BredaPhoto biedt kijkplezier voor jong en oud. Voor de eerste keer is er zelfs een BredaPhoto kinderspeurtocht. Die kost maar € 1,00 en is te koop bij de infopunten bij BRACK en de Stadsgalerij. Dus neem je kinderen gerust mee als je dit grootste fotofestival van de Benelux komt bezoeken.
De openluchttentoonstellingen in het centrum van Breda en het Havenkwartier (Belcrum) zijn gratis te bewonderen. Kinderen t/m 12 jaar hebben ook gratis toegang tot alle binnententoonstellingen.
Wij zetten de zeven leukste plekken voor je BredaPhoto ontdekkingsreis met kinderen op een rij mét tips waar ze onderweg even kunnen uitrazen. Dus pak de fiets of trek je wandelschoenen aan.

Tip: Wist je dat BredaPhoto ook speciale middagtickets heeft? In plaats van € 19,00 voor een dagticket betaal je dan maar € 14,50 (geldig van 14.00-17.00 uur). 

1. Speelhuislaan

Vanuit de achterzijde van het station Breda loop/fiets je via de Speelhuislaan naar het Havenkwartier. Hier zie je het werk van Hans Chabot als een vrolijke slinger door de straat. Kijk mee door de ogen van Chabot: je ziet Breda als een vriendelijke provinciestad. Plezier en vragen van kinderen gegarandeerd met foto’s die een mooie kijk geven op het leven in de jaren ‘50-'70 in Breda! 

2. BRACK

In het Backer en Ruebpark naast BRACK vind je meerdere tentoonstellingen en het kamp Nomadland. Bezoek hier het tiny house op wielen van Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe, Fenna (10), Alba (8) en Isolde (6). Dit reizende gezin maakt voor zeven weken een tussenstop op BredaPhoto. Inspiratie voor jong en oud. De drie dochters nemen je graag bij de hand. Voor je het weet zijn ze met alle kinderen naar Pier15 gefietst voor acrobatiek op de buitenbowl.

3. Pier15

Middenin het Havenkwartier ligt een paradijs voor de skateboarder. Pier15! Een broeinest voor cultuur. Op de gratis toegankelijke buitenbowl zie je skaters en BMX’ers de mooiste kunsten uithalen. Een leuke plek om ook te bezoeken tijdens BredaPhoto.

4. Atlas Initiatief

Aan de overzijde van BRACK zie je een oude Poolse viskotter (1974). Deze wordt omgebouwd tot zeilschip door Stijn de Geus (jachtbouwer) en Laura Schipper (kunstenaar). Het gezin mag tot 1 januari 2023 aan het Bredase Haveneiland liggen voordat ze als zee ’nomaden’ in het diepe gaan springen. Atlas gaat vanaf 2023 de wereldzeeën bevaren!

5. Park Valkenberg

Ben je in de binnenstad na een bezoek aan BredaPhoto? Heerlijk even vrij rennen en ravotten in het Park Valkenberg. Het groene stadspark tussen de historische binnenstad en het station. Neem een picknickkleed mee of plof neer in een van de strandstoelen van het T-Huis. In het weekend vaak met een lekker muziekje erbij! Tegenover het T-Huis is een grote zandbak en speeltuin voor de kleinere kinderen. Jong en oud in de relaxmodus in hartje Breda.

6. Chassé Park en XXL Plein

De openlucht tentoonstellingen van BredaPhoto maken van Breda een groot levend canvas in het Chassé Park. Inspiratie voor jong en oud, afgewisseld met groen, lucht en ruimte. Loop rond. Huppel. Geniet van het uitzicht op de historische binnenstad terwijl de kinderen zich even uitleven in de speeltuin of klavertjes vier zoeken in het gras. 

7. Van Coothplein

Klaar voor een portie ontspanning met hapje en drankje na een bezoek aan BredaPhoto op het Chassépark en XXL Plein? Loop dan via Poppodium Mezz naar het autovrije Van Coothplein met zijn vele terrasjes. De Tosti Club en Spruit zijn fijn kidsproof. Of maak een tussenstop voor een Italiaans ijsje bij Frezzo!  

Wil je meer weten over BredaPhoto? Hier vind je de informatie over alle locaties en tentoonstellingen. Wil je een route lopen of fietsen met je gezin? Kijk dan hier.