Fietsen langs boerderijwinkels rondom Breda

Fietsen langs boerderijwinkels rondom Breda

Statige bossen met lange lanen, heide, vennetjes en beken. Stap op de fiets en ontdek de prachtige natuur van Breda. Al snel kom je erachter dat de regio rijk is aan streekproducten en leuke streekwinkels. Tijdens deze route fiets je langs een aantal sfeervolle boerderijwinkels in omgeving Breda.

Boerderij Wolfslaar

Gelegen op het historisch Landgoed Wolfslaar, met haar landhuis, akkers, bos en kronkelende Bavelse Leij is de boerderij een geweldige uitvalsbasis voor deze fietsroute. In de streekwinkel kun je terecht voor streekproducten, moestuin- en bloemenzaden, kookboeken en leuke cadeauartikelen. In de lunchroom geniet je van een lekker hapje en drankje voordat je weer verdergaat met fietsen.

Wolfslaardreef 95, Breda

Boerderijwinkel Hoeve Overa

Eitjes die net gelegd zijn door de scharrelkippen, groenten en fruit van het land en verse melk. Stap even af om een kijkje te nemen in de winkel.

Overaseweg 188, Breda

Melkveebedrijf de Kleine Meren

Aan de rand van de Vloeiweide vind je het melkveebedrijf de Kleine Meren. Dagelijks wordt er verse weidemelk verkocht die je zelf kunt tappen. Bekers en kannen zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook een kan van thuis meebrengen.

Hellegatweg 31, Rijsbergen

Asperge- en wijnboerderij de Santspuy

In een landelijke omgeving net buiten Etten-Leur vind je de wijn- en aspergeboerderij De Santspuy. In de boerderijwinkel vind je behalve versgestoken asperges, ook een bijzondere selectie streekproducten. Je kunt hier ook terecht voor een wijnproeverij.

Zandspui 45, Etten-Leur

IJsboerderij Heidehoeve

Niet veel verder vind je IJsboerderij Heidehoeve. Stap hier even af voor een vers ijsje of neem een kijkje op de ijsboerderij.

Hoge Bremberg 33, Etten-Leur

FAIM

Weer terug in Breda fiets je door de Belcrum en het station langs boerderijwinkeltje FAIM. Een plek waar dagverse producten van lokale & niet-lokale boeren, smaakvolle delicatessen van échte ambachtslieden samenkomen. 

Liniestraat 29, Breda

Van Haperen aardbeien & zomerfruit

In deze moestuin van Breda worden al generaties lang fris zacht fruit, zoals heerlijke aardbeien en smaakvolle groentes geteeld. Op de aardbeienboerderij van de familie Van Haperen worden van half maart tot december aardbeien geoogst. 

Rithsestraat 128, Breda
www.zomerfruit.net

 

Hoort jouw boerderijwinkel absoluut in dit overzicht thuis? Mail dan een klein stukje tekst + foto's aan: marketing@bredamarketing.nl. 

Bekijk de route