Wandelroute langs de bollenvelden

Wandelroute langs de bollenvelden in Breda

Bloemenzee - in Breda

Oh, wat worden we blij van alle vrolijke bollenvelden in Breda! Verspreid in Breda vind je verschillende bloembollenvelden die op dit moment vol in bloei staan! Tijd voor een ommetje: deze wandelroute neemt je mee langs een aantal van de bollenvelden. Vergeet je camera niet mee te nemen, want je kunt prachtige foto’s voor Instagram schieten hier!

Leuk nieuws, want voor de komende jaren wordt er ieder jaar zo’n 2000 m2 nieuwe bollen bij geplant. Waar één soort bloemen na een paar weken is uitgebloeid, rek je met een mengsel van vroege en late bloeiers de bloeitijd van het perk flink op. In februari bloeiden de vroege bloeiers al, maar de andere soorten staan tot mei in bloei. Wil je meer weten over de bollenvelden in Breda? Lees dan het interview met Anton Lips, de man achter de Bredase bollenvelden. 

Lengte wandelroute: 4,3 kilometer

Valkenbergpark

Start in het Valkenbergpark. Midden in het Valkenbergpark is een pijl met rode tulpen te zien. Vervolgens loop je naar de uitgang van het park in de Catharinastraat. Aan je linkerhand vind je oranje Prinses Irenetulp. Wat een plaatje!

Mauritsstraat

Vervolgens loop je via de Catharinastraat richting Vlaszak door de Boschstraat. Daar steek je schuin over richting de Mauritsstraat. De bloemenzee straalt je tegemoet! Dit is misschien wel het mooiste bollenveld van Breda! Wat een pracht aan kleuren!

Backer en Rueb

Steek de singel over en wandel richting de Terheijdenstraat. Hier wandel je onder het spoor door, om vervolgens de Stationslaan en de Speelhuislaan te volgen. Op de kruising van de Speelhuislaan en de Konijnenberg, bij Backer & Rueb, vind je ook een mooie bloemenzee. Via de Belcrumweg en de Academiesingel loop je weer terug naar het Valkenberg park.

Deel jij jouw mooiste foto met ons? Vergeet ons niet te volgen op @welkominbreda en de hashtag #welkominbreda te gebruiken! 

Anderen bekeken ook:

'De man achter de bollenvelden'

5 korte wandelingen in Breda