Wegwijs bij Breda - Jazz Festival

Zeg je in Breda "Hemelvaart" dan zeg je "Jazz Festival", na meer dan vijftig edities niet meer weg te denken uit Breda. Lokale en internationale artiesten en een kwart miljoen bezoekers van over de hele aardbol weten onze gastvrije stad ieder jaar weer te vinden. Oude stijl, modern of aanverwante stijlen; het festival biedt het allemaal. 

Op deze pagina maken we je wegwijs met praktische informatie, tien tips van dingen die je gedaan móet hebben tijdens dit festival en alle info over de meer dan twintig podia. 
 

Alle praktische informatie voor jouw bezoek aan Jazz Festival Breda

 

Parkeren tijdens Jazz Festival Breda

Het beste kom je natuurlijk met de trein naar Breda. Wel zo duurzaam en de binnenstad ligt op maar tien minuten lopen van het station.
Bovendien leggen straatorkesten op die route een muzikale rode loper uit om je meteen in de stemming te brengen. In het station zelf spelen pianisten. 

Kom je met de auto? Bekijk dan onze  pagina parkeergarages en - terreinen in Breda. Bij het NAC stadion kun je gratis parkeren. Van daaruit vertrekt stadsbus lijn 2 naar de stad. Bekijk de dienstregeling.

 

Extra fietsenstallingen

In Breda parkeer je je fiets veilig én gratis in de bewaakte fietsenstallingen. Bekijk hier alle info. Tijdens het Breda Jazz Festival zijn er extra fietsenstallingen op het Kasteelplein en de Adriaan van Bergenstraat. 

Let op! Parkeer je fiets in van de stallingen of bij de zogenaamde 'nietjes'. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat Handhaving je fiets naar het gemeentelijk depot brengt. Daar is hij tegen betaling van € 25,00 op te halen. Een gewaarschuwd mens...

Breda brengt: bekers naar de bar

Ook in Breda proberen we zwerfafval zoveel mogelijk terug te dringen. 
De gemeente Breda doet dit jaar een pilot met recyclebare plastic bekers. Bij je eerste consumptie betaal je een euro extra als bijdrage aan het systeem. Lever je je beker in bij een nieuwe bestelling dan hoef je die euro niet te betalen. Het is de bedoeling dat  op die manier minder plastic bekers op straat belanden. De ingeleverde bekers worden opgehaald en door een recyclebedrijf verwerkt tot nieuwe bekers.

Voor het overige afval staan op het festivalterrein afvalbakken. Samen houden we zo de binnenstad schoon en veilig. 

 

Infopunt en EHBO

Twee belangrijke plekken op het festivalterrein!

  • EHBO: de EHBO-post vind je op het Kasteelplein. Bovendien lopen er EHBO-vrijwilligers rond in de binnenstad. 
  • Het infopunt van het Breda Jazz Festival vind je op de Grote Markt, schuin tegenover het Stadhuis, richting Kerkplkein. Je kunt hier ook terecht voor gevonden en verloren voorwerpen.

JazzTalk: het festival bij je thuis

BredaNu en Omroep Brabant brengen het Breda Jazz Festival bij je thuis. Geniet vanaf donderdag 18 t/m zondag 21 mei tijdens JazzTalk elke avond van de sfeer, de muziek en de bezoekers.

Presentatrice Eefke Boelhouwers praat in de studio aan de Grote Markt met artiesten en andere mensen die een belangrijke rol in het festival spelen. Daarnaast zie en hoor je natuurlijk veel sfeer.

JazzTalk do t/m zo van 21:30-22:00 uur op BredaNu TV of via bredanu.nl. Uitzendingen zijn via deze site en het YouTube-kanaal van BredaNu ook terug te kijken. Op Omroep Brabant zie je JazzTalk donderdag live op tv en alle dagen van het festival via omroepbrabant.nl.

Verder in Breda...