begijnhof aan de Catharinastraat.    

Fotografen
Hans van der Meer - Martín WeberMoara TupinambaNatacha de Mahieu – ITP 

Meer informatie

Chassé Park

Het Chassé park, een voormalig kazerneterrein, ligt als een groene oase in centrum van Breda. Met uitzicht op de moderne architectuur en op de sky-line van Breda met de Grote Kerk, kun je heerlijk rondlopen tussen het werk van vijf fotografen. De BredaPhoto tentoonstelling op het Chassé Park en het naast liggende XXL Plein maken van Breda een levensgroot canvas. Het Chassépark kent ook een leuke speeltuin voor kinderen. Via Poptempel de Mezz loop je met een paar minuten naar het Van Coothplein met de vele terrassen voor klein en groot.

Fotografen: Ragna Arnt Maric – ITP - Irina RozovskyIvan Tomasewic – ITP - Nepal Picture LibraryIlana Bar 

Meer informatie

Worstenbrood Loods

De Worstenbrood Loods is gelegen nabij het Havenkwartier in Breda Belcrum. Hier wordt het werk van de fotografen Filipe Rometero Beltràn en Rajyashri Goody getoond. Het industriële karakter van het Havenkwartier kent een grenzeloze creativiteit. In de directe omgeving vind je de hotspots: BRACK, Pier15 en de creatieve broedplaatsen STEK & Belcrum Beach waar je heerlijk met je voeten in het zand kan zitten.

Fotografen: Felipe Romero Beltrán - Rajyashri Goody

Meer informatie

Stokvishallen

De Stokvishallen zijn gelegen nabij het Havenkwartier in Breda Belcrum. Het industriële karakter van dit gebied kent een grenzeloze creativiteit. Hier maak je kennis met het werk van fotograaf Kevin Osepa. In de directe omgeving vind je BRACK, Pier 15 en de creatieve broedplaatsen STEK en Belcrum Beach waar je heerlijk met je voeten in het zand kan zitten.

Fotograaf: Kevin Osepa

Meer informtie

MotMot Gallery / CrossMark

De MotMot gallery/Crossmark laat het werk zien van Grupo Ewé, Arguiñe Escandón & Yann Gross. Deze gallery is gelegen in het Havengebied van Breda Belcrum. Het industriële karakter van het Havenkwartier kent een grenzeloze creativiteit. In de directe omgeving vind je de hotspots: BRACK, Pier 15 en de creatieve broedplaatsen STEK & Belcrum Beach waar je heerlijk met je voeten in het zand kan zitten.

Fotografen: Grupo Ewé - Arguiñe Escandón & Yann Gros

Meer informatie

Electron

Electron is de culturele broedplaats van Breda. In deze creatieve huiskamer zie je het werk van de fotografen Eva Krueger – Support en Hind Meddeb. In de directe omgeving vind je de hotspots: BRACK, Pier 15 en de creatieve broedplaatsen STEK & Belcrum Beach.

Fotografen: Eva Krueger Hind Meddeb

Meer informatie

Backer en Rueb

De oude machinefabriek in Breda is een mooi stukje industrieel erfgoed en is de BredaPhoto locatie voor het werk van Tanya Habjouqa, Meng Wen Cao en Zainab. Gelegen midden in het Havenkwartier. Hier zijn meerdere locaties van Breda Photo. Na deze inspirerende rondgang is het goed toeven bij de hotspots BRACK, Stek of Belcrum Beach.

Fotografen:
Tanya HabjouqaMeng Wen Cao - Zainab 

Meer informatie

BRACK

Brack is een kloppend hart in het Havenkwartier van Breda. Laat je hier inspireren door het werk van Joel Sternfeld, Alexandra Polina, Lola Keyezua en Quinten Vermeulen en plof daarna neer op een groot terras met uitzicht op het Backer Rueb Park. Eten, snacken, vele bieren op de tap. Te midden van een bruisende bonk industriële creativiteit. In de directe omgeving vind je de hotspots: Pier 15 en de creatieve broedplaatsen STEK & Belcrum Beach waar je heerlijk met je voeten in het zand kan zitten.

Fotografen:
Joel Sternfeld - Alexandra Polina Lola Keyezua - Quinten Vermeulen

Meer informatie

Backer en Rueb Park

Het voormalige fabrieksterrein van Bakker en Rueb is het middelpunt voor het werk van zeven fotografen. Loop hier in je eigen tempo rond tussen de levensgrote fotowerken en industriële vergezichten. In de directe omgeving vind je de hotspots: BRACK, Pier 15, STEK en Belcrum Beach.

Fotografen
Franciska Legat Annegien van Doorn - Alexey Shlyk - Daan Zuijderwijk and Maaike Vergouwen - Ilmari Pylvänäinen Maen Hammad 

Meer informatie