Zero Waste in Breda

  • Duurzaam
Afval drastisch verminderen. Dat is de missie van Zero Waste. Want: wie minder spullen koopt die verpakt zijn, gooit minder weg. Deze horeca in Breda doen mee aan dit initiatief.

Leuk om te weten: Zero Waste is opgericht door de Bredase Elisah Pals. Op het strand – met haar voeten tussen plastic afval – besefte Elisah dat ze in haar eentje niet genoeg kon doen. Het moest groter. Om anderen te inspireren, startte ze in maart 2018 de Facebookgroep Zero Waste Nederland. Die bleek zeer welkom, het ledental groeide rap – net als het werk dat het met zich meebracht.

Wil je ook bijdragen aan minder afval? Neem je eigen boodschappentas mee. Of neem, als je koffie gaat halen, je eigen beker mee. Alle beetjes helpen!

In Kannen en Kruiken

Bij In Kannen en Kruiken kun je je eigen koffiebeker meenemen als je een koffie to go gaat halen. Dat bespaart weer een bekertje. Toch mooi meegenomen?

Veemarktstraat 45

Brandpunt

Ga je koffie of thee to go halen bij Brandpunt? Ook hier kun je je eigen beker meenemen.

Reigerstraat 16

Kamu

Bij Kamu hebben ze de kaart zo ingericht dat ze eigenlijk heel weinig tot niks weg hoeven te gooien van het eten. Zo gaan ze voedselverspilling tegen. Ook hier kun je je eigen beker meenemen als je koffie of thee to go gaat halen.

Boschstraat 31

Elemental Eco

Elemental Eco biedt zero waste lifestyleproducten, onverpakte levensmiddelen, kruiden, thee, koffie en schoonmaakproducten in bulk. De producten verminderen huishoudelijk afval en zijn duurzaam. Waar mogelijk, kiezen de eigenaars voor bio, pure en zuivere producten en artikelen met weinig tot geen plastic onderdelen of verpakking. Bij Elemental kun je eigen potten en tassen meenemen om te vullen. Handig! 

Boschstraat 66

Benieuwd welke horeca en winkels in Breda nog meer aangesloten zijn bij Zero Waste? Neem een kijkje op de website.

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Doe dan mee met een Zero Waste tour! Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.