Leuke dingen om te doen met Pasen

Leuke dingen om te doen met Pasen

Ga lekker - naar buiten!

Op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens dit Paasweekend? Wij zetten wat leuke dingen op een rijtje die je met het gezin of met je partner kunt doen. 

Grootste Paaseieren zoektocht van Breda

Ga op ontdekkingstocht! Breda kent een aantal leuke speurtochten voor kinderen. Zelf verzinnen mag natuurlijk ook, maar wij zetten een aantal speurtochten voor je op een rijtje. Extra leuk om dit weekend te doen: De Grootste Paaseieren zoektocht van Breda. Zet je speurneuzenbril op en ontdek de stad eens op een andere manier!

Paasbrunch

Helaas kunnen we nog niet genieten van een lekkere paasbrunch of een paasmenu bij een van de restaurants in ons Breda, maar gelukkig hebben veel restaurants voor genoeg lekkers gezorgd. Bij deze restaurants kun je je paasbrunch of paasmenu afhalen of laten bezorgen. Zo kun je thuis toch nog gezellig Pasen vieren. Bekijk hier waar je lekkere paasbrunches en paasmenu's kunt bestellen. 

Spelen in het bos

In Speelbos Boeverijen in het Mastbos kunnen kinderen heerlijk ravotten. Ze kunnen er in bomen klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer. Vanuit het Mastbos kun je een lekker warm drankje en wat lekkers halen bij de Kogelvanger, de Zeven Heuveltjes of Dennenlucht.  Tip: Maak een feestje van je wandeling en bestel bij Dennenlucht een lekkere knapzak!  

Het Brakkenbos is ook een plek om lekker in de natuur te spelen. Het Speelbos is te vinden door bij de Asterdhoeve (Rietdijk 6 te Breda) het Beemdenbospad in te gaan. Na 300 meter aan de linkerkant is de ingang van het speelbos. Fietsen kunnen in het speelbos geparkeerd worden. De auto kun je iets verder rechts op het tweede parkeerterrein van de Asterdplas parkeren.

 

© Michel Kieviets

Chassé Thuis

Vier Pasen bij Chassé! Laat je inspireren door de klassieke klanken van Bach of geniet van de familievoorstelling van Maas theater en dans. Met Chassé Thuis blijft het theater cultuur brengen! Maar dan lekker vanaf je eigen bank. Is het een dag minder mooi weer? Het Chassé Theater heeft een speciaal aanbod samengesteld voor de hele familie. Denk aan Jesus Christ Superstar, een Spring Special van het Nationale Ballet of de kindervoorstelling Eitje. Bekijk hier alle Paastips voor thuis bij Chassé. 

Ga op zoek naar de 'Grote Vijf'

Ga op safari in eigen land en ontdek de ‘Grote Vijf’ van Brabant: edelhert, ree, bever, wild zwijn en de vos. Grote kans dat je de vos en de bever al tegenkomt in de Biesbosch! De bever is het icoon van dit Nationaal Park. Er leven er wel meer dan 300 in deze omgeving. Sinds 2017 leven er weer edelherten in Nederland in het Groene Woud (tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven). De ree kun je al spotten in het Mastbos in Breda. Wees heel stil, misschien komt er dan wel eentje voorbij! 

Een nachtje weg

Ben je even toe aan een andere omgeving? Neem je kinderen mee naar een van deze bijzondere plekken om te overnachten. Vanuit de locaties kun je op een leuke manier de regio verkennen. Slaap bijvoorbeeld in een boomhut: plezier gegarandeerd!

Buiten sporten

Ga lekker samen sporten in de buitenlucht! Skeeler een leuke route of ga naar het skatepark. Je ontdekt het allemaal tussen deze lijst met buitensporten. Heb je het nieuwe skatepark in de Hagse Beemden al gezien? 

Blind Walls Gallery

Op zoek naar de gaafste muurschilderingen van de Blind Walls Gallery samen met de kids? Breda is een groot openluchtmuseum waar je op eigen houtje langs alle schilderingen kunt lopen. Vergeet je telefoon niet mee te nemen om kekke foto’s te maken! 

© Floris Oosterveld

Op bezoek bij de boer

Even een frisse neus halen bij de boer. In en om Breda vind je een heleboel boerderijwinkels met heerlijke streekproducten. Stap met je gezin op de fiets en haal wat lekkers in één van de winkels. Een leuk uitje én wat lekkers voor 's avonds op de bank: twee vliegen in één klap!

© Wessel Keizer

Geocaching

Ken jij de Geocache app al? In de gratis app vind je een kaart van de omgeving met daarop een aantal markeringen. Elke markering is een schat en dus een cache! Deze kun je vinden door met de telefoon in de hand op zoek te gaan.

Sommige geocaches zijn speciaal voor kinderen, makkelijk te vinden en echte schatten!  De caches in de app hebben allemaal een omschrijving en een moeilijkheidsgraad. Vlakbij het Smokkelaartje aan de Smokkelroute zijn een aantal leuke kidscaches te vinden. Verder verklappen we niet te veel, want het is veel leuker om zelf op zoek te gaan!