Als je in het historische centrum van Breda bent, zie je het ene historische gebouw na het andere. En dat is niet gek, met de rijke historie die de stad te bieden heeft. De bezienswaardigheden in Breda zijn voor iedereen! De rust van het Begijnhof, de indrukwekkende Grote Kerk en het Stedelijk Museum. Allemaal op een steenworp afstand van elkaar. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van de parel van het Zuiden. 

Het Valkenbergpark

Het koninklijke park Valkenberg vormt de rode (of groene) loper naar al het moois dat de binnenstad van Breda te bieden heeft. Tot 1812 deed het Valkenberg dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Vroeger was het park alleen toegankelijk voor de kasteelbewoners en hun gasten, maar tegenwoordig is het de ultieme ontmoetingsplek voor jong en oud. Zoek er de zon op, of juist de schaduw van de eeuwenoude bomen. Het Valkenbergpark is voorzien van geleidelijnen en brede wandelpaden van asfalt.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

De Grote Kerk

De eyecatcher van Breda: de 15e eeuwse Grote Kerk op de Grote Markt. Van oorsprong katholiek, maar na de beeldenstorm in hervormde handen overgegaan. Negen Nassaus en de eerste Prins van Oranje vonden er hun laatste rustplaats. De Grote Kerk Breda is gratis toegankelijk voor bezoekers. Je kunt vrij rondkijken, een audiotour (met koptelefoon) volgen en de vaste expositie over de Nassaus bezichtigen. 
Grotekerkbreda.nl

Stedelijk Museum

In Stedelijk Museum Breda kom je alles te weten over de stad. Je ziet de highlights van wat het museum in ruim honderd jaar voor je verzameld heeft. Daarbij hoort ook kunst van nu. De gebruikelijke voorzieningen in het Stedelijk Museum zijn ook voor mensen met een beperking beschikbaar. Er is een lift aanwezig in het museum, waardoor je alle verdiepingen kunt bereiken. Op de begane grond is een aangepast toilet.
Stedelijkmuseumbreda.nl

Het Begijnhof

Een oase van rust, middenin de stad. Het Begijnhof is opgericht in 1267 en lag oorspronkelijk dichter bij het Kasteel van Breda. Omdat graaf Hendrik III van Nassau het kasteel en de tuin wilde uitbreiden is het hofje in 1534-1535 verplaatst naar de locatie waar het nu nog steeds ligt, de Catharinastraat. Neem een kijkje in het Begijnhof, waar de tijd lijkt stil te staan.

Blind Walls Gallery

De Blind Walls Gallery is een nog steeds groeiend museum op straat. Door de hele stad verspreid vind je muurschilderingen waaraan een Bredaas verhaal is gekoppeld. Je kunt op eigen gelegenheid langs de muurschilderingen gaan of met een georganiseerde tour o.l.v. een gids. 

Meer informatie over de Blind Walls Gallery