Zin om het leven te vieren en chic te dineren in Breda? Breda heeft prachtige horeca om bijzonder uit eten te gaan en de hele avond te tafelen onder het genot van een verrassingsmenu en een bijpassend wijnarrangement. Laat je in de watten leggen en geniet bij een van deze gastronomische restaurants in Breda.

Zuyd

Zuyd is niet meer weg te denken uit Breda. Het restaurant opende in 2006 zijn deuren. De stijl van koken is in de basis Frans, maar ziet veel wereldse invloeden. Van de amuse tot de friandise bij de koffie; alles is huisgemaakt en bijzonder gepresenteerd. De menukaart bestaat uit een verrassingsmenu van 4 tot 7 gangen. Dineren is hier gegarandeerd een feestje!

Ginnekenweg 35, Breda

Salon de Provence

Salon de Provence
Wie aan Breda denkt, denkt vast en zeker aan het bourgondisch genieten dat hier is uitgevonden. Salon de Provence is zo’n plek waar dit bourgondisch genieten tot leven komt. Het is een uniek restaurant met huiselijke gezelligheid. Chef-kok Niels werkt met pure producten uit de omgeving en vindt dat uit eten een beleving moet zijn. Kom ook genieten!

Ginnekenweg 172, Breda

’t Jagthuijs
Ambacht, oog voor primeurs en vakkennis. Bij ’t Jagthuijs werken ze met biologische producten en respect voor de Franse klassieke keuken. Op deze manier worden de mooiste menu’s samengesteld. Als je ‘t Jagthuijs binnengaat, is het meteen duidelijk: deze plek heeft een rijke historie. Op de kaart vind je zowel klassiekers als vernieuwende gerechten. Dat belooft wat.

Dorpstraat 3, Ulvenhout

Ruitersbosch

Aan de rand van het Mastbos vind je Ruitersbosch. De keuken is Frans georiënteerd, met invloeden uit Nederland en het zuiden van Europa. De menukaart wisselt met elk seizoen en staat in het teken van ambachtelijkheid zoals het bereiden van eigen fonds, soepen, sauzen en patisserie.

Dr. Batenburglaan 111, Breda

Uijttewaal      
Wil je je een avond culinair laten verwennen? Leg je lot in handen van de broers Uijttewaal. Sven kookt. Lars schenkt. En dat doen ze goed. Dat is de korte versie van hun verhaal. We zouden natuurlijk van alles kunnen vertellen over hoe ze bij Uijttewaal met de seizoenen koken, hun klanten willen verrassen, altijd gaan voor een onvergetelijke avond en dat alles draait om aandacht. Maar je moet het eigenlijk gewoon een keer gaan proeven.

Ulvenhoutselaan 96, Breda

Chocolat

Chocolat is gelegen in het hart van Breda in ‘t Sas, onder de schaduw van de Grote Kerk. Hier combineren de koks de Franse keuken met Oosterse invloeden. Eén ding is zeker, hier kom je met een grote glimlach van tafel.

Torenstraat 9A, Breda

Restaurant Markant

Restaurant Markant in het Ginneken is dé plek voor een unieke gastvrijheidsbeleving. Gastvrouw en gastheer zijn Demi en Martijn. Naast hun liefde voor elkaar delen zij samen ook hun grote liefde voor wijnen en gastronomisch genieten. Hun jarenlange ervaring in de horeca hebben zij vertaald in hun eigen zaak.

Het menu en de uitgebreide wijnkaart zijn divers, uniek en verrassend. De ingrediënten komen zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Chef-kok Mathijs is de regisseur van alle overheerlijke en zorgvuldig samengestelde gerechten.

Prins Hendrikstraat 69

Restaurant Wolfslaar

Restaurant Wolfslaar bevindt zich op 3 kilometer van het centrum van Breda en is gelegen in de natuur van het bosrijke Landgoed Wolfslaar. Het culinaire team staat onder leiding van chef-kok Maarten Camps. Zijn liefde voor het vak komt tot uiting in elk gerecht dat zijn keuken verlaat. Puur, oogstrelend en smaakvol. Een selectie van verfijnde en elegante wijnen brengen uw culinaire ervaring naar een nog hoger niveau. Sommelier Rick van den Broek weet feilloos de meest uitmuntende smaakcombinaties voor u te maken. 

Het sinds 2005 met een Michelinster bekroonde restaurant heeft recent een stijlvol nieuw interieur gekregen. Kom genieten in een elegante ambiance met een moderne flair en een ongedwongen sfeer.

Wolfslaardreef 100