Een van de mooiste plekken om te wandelen in Breda is Natuurpoort Landgoed Wolfslaar. Ga jij hier wel eens wandelen? Met deze 4 wandelroutes – die je weer met elkaar kunt combineren tot nog meer wandelroutes – heb je weer inspiratie voor jouw volgende wandelrondje.  

Lengte route: 900 meter tot 2,2 kilometer 
Start- en eindpunt: Natuurpoort Landgoed Wolfslaar, Wolfslaardreef 95
Koffie to go: Tuinhuis van Charlotte 

Het beginpunt van deze route is Natuurpoort Landgoed Wolfslaar. Hier is een grote parkeerplaats waar je eventueel je auto kwijt kunt. Wil je je wandeling beginnen met een koffie to go? Het Tuinhuis van Charlotte is van woensdag t/m zondag open van 10.00 uur tot 16.00 uur, als het weer het toelaat. Er zijn verschillende routes die je in deze omgeving kunt maken. Ga voor de grote ronde van 2,2 kilometer, of een rondje over de verharde paden (1,1 kilometer). Ook leuk: combineer meerdere routes met elkaar, bijvoorbeeld geel en paars of zwart en paars. Zo maak je jouw wandelroute zo lang als je wil.

Kaart: Natuurpoorten

Landgoed Wolfslaar is een plek met veel historie. Al in de 17de eeuw was hier een boerenhoeve. In 1862 gaf de toenmalige eigenaresse Barones Charlotte Storm-Cuypers de opdracht tot de bouw van het landhuis en koetshuis zoals we die nu nog steeds kennen.