De mooiste uitzichtpunten van Breda

    In Breda zijn allerlei plekken waar je vanaf hoogte kunt genieten van een mooi uitzicht op Breda. Wij hebben ze voor jou op een rij gezet. Dus… camera mee en op pad!

    De toren van de Grote Kerk Breda

    Na het beklimmen van 287 traptreden heb je vanuit de Grote Toren een adembenemend uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Vergeet niet om na het bewonderen van het uitzicht ook in de Grote Kerk zelf rond te kijken!

    De toren beklimmen kan o.l.v. een gids van Gilde de Baronie. Vanwege de veiligheid geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.

    Kerkplein 2

    The Office

    Deze fijne bestemming waar werkplekken, vergaderruimtes, een lekkere borrel en heerlijk eten samen komen heeft nóg een pluspunt: het uitzicht. Bij rooftopbar The Office kun je van je borrel genieten met een prachtig uitzicht op de Grote Kerk. Wie wil dat nou niet?

    Markendaalseweg 44 4e

    Parkeerdek Station Breda

    Een verborgen parel! Op het station kun je met een trap of lift omhoog naar de bovenste etage waar ook het parkeerdek is. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over Breda. De statige Willemstraat ligt als een wandelboulevard aan je voeten en verderop zie je Park Valkenberg en de Grote Kerk.

    Stationsplein 18

    Uitzichtpunt bij De Kogelvanger in het Mastbos

    Wil je genieten van een schitterend uitzicht in de natuur? Ga dan eens naar het uitzichtpunt bij de Kogelvanger in het Mastbos. Het voormalig militair oefenterrein van defensie is tientallen jaren afgesloten geweest en kon zich zo ontwikkelen tot een fraai stukje natuur. Verrekijker mee, want misschien spot je wel een ree!

    De Blliksemschicht

    Dit uitkijkpunt naast de A16 (Vinkenburgseweg) heeft de bijzondere vorm van een bliksemschicht. Het bouwwerk zelf is al bijzonder maar dat geldt zeker ook voor het uitzicht dat je vanaf 22 meter hoogte over de omgeving hebt.

    Vinkenburgseweg 10

    Parkeergarage Oranje Zuid

    Deze parkeergarage heeft een bijzonder voordeel en dat is het unieke uitzicht op de winkelstraat. Kies dus voor een plekje op de bovenste verdieping, dan kun je hier zelfs vanuit je auto van genieten!

    Concordiastraat 13