Ga op - ontdekkingstocht

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in Breda? Verzin een speurtocht! Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal leuke speurtochten voor je op een rij gezet. Zowel om mét als zónder kinderen te doen. 

Lampionnentocht

Tijdens deze 1,5 uur durende speurtocht van JA! BREDA struin je door de binnenstad van Breda. De kinderen moeten opdrachten doen en beantwoorden allerlei vragen. Je krijgt een drankje en een zoete lekkernij voor onderweg. Heb je de code gekraakt? Iedere dag wordt er een prijs verloot onder de goede antwoorden. Haal de speurtocht op bij JA! Breda (7 dagen per week geopend).
JA! BREDA | Grote Markt 7
Kosten: €7,50 per kind

Credo, het verborgen pad van Breda

Al lopend door het historische stadscentrum van Breda – of gewoon aan de keukentafel – speel je op je telefoon of tablet het spannende spel Credo. Ontrafel samen met je gezin het mysterie! Er zitten opdrachten voor kinderen in, maar ook de hersenen van de ouders worden gekraakt. Echt een familiespel waarbij iedereen aan bod komt! Willem van Oranje heeft honderden jaren geleden een belangrijk document verborgen op een geheime plek in Breda. Lukt het jullie als team om de locatie te achterhalen en het document te vinden?
credobreda.nl
Kosten: gratis

50 x natuurbelevenissen

Boerderij Wolfslaar bundelde de 50 dingen die een kind in de natuur gedaan moet hebben voor hij/zij 12 jaar oud is. Met dit boekje kunnen kinderen lekker naar buiten, flink bewegen, ontdekken en vies worden. Niet echt een speurtocht, maar wél een boekje vol leuke activiteiten voor kinderen die je kunt afvinken!
Download het boekje hier
Kosten: gratis

Fotospeurtocht

Geschiedenis is een leuke en interessante manier om een stad te ontdekken. De Oranjeboom heeft voor de Open Monumentendagen in samenwerking met Stadsfotograaf Breda en Open Monumentendagen Breda in 2018 en 2019 fotospeurtochten ontwikkeld. Maar deze zijn natuurlijk nog steeds hartstikke leuk om te doen! Je hebt de keuze uit 4 fotospeurtochten.
Naar alle speurtochten
Kosten: gratis

Kabouterpad in het Mastbos

Wist je dat er in het Mastbos kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Langs een route van anderhalve kilometer lengte staan vijfentwintig kleurige kabouters waarbij kleine opdrachten gedaan worden.  De opdrachten staan omschreven in een routeboekje. Het is een echte doetocht voor kinderen van 4 tot 7 jaar waarvoor je één tot anderhalf uur tijd nodig hebt. 
Download hier het routeboekje.
Kosten: gratis

Mysterieuze Moordroute

Deze route is een ontdekkingstocht kriskras door de historische binnenstad van Breda. Hij leidt je over de pleinen van Breda en door heerlijk rustige mysterieuze hofjes. Je zigzagt dwars door het fijne Valkenberg Park. De route brengt je ook door bijzondere achterafstraatjes, langs heerlijke stadsbrouwerijen, het prachtige Kasteel en natuurlijk langs de monumentale Grote Kerk. Volg de route en los de clous op! 
Meer informatie
Kosten: € 12,95 per boekje

Kleuren en Speuren tocht

Door Princenhage loopt een Plukroute. Een route door plantsoenen en straten waar je een heerlijke wandeling kunt maken. Van fruitbomen en struiken kun je de vruchten, bessen en noten oogsten, gratis. Ook de bloemen kun je plukken. Tijdens de plukroute kun je de kleur- en speurtocht doen.
Bekijk de tocht hier. 
Kosten: gratis

City Escape - Save Breda

Het is 31 mei 1942. Piloot James Bader is neergestort in Breda. In dit spannende City Escape Game ontmoet je acht heldhaftige verzetsstrijders uit Breda. Als je de challenges goed uitvoert ontvang je wachtwoorden en kun je zo de piloot via een veilige route naar zijn safe house leiden.

Een unieke city game om samen met vrienden, familie of collega's te spelen. Lukt het jou? De tijd begint te lopen! Het spel duurt circa 2 tot 3 uur, maar je mag er zo lang over doen als je wilt. 
Bestel hier de game box. Je kunt hem afhalen bij Hotel Nassau Breda aan de Nieuwstraat. 
Kosten: €49,50 

Verhaalvontuur

Houd je van speuren en spelen? En luister je graag naar de spannende verhalen die Breda rijk is? Ga dan nu op Verhaalvontuur: een interactieve speurtocht voor het hele gezin!

Met een echte speurkaart in de hand loop je langs de Grote Markt, ontvang je virtuele duivenpost bij het Spanjaardsgat en hoor je alle roddels van vroeger die er in het Valkenbergpark rond gingen. 
Heb jij het volgende punt gevonden? Dan kun je met je mobiele telefoon de QR-code op de kaart scannen! Speur de hele route af, kraak de code en win een prijs! Maar pas op...de boef ligt op de loer!

Prijs: €19,50
Meer informatie en bestellen. 

Sherlock Detective Game

Sherlock is een interactieve tour en spannende game ineen, dwars door hartje Breda. Jullie komen langs de leukste plekjes terwijl je een mysterie oplost.. Als een ware Sherlock Holmes combineer je logica en inlevingsvermogen met veldwerk om de voorafgaande gebeurtenissen te reconstrueren en zo het moordmysterie op te lossen. Speur door het oude centrum van de stad naar aanwijzingen over het moordwapen.

