Het is tijd voor de eerste editie van Breda Game Week! De Game Week 2023 is een samenwerking van Playgrounds, BUAS, St. Joost School of Art & Design, Breda Game City, Dynasty Esports, Rooi Pannen en de Gemeente Breda. Tijdens deze eerste Game Week komen onderwerpen als esports, world building en game design, virtual productions, storytelling & visual development aan bod. Wij zetten een aantal highlights voor je op een rijtje. 

Check voor meer informatie de officiële website van Breda Game week. 

Interactieve installatie Pacman XL bij Nieuwe Veste

PacmanXL, de naam zegt het al. Pac-man, maar zo groot dat je zelf Pac-man of een van de geesten bent. Je rijdt letterlijk dwars door het iconische Pac-man level met een volledig interactieve verdieping. PacmanXL is een van de interactieve installaties van creatief technoloog Thijs Eerens. Speel mee!

Zaterdag 18 november van 9:00 tot 18:00

Zondag 19 novevember van 12:00 tot 18:00

In Motion Special: The art of Game Conference bij BUas en St. Joost School of Art & Design

Playgrounds presenteert op woensdag 22 en vrijdag 24 november een In Motion special over game art en design. Tijdens deze conferentie gaan we dieper in op virtual production, world building, concept art, design en storytelling in games. Zo zal Danar Worya meer vertellen over de werelden die hij ontwierp voor The Last of Us en Larian Studios, makers van Baldur’s Gate 3, vertellen over hun ontwerpproces. Ook zal Tomas Sala te gast zijn: co-founder van Little Chicken Game company, solo developer voor Moonpath to Elsweyr, Skyrim mode. 

De conferentie is gratis toegankelijk, maar kent beperkt aantal plaatsen: reserveren verplicht! 

Check de volledige line-up

Breda Esports Conference bij De Rooi Pannen

Op maandag 20 november wordt de tweede Breda Esports Conference georganiseerd! Tijdens deze dag neemt Dynasty je mee vanuit alle kanten van de gaming en esports wereld. Van het begeleiden van talent, het toegankelijk maken van gaming tot aan de verhalen van chess.com of internationale top coaches in spellen zoals League of Legends en Valorant. Daarnaast kom je in contact met professionals en geïntresseerden van deze branche en geven ze je de handvatten om vanaf hier zelf stappen te ondernemen. Reserveer je ticket ticket via onderstaande link!

Reserveer je ticket

Ontdek meer evenementen