Lekker - naar buiten

Ben je uitgekeken op jouw wekelijkse hardlooprondje? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor andere buitensporten in Breda? Wij zetten leuke alternatieven voor je op een rijtje.

Interactieve sport- en spel paaltjes langs Chassésingel

Heb jij ze al zien staan? Deze (voorlopig) 10 sport- en spelpaaltjes staan naast de Chassésingel. Door met de SmartMove app langs de ''SmartStones'' te lopen, krijgt de deelnemer feedback door middel van geluid en kleurrijke ledverlichting. Via een bluetooth connectie met de smartphone worden scores bijgehouden en kunnen spellen worden gedaan. Hardlopers die het parcours lopen, krijgen bijvoorbeeld via lichtsignalen door of zij op een van te voren persoonlijk ingesteld schema lopen. Wandelaars kunnen bij de pilaren puzzelstukjes verzamelen van bekende gebouwen uit Breda en kinderen kunnen onder meer een quiz of een spel spelen. 

Skeeleren

Trek je skeelers onder het stof vandaan, het is tijd om naar buiten te gaan. Al skeelerend zie je nóg meer van Breda! De meiden van Skeelerroutesbreda hebben drie leuke skeelerroutes uitgestippeld. Sjees langs alpaca’s, gave streetart van de Blind Walls Gallery en bekijk Breda eens vanuit een ander, sneller perspectief. Zo kun je – ook coronaproof – alleen of samen met een vriend of vriendin lekker buiten sporten.
www.skeelerroutesbreda.nl

Bootcamp

Niets is zo fijn als buiten sporten, toch? Door weer en wind lekker buiten bewegen, dan heb je daarna écht het gevoel dat je goed hebt gesport. Let op: op het moment van schrijven (12 januari 2021) gelden er spelregels voor sport vanwege corona. Buiten sporten mag maximaal met 2 mensen (exclusief trainer). Zet een workout uit in de tuin, in het bos of in het park samen met je partner, vriend, vriendin of familielid en je bent good to go. In Breda zijn er ook verschillende bootcampclubjes waar je je bij aan kunt sluiten, zoals Bootcamp Club Breda, Be Fit Breda of Back2thegym.

Skaten

Skateliefhebbers opgelet! Normaal gesproken kun je je bij PIER15 kun je je helemaal uitleven met je skeelers of skateboard. Een goed alternatief is het Valkenbergpark, waar je lekker kunt rollen over het gladde asfalt. Houd je wel van meer uitdaging? Ga dan naar Skatebaan De Scharen (Bijster 1) of Skatebaan Tuinzigt (Egelantierstraat 16). Wil je eens naar een andere skatebaan? Neem dan eens een kijkje in Terheijden (Rode Vaart).

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit voor een stevige wandeling! Natuurlijk kun je in de stad wandelen langs alle mooie highlights, maar ga ook eens de natuur in. De omgeving van Breda heeft prachtige natuurgebieden! Bekijk hier onbekende wandelroutes in de buurt en bekijk hier leuke Bredase ommetjes!

Hardlopen

Ben je uitgekeken op jouw standaard hardlooprondje? Bekijk dan eens onze hardlooppagina, misschien staat er een hardlooproute bij die je nog niet kent! Hoe fijn is het bijvoorbeeld om te rennen langs de singels met uitzicht op de Grote Kerk? 
Naar alle hardlooproutes in Breda

Mountainbiken

Wil je mountainbiken in de buurt van Breda? De Baronie van Breda heeft een paar gevarieerde en uitdagende mountainbikeroutes. Check van tevoren of de route open is.
Bekijk alle mountainbikeroutes

Fietsen

Is mountainbiken te heftig voor je? Geen nood! Pak je stalen ros uit de schuur en verken Breda en de omgeving met de fiets. Blijf in de buurt van Breda, of fiets – met de elektrische fiets – richting Terheijden en de Biesbosch, een prachtig stuk om te verkennen! Of ga juist richting het zuiden en fiets door de mooie natuurgebieden rondom Bavel en Ulvenhout.
Bekijk alle fietsroutes

Buiten fitness

Wist je dat je op verschillende plekken ook buiten kunt fitnessen? Trek je sportkleding aan en ga helemaal los op het parcours! 
Moerenpad 20 en Veilingkade 12