Bootje varen in Breda

Bootje varen

Ontdek Breda - vanaf het water

Vanaf het water ziet alles er anders uit. Een blik vanaf het water levert mooie en bijzondere stadsgezichten op. Breda geeft je de ruimte, ook op of aan het water! 

De singels van Breda zijn onwijs leuk om met de boot te verkennen. Vanaf het water is zoveel meer te zien. Kijk eens naar onze historische stad vanuit een ander perspectief! Ga mee met Rondvaartbedrijf De Nieuwe Mark voor een rondvaart over de singels en ontdek hoe groen Breda eigenlijk is. Liever zelf bootje varen? Je kunt ook zelf een sloep huren (met of zonder schipper) of een motorbootje om de mooiste plekken te ontdekken. Sportiever het water op? Huur een kano of ga suppen!

Tip: Wist je dat je tot in het centrum van Breda kunt varen met je eigen boot en kunt overnachten in de passantenhaven

© Raoul Joosen

De Biesbosch

Als je een bezoekje aan de regio Breda brengt, mag je De Biesbosch eigenlijk niet overslaan. Het zoetwatergetijdengebied van De Biesbosch is een zeldzaam fenomeen. Je kunt er dus eb en vloed meemaken. Maar dat niet alleen: het gebied is prachtig om doorheen te varen. De combinatie van vergezichten op de horizon, schitterende flora en fauna en zo veel ruimte voor recreatie vind je nergens anders. De ruige natuur van dit moeras laat zich het best beleven vanaf het water, in een bootje of zelfs in een kano. Geruisloos peddelend door de smalste kreken, bukkend onder lage takken door. En misschien laat de bever zich wel zien…

Ontdek meer