De 'Vakantie in Breda' Bucketlist

Vakantie bucketlist Breda

De ultieme - bucketlist

Vier jij de zomervakantie in Breda? Goed idee! Wij maakten de ultieme bucketlist voor jouw vakantie. Aan één dag Breda zul je niet genoeg hebben, want in Breda is zoveel te beleven. Bekijk hieronder 10 tips die je deze zomer gedaan moet hebben! Hoeveel kun jij er afstrepen?

1. Holy Moly Club

We verklappen nog niet te veel, maar heb je de nieuwe hotspot Holy Moly al bezocht? Alle gekheid op een stokje, dat is Holy Moly. Laat je verbazen, verwonderen, entertainen, terwijl je geniet van bijzonder lekker eten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier meer!

2. ZODIAC de musical

Het uitje voor jong en oud: bezoek ZODIAC de musical in de voormalige Koepelgevangenis van Breda. In de iconische Koepelgevangenis volg je het verhaal van onze planeet en wordt je meegenomen in een toekomstbeeld dat dichterbij is dan je denkt. Het verhaal in combinatie met de prachtige locatie maakt deze show een waar spektakel!

3. Bredaas festival

Alhoewel het nog onzeker is wanneer het festivalseizoen weer van start gaat, Breda is er klaar voor! Bezoek tijdens je vakantie zeker één van de Bredase festivals: Breda Drijft, Duikboot of Hartje Ginneken. Bekijk deze pagina voor een compleet overzicht van festivals in Breda!

Tip: Bij Ons in Breda is een reeks kleinschalige concerten, waarbij 1,5 meter afstand gehandhaafd wordt. Hét alternatief voor de festivalzomer!

© Jan Korebrits

4. Torenbeklimming Grote Kerk

Beklim de ruim 97 meter hoge toren van de Grote Kerk voor een fantastisch uitzicht over het historische stadshart en de verre omgeving van Breda. De stadsgids geeft daarbij uitleg over de bezienswaardigheden binnenin de middeleeuwse toren, zoals de Nassauklok van 3500 kg en de voormalige torenwachterskamer. Een 'must do' tijdens je bezoek aan Breda!

Meer informatie.

© Blind Walls Gallery

5. Blind Walls Gallery

Nog niet bekend met Blind Walls Gallery? Dit is hét museum op straat in Breda. Een groeiende collectie van ondertussen bijna 100 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Tijdens je vakantie kun je een wandeling of een fietstocht langs deze muurschilderingen maken. Lees er hier meer over. Wat is jouw favoriete blind wall? 

6. WaterBike

Uhhh, fietsen over het water? Jazeker! Fiets heerlijk over de singels per WaterBike en verken Breda op een unieke manier. Liever iets minder actief? Natuurlijk kun je ook suppen, bootje varen of mee met een rondvaart door de singels.

Meer informatie.

7. Uit je plaat

Op bezoek in Breda of de toerist in eigen stad aan het uithangen? Ga helemaal uit je plaat met de activiteiten van Uit je plaat! Een supertof uitje tijdens je vakantie is de Muziekroute. Tijdens de tour ga je op pad met een platenspeler die je alle muzikale verhalen over Breda vertelt. Een echte vakantie activiteit!

Tip: je tour begint bij BAAI. Een spot die natuurlijk niet mag ontbreken in deze bucketlist!

Meer informatie.

8. Havenkwartier

Voor de meest chille dag van je vakantie begeef je je naar het Havenkwartier. Bij deze urban hotspot vind je verschillende creatieve ondernemers. Zo kan je dag eruit zien:

Enjoy!

9. Bierproeverij

Bier en Breda gaan hand in hand, dat wist je waarschijnlijk allang. Maar wist je dat er vroeger wel 38 bierbrouwerijen te vinden waren in Breda? Ook nu zijn er nog een heleboel. Dat merk je aan alle lekkere lokale speciaalbieren die er te krijgen zijn. Je vakantie is dan ook de ideale gelegenheid om deze biertjes te proeven. Bekijk hier waar dat kan!

10. Staycation

Last but not least... Overnacht in de bruisende binnenstad van Breda of op een fijne plek middenin de natuur. Word heerlijk uitgerust wakker, zodat je weer klaar bent om te struinen en genieten van al het moois in Breda. Boek een hotel, een b&b, een camping of een bijzonder verblijf. Er is genoeg keuze! Bekijk hier alle overnachtingsmogelijkheden.

Nog meer inspiratie

Plan je bezoek

Vier de zomer