Deze interactieve tour en spannende game speel je op je eigen toestel en je kan helemaal zelf bepalen wanneer je de tour gaat doen. Spelcodes blijven een jaar geldig.

Prijs: €45 per team
Meer informatie.

Nassauwandeling voor gezinnen

Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda!

Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden.

De Nassauwandeling is ook online te bewandelen. Klik hier voor de digitale versie.
Meer informatie.

Breda Escape Game

In dit bijzondere escape spel is de binnenstad van Breda jullie speelveld. Jullie worden op pad gestuurd met een box vol sloten en raadsels. Aan jullie de taak om samen de codes te kraken en de sloten te openen. Denk out of the box, let goed op alle aanwijzingen en werk samen om de activiteit sneller te kunnen voltooien dan de andere groep(en). Ideaal om Breda spelenderwijs te leren kennen!

Meer informatie

Escape Tour Breda

Iedere stad heeft zijn geheime uitgang waar slechts een selecte groep van de inwoners vanaf weet, zo ook Breda. Dat Maria van Antwerpen deze best wel eens nodig zou kunnen hebben, is niet heel raar. Zij was de eerste travestiet van Nederland en kwam hiermee nog wel eens in de problemen.

Maria misleidde zowel als 'man' én als 'vrouw' bekende (en onbekende) mannen en vrouwen. Door haar rol in het leger kon ze gemakkelijk hoge officieren verleiden en misleiden. Dit deed ze dan ook vaak! Dat moest natuurlijk een keer fout lopen en Maria moest vluchten!

Met de Escape Tour Breda kruipen jullie in de huid van Maria en doen jullie er alles aan om veilig uit Breda te ontsnappen. Jullie hebben maar twee uur de tijd om de geheime uitgang te vinden.

Meer informatie

Speuren en spelen in de Grote Kerk

Wist je dat er heel veel ridders en dieren zijn die zich verstoppen in de Grote Kerk Breda? Ze zijn er in alle vormen en maten, er is zelfs een ridder die een helm heeft waar een boom uit groeit. Ga jij ze allemaal zoeken met de speurtocht? Voor kinderen die wel van een goede uitdaging houden (10+) is er ook een uitgebreide puzzeltocht.

Praktisch:
Kinderen van +/- 4 – 10 jaar kunnen op zoek naar alle ridders en dieren in de kerk 
Voor kinderen vanaf 10 jaar is er een uitgebreide puzzeltocht
Beide zijn voor € 2,50 per stuk verkrijgbaar aan de balie van de Grote Kerk

Openingstijden:
Ma t/m za : 10.00-17.00 uur, zo: 13.00-17.00 uur
Tip: de kerk is soms gesloten i.v.m. evenementen. Check voor een bezoek altijd even de agenda.

Maisdoolhof

Ieder jaar kun je van half juli tot oktober (check voor einddatum de website) dwalen door het Maisdoolhof van Hof van Overveld in Prinsenbeek. De puzzelwandeltocht van anderhalf uur gaat dwars door het maïsveld. Ieder jaar wordt het veld ingezaaid volgens een bepaald thema. Dit jaar is 125 jaar Escher.

De speurtocht is geschikt voor alle leeftijden. Er is een extra route voor rolstoelers en mensen met een kinderwagen.

Overveldsestraat 10, Prinsenbeek

Questo Stadsspel: The true lord of Breda

Met het nieuwe Questo stadsspel, The true lord of Breda ontdek je het centrum van Breda op een nieuwe manier. Je combineert een aangename wandeling van 3 kilometer door de stad met een avontuurlijk middeleeuws verhaal. Je lost leuke puzzels op, ontdekt verborgen pareltjes van de stad en leert onderweg ook wat leuke feiten. Verdien punten om hogerop te komen in het klassement. Je kunt het spel alleen of met een groepje spelen. Het enige dat je nodig hebt is de Questo app op je smartphone. Je kunt de route dus ook lopen wanneer jij dat wilt.

Download de Questo-app en zoek het spel op door 'Breda' of 'True lord of Breda' in het zoekveld in te voeren. 
Lees hier meer informatie
 

Outside Escape

Ontdek Breda met deze raadselachtige stadswandeling. 
De stadswandeling, Outside Escape, voert langs de hoogtepunten, maar ook de meer verborgen plekken van de binnenstad. En terwijl je de raadsels oplost, reis je door het rijke verleden van deze Nassaustad.

Breda heeft altijd nauwe banden gehad met het koningshuis. Maar het staat ook bekend om de Koninklijke Militaire Academie. Dat is waar Joshua werkt als cyberreservist, maar tot grote schrik van zijn vriendin blijkt hij ontvoerd.
Zijn kidnappers willen dat zij een code van hem kraakt in ruil voor zijn vrijlating. Help jij Joshua veilig terug te krijgen? En wat is de relatie met het koninklijk huis en de foto's van de leeuwen die Joshua heeft gestuurd?

Escape Xperience: de Vlucht van Willem van Oranje

Met Escape Xperience beleef je Breda op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Het is als een escaperoom, maar dan buiten in de stad! Tijdens deze Xperience beleef je Breda in het jaar 1567. Willem van Oranje moet zijn kasteel en de stad ontvluchten, want het leger onder leiding van Spaanse hertog Alva is in aantocht. Willem begint aan een zoektocht door de stad om een waardevolle stadsplattegrond vinden die cruciale informatie bevat voor de herovering van de stad. Lukt het jou de kaart te vinden en Willem veilig de stad uit te krijgen binnen 2 uur?