Tips van Local Guides

Tips van Local Guides

Zomerse tips - van Bredanaars

Ben je van plan om een dag of een weekend naar Breda te gaan? Dan mag een bezoek aan de Grote Kerk, het Stedelijk Museum en het Begijnhof natuurlijk niet ontbreken. Maar Breda heeft zoveel meer te bieden! Deze Bredase Local Guides tippen hun verborgen parels.

Wat zijn Local Guides?
Local Guides zijn rasechte Bredanaars met een hart voor de stad. Misschien heb je ze wel eens gezien in het centrum, met hun herkenbare rode jassen. Zij heten je welkom en wijzen je letterlijk en figuurlijk de weg.

Culturele parels

“Hou je wel een beetje van cultuursnuiven? Neem dan eens een kijkje bij de Lutherse Kerk in de Veemarktstraat”, vertelt Anne-Marie Bargeman. “Deze kerk ligt verscholen tussen twee panden in en kun je bereiken via een steegje in de Veemarktstraat. Een plek die niet veel mensen kennen en daardoor extra speciaal. Loop daarna door naar de Waalse Kerk in de Catharinastraat, die naast het Begijnhof staat.”

Local Guide Daniëlle van Loon vult aan: “Als je toch in de Catharinastraat bent, steek dan de straat over naar de rustige Willem Merkxtuin, een echte verborgen parel in de stad. En vergeet de Blind Walls Gallery ook niet, hét museum op straat met 100 muurschilderingen verspreid door de stad.”

De Lutherse Kerk ligt verscholen tussen twee panden in de Veemarktstraat. Niet veel mensen kennen deze plek!

– Local guide Anne-Marie

Bijzonder shoppen

Zin om te shoppen? Natuurlijk kun je terecht in de winkelstraten van Breda, maar ben je ook wel eens in ’t Sas geweest? “Een winkelcentrum met allure gelegen in een historisch hof. Neem ook eens een kijkje bij passage Zuidpoort in Oranje Zuid,” tipt Anne-Marie.

Tip: Ontdek Breda eens vanaf het water met de boot. Zo zie je de stad vanaf een heel ander perspectief

Local Guide Daniëlle

Fijne onbekende restaurants

Bredanaars zijn levensgenieters. Daarom vind je een heleboel fijne restaurants in de stad. Het zijn er zoveel dat je bijna niet kunt kiezen! “Op de weg van het centrum naar het Ginneken kom je langs een heleboel fijne restaurants”, vertelt Local Guide Hanneke Bleckman. “Mijn favorieten zijn toch wel Anne & Max voor een heerlijk ontbijt in de binnentuin en het Surinaamse restaurant Moksie Djarie.”

“Hou je van Spaans genieten? Ik kom zelf graag bij FEBO in de Halstraat of bij La Perla Escondida aan de Haven”, vertelt Anne-Marie. Local guide Daniëlle komt graag bij BAAI: “Hier kun je heerlijk loungen aan het water, maar je bent toch in de binnenstad.”

Strijk neer in de heerlijke binnentuin van Anne & Max op de Wilhelminastraat voor ontbijt, lunch of borrel!

Local guide Hanneke