T-huis brengt good vibes in een groene oase

    Wat vroeger de statige tuin van het Kasteel van Breda was, is nu het groene Valkenberg Park. Sinds 2002 trekt het transparante gebouw het T-Huis met de verlichte woorden 'SPAGHETTI SLAGROOM FRIET en WORST' (een kunstwerk van John Körmeling) de aandacht. In de zomer van 2020 kreeg het T-Huis nieuwe eigenaren: de twee Bredase vrienden Ivo Scheffer en Joris Zomerdijk. “Het is zo mooi om op deze plek te kunnen ondernemen. Echt een langgekoesterde droom.”

    Groene oase

    Tot 1812 was het Valkenberg Park de statige kasteeltuin voor de Heren van Breda. Het park was niet toegankelijk voor de gewone burger. Net als het theehuis dat in de kasteeltuin stond. Nu is het park, inclusief de hotspot het T-Huis, een ontmoetingsplek voor iedereen. “Het T-Huis is zo’n unieke plek; midden in het groene hart van Breda. Je kunt hier iedere dag ontspannen, afspreken met vrienden en familie en genieten van lekkere hapjes en drankjes”, vertelt het ondernemersduo. “Met vrij uitzicht op het groene park én de Grote Kerk. Wat wil je nog meer?”

    Bruisend gevoel

    Midden in de coronatijd besloten Ivo en Joris hun droom te verwezenlijken. Hun doel? Een bruisend gevoel voor iedereen in het park. “Achttien jaar geleden heb ik bij het T-Huis gewerkt”, vertelt Joris. “Toen is de droom ontstaan om ooit hier zelf iets te beginnen. Daarna zijn er heel wat jaartjes overheen gegaan. Tot twee jaar geleden. Toen kregen we de kans om het T-Huis over te nemen.” Ivo vult aan: “We waren drie maanden open, en daarna moesten we maanden dicht door corona. We hebben snel doorgepakt met een uitgifteloket. We keken naar wat er wél mogelijk was. Het was een moeilijke tijd, dat valt niet te ontkennen, maar we hebben geen seconde spijt gehad van ons avontuur.”

    “Vrij uitzicht op het groene park én de Grote Kerk, wat wil je nog meer?”

    De hele dag genieten

    “We zitten in een van de mooiste stadsparken van heel Nederland en daar willen we optimaal gebruik van maken”, vertelt het duo. Vanaf 10 uur ’s ochtends kun je al terecht bij het T-Huis voor koffie met gebak of een ontbijtje. Dat loopt over in de lunch, borrel en avondhap en cocktails tot 11 uur ’s avonds. Een bedrijvige plek voor een divers publiek waar de hele dag iets te doen is dus. Met de speeltuin voor de deur is het ook de ideale plek voor kinderen met ouders of opa’s en oma’s. Neem plaats aan de picknicktafels in het gras, op de strandstoelen of aan de hoge tafels. “Wij worden gelukkig als we onze bezoekers zien genieten”, vertellen Joris en Ivo. “Die positieve reacties van onze gasten? Dat is onze drijfveer.”

    Trots duo vol ambitie

    “We zijn echt trots op wat we tot nu toe hebben neergezet”, vertelt het duo. “Trots op ons team dat hier iedere dag is. Het is toch best spannend, ondernemen op een plek waar geen andere ondernemers in de buurt zijn. Maar we zijn er nog niet. Ondernemen in de horeca is een proces dat nooit klaar is. We willen vernieuwen en nieuwe ideeën bedenken. We zijn nog lang niet uitgespeeld